Zece paşi pentru părintele a cărui inimă este pe cale de a se vindeca

Următoarea listă a fost scrisă de un tată de pe lista noastră de e-mail Healing Hearts şi este folosită cu permisiune. Ea conţine remediile pe care le învăţă el în timp ce procesează emoţiile pe care le simte în relaţia cu fiul său care se luptă cu homosexualitatea. Dacă vrei să te alături grupului prin e-mail Healing Hearts, trimite un paragraf la dhitz@recmin.org explicând motivele. Informaţii despre membralitate pot fi obţinute la aceeaşi adresă.

  1. Să ne iubim copiii necondiţionat. Pentru noi, aceasta înseamnă că nu vom judeca un păcat ca fiind mai mare decât un alt păcat.
  2. Afirmă adevărul, dar odată ce l-ai afirmat, nu este nevoie să-l tot baţi la cap pe copilul tău cu el. Mesajul nostru este: „Credem că te poţi schimba prin puterea lui Isus Cristos. Ştiu că nu crezi că poţi şi îţi vom respecta sentimentele, dar aşteptăm, de asemenea, ca tu să respecţi sentimentele noastre.”
  3. Iubeşte-l pe noul lui prieten cum ar fi făcut-o Isus. Aceasta nu înseamnă că ne place relaţia lor. Precum spunea soţia mea: „Îl văd pe noul lui prieten doar aşa – ca pe cel mai bun prieten al lui. Nu vreau ca ei să se concentreze asupra vieţii noastre sexuale, deci de ce ar trebui ca noi să ne concentrăm asupra vieţii lor sexuale?”
  4. Roagă-te, roagă-te, roagă-te! Când ne ducem la Dumnezeu pentru tărie, El ne dă pacea care întrece orice pricepere. Uneori trebuie să fac asta zilnic, iar alteori în fiecare ceas.
  5. Citeşte, citeşte, citeşte! Citesc despre subiectul homosexualităţii şi realizez că nu cunosc prea multe.
  6. Vorbeşte cu alţii care au trecut prin aşa ceva. Grupul prin e-mail Healing Hearts este grozav. Postări foarte bune, cu noi mesaje zilnic.
  7. Ignoră-i pe fariseii din biserică. Ştiu că sună rău, dar cei mai mulţi din biserică au fost învăţaţi să condamne homosexualitatea şi să nu iubească omul. Nu voi spune niciodată: „Iubeşte păcătosul şi urăşte păcatul”, aceasta doar îi îndepărtează pe cei cu atracţii faţă de persoanele de acelaşi sex, ci mă voi duce la ei aşa cum o face Isus – fără să le scuz păcatul.
  8. Citeşte Biblia. Dumnezeu vorbeşte mult despre toate păcatele, nu doar despre homosexualitate.
  9. Respiră… şi trăieşte fiecare zi pe rând. Niciunul dintre noi nu ştie ce va aduce ziua de mâine.
  10. Dă drumul copilului tău şi lasă-L pe Dumnezeu să lucreze. Cred că dacă pot să rezolv problema asta, viaţa ar fi perfectă, apoi realizez că mă joc de-a Dumnezeu.

[Ten Steps for the Parent with a Healing Heart. Copyright © 2006 Reconciliation Ministries. Tradus şi publicat cu permisiune.]

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *