Care este rata voastră de succes?

de Cynthia Beaudry

Cynthia Beaudry

Cynthia Beaudry

Adesea eu sunt prima persoană cu care vorbesc oamenii când sună la Portland Fellowship. Şi, cu toate că nevoile multora variază în funcţie de apel, o întrebare la care mă trezesc că răspund deseori este: „Care este rata voastră de succes?” Când am început să lucrez prima dată aici în 2009 şi am fost întrebată prima dată asta, mi-am spus: „Uau, ce întrebare profundă!” Apoi am zis: „Stai să-ţi fac legătura cu Drew.” Mie răspunsul la această întrebare mi s-a dezvăluit de-a lungul anilor. M-am întrebat, de asemenea, cum ar răspunde Isus dacă ar fi să vin la El şi L-aş întreba: „Isus, dacă Te urmez, care este rata Ta de succes?” Ce ar spune?

În evanghelii oamenii I-au pus lui Isus tot felul de întrebări pătrunzătoare. Printre interacţiunile din evanghelii preferate de mine este când Petru, în Matei 19:27, întreabă: „Iată că noi am lăsat tot şi Te-am urmat; ce răsplată vom avea?” Mă întreb dacă Petru întreba ce succes avea să fie pentru el, care Îl urma pe Mesia.

Răspunsul lui Isus pentru Petru a fost: „Adevărat vă spun că atunci când va sta Fiul omului pe scaunul de domnie al măririi Sale, la înnoirea tuturor lucrurilor, voi, care M-aţi urmat, veţi şedea şi voi pe douăsprezece scaune de domnie şi veţi judeca pe cele douăsprezece seminţii ale lui Israel. Şi oricine a lăsat case sau fraţi, sau surori, sau tată, sau mamă, sau nevastă, sau feciori, sau holde, pentru Numele Meu, va primi însutit şi va moşteni viaţa veşnică.” (Matei 19:28-29) Deşi contextul face referire la bogăţiile şi posesiunile pământeşti (fiindcă Isus tocmai Se adresase tânărului conducător bogat în versetele dinainte), eu, în contextul misiunii Portland Fellowship, interpretez că Isus spune că sacrificiul şi ascultarea conduc într-adevăr la un succes evlavios.

Un lucru pe care îl spun celor care îmi pun întrebarea este că rata de succes este legată de credincioşia credinciosului de a-L urma pe Isus. Pentru mine personal, umblarea într-o relaţie dedicată cu Isus Cristos este cel mai mare succes al vieţii mele. Este succesul pe care îl văd reflectat în vieţile multora dintre cei care fac parte din Portland Fellowship. Viaţa abundentă, roada Duhului, împuternicirea de a face alegeri sănătoase şi maturitatea, aceasta este definiţia succesului după standardele noastre aici, la Portland Fellowship. Par să fie şi standardele lui Isus. „Adevărat vă spun… voi, care M-aţi urmat… cei care şi-au abandonat viaţa şi propriile dorinţe de dragul Meu… vor reuşi.”

Nu trebuie să confundăm succesul spiritual cu succesul pământesc sau cu ceea ce cultura consideră realizare. Nu atingem succesul fiindcă avem un partener de căsătorie de sex opus, un serviciu stabil, o casă şi/sau slujim într-o misiune. Acestea sunt lucruri minunate, dar toţi am văzut oameni ale căror vieţi reflectă în exterior o astfel de stabilitate, dar în ascuns au lipsă de integritate sau lipsă de succes al Duhului (Sfânt). De asemenea, nu trebuie să credem că succesul reprezintă o lipsă deplină a luptei sau ispitei. Isus Însuşi a îndurat ispita. Deşi este posibil să fiu ispitit în natura mea păcătoasă ca să cad în vechile tipare de gândire sau în vechile fapte, aceasta nu neagă lucrarea Duhului Sfânt în viaţa mea. Chiar când există eşec, credincioşii dedicaţi cad înainte în vulnerabilitatea lor, iar prin har, iertare şi pocăinţă îi văd că se luptă cu imaturitatea lor sexuală şi trec la o împlinire care este pe cale să devină desăvârşită.

Dar iată cum stau lucrurile; când oamenii sună la Portland Fellowship, întrebând care este rata noastră de succes, le aud inima în tremurul vocii, în disperarea din cuvinte – căutând, suferind, tânjind după… speranţă. Ce întreabă ei de fapt este: „Există speranţă?” Fără îndoială, ei întreabă dacă cel pe care îl iubesc se poate schimba sau dacă ei înşişi pot fi liberi, dacă transformarea în acest domeniu este posibilă. În durerea şi confuzia lor, Dumnezeu, cu atâta îndurare, ne dă privilegiul de a fi vocea pe care o aud ei şi care spune: „Da, prietene, există speranţă. Pentru cel pe care îl iubeşti. Pentru noi toţi. Există o speranţă uimitoare.”

Ce vor oamenii cu adevărat să ştie este dacă Isus are putere în acest domeniu? Mă trezesc repetând: dacă Isus ar avea un CV, transformarea ar fi în el! Din viaţa mea şi din vieţile a nenumăraţi oameni de aici, de la Portland Fellowship, văd că Isus Se ocupă de transformarea vieţilor. El ia vieţile care Îi sunt predate şi face toate lucrurile noi pentru ele. Există speranţă! O speranţă care nu ne dă de ruşine. (Romani 5:5) Să fie această speranţă o ancoră pentru sufletul tău, preaiubitule! (Evrei 6:19) Deci care este rata noastră de succes? Îngăduiţi-mi să răspund astfel: „Adevărat vă spun… voi, care M-aţi urmat… care v-aţi abandonat viaţa şi propriile voastre dorinţe de dragul Meu… veţi reuşi.” – Isus

[Cynthia Beaudry, What is your success rate? Extras din newsletter-ul The Fellowship Message, iulie 2013. Copyright © 2013 Portland Fellowship. Tradus şi publicat cu permisiune. Cynthia Beaudry este administrator la Portland Fellowship.]

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *