Există oameni care doresc să plătească preţul?

de Costel G.

Cât adevăr în aceste mărturii! Este nevoie de oameni, de consilieri care să fie educaţi cu privire la homosexualitate. Biserica din ziua de astăzi se confruntă cu probleme reale, dar nu oferă sprijin real şi dragoste reală. Mă rog ca în această problemă Dumnezeu să vindece homosexuali şi ei să ajungă să devină consilieri, pentru că înţeleg, ştiu cu ce se confruntă un astfel de om; sau să se implice oameni eliberaţi de robia sexuală în general, care să aibă inimă, chemare şi să fie gata să înfrunte respingerea din partea multora din biserică. Există oameni care doresc să plătească preţul?

Sunt multe probleme cu care se confruntă oamenii, chiar şi creştinii astăzi: homosexualitate, pedofilie, zoofilie, pornografie, ocultism, frici, fobii, anxietate, sinucidere, depresie. Şi creştinii se confruntă cu ele şi au aşa puţin ajutor real, crezând că voinţa omului şi nişte reguli ceremoniale religioase sunt suficiente. Chiar nu este aşa, avem de confruntat o lume spirituală foarte reală şi complet ostilă oamenilor, dar mai ales creştinilor, şi suntem ignoranţi faţă de ea, spunând că astăzi nu mai este aşa sau că ea nu ne poate afecta.

Nu suntem conştienţi că defectul nostru uman este în relaţii care sunt, complet sau în parte, nesănătoase, dar efectele lor asupra noastră sunt catastrofale, toate acestea începând din momentul concepţiei umane. Fiinţa care se concepe de către cei doi părinţi va moşteni multe din caracterele părinţilor, şi tot ei îi vor modela pe copii lor. Caracterul părinţilor s-a modelat din relaţii interumane şi cu Dumnezeu. Dacă aceste relaţii sunt rele, copilul conceput va moşteni caracterul defectuos al părinţilor, care s-a realizat prin relaţii defectuoase.

Sunt atâtea de spus, dar baza vindecării relaţiilor este iertarea (trebuie să iertăm în profunzime şi la nivel emoţional şi să primim vindecare emoţională, în locul rănilor profunde cauzate de oameni, cu voia sau fără voia lor) şi dragostea, amândouă obţinute de Isus la cruce.

Închei cu speranţa că Dumnezeu, în zilele acestea, va ridica tot mai mulţi lucrători, gata să plătească preţul pentru vindecarea şi eliberarea Trupului lui Hristos. Veţi spune şi a oamenilor din lume, nu? Răspunsul este da, dar să nu uităm, vindecarea începe cu mântuirea omului, după aceea vindecarea şi eliberarea, şi nu invers. Dar mulţi zic că mântuirea este şi vindecarea şi eliberarea omului, în mod automat. Nu este adevărat, este doar începutul marelui proces de vindecare, de transformare (metamorfozare); să nu uităm, am zis proces, nu ceva instantaneu, cum cred sau vor unii. Procesul este dureros, este nevoie de multă asistenţă şi dragoste şi implică mult timp.

Cel mai scump lucru este timpul. Cine doreşte să renunţe la timpul său pentru vindecarea unui homosexual, a unui pedofil, a unui zoofil, a abuzaţilor, anxioşilor, deprimaţilor, iar lista ar putea continua? Nu investim timp şi compasiune, înţelegere, dragoste, nu există vindecare. Suntem gata să lucrăm cu oameni care vor cădea de multe ori în acelaşi păcat, până vor fi vindecaţi? Le oferim timp şi dragoste necondiţionată, cu încrederea că ce a început Domnul în ei, va duce la bun sfârşit, chiar dacă procesul durează ani de durere, cădere, frustrări?

De acestea are nevoie un homosexual pentru vindecare. Atenţie, foarte rar există vindecări şi eliberări instant. Dacă eşti gata să te implici sincer, vei primi multă respingere şi foarte puţină apreciere aici pe pământ. Atât biserica, în multe cazuri, cât şi gay-i care nu vor schimbare te vor condamna şi persecuta, dar vei fi în atenţia specifică a Domnului. Dacă aţi şti cât de mult Se implică Domnul în această slujire!

Cu dragostea Domnului, un frate simplu,

Costel

[Costel a trimis acest comentariu la mărturia lui Marius, care poate fi citită aici.]

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *