„Versete care critică excesiv”

La versetele din Biblie despre homosexualitate, atât din Vechiul cât şi din Noul Testament, se face adesea referire ca la pasajele „care critică excesiv”. Creştinii tradiţionali văd aceste versete condamnând în mod clar comportamentul sexual cu acelaşi sex, pe când cei care se consideră progresişti, văd în ele mai degrabă condamnarea violului, pedofiliei şi promiscuităţii sau a orgiilor idolatre.

Teologia pro-homosexualitate ia din nou fiecare pasaj, redefinindu-L pentru a spune că Dumnezeu este cu siguranţă împotriva celor care se comportă sexual în afara orientării lor naturale. Deci ea spune că aceasta înseamnă că dacă un heterosexual acţionează din punct de vedere homosexual, acţionează în afara modului său natural de a fi şi ar trebui condamnat. Totuşi, dacă cineva este homosexual, atunci înclinaţia sa „naturală” pentru relaţii sexuale cu acelaşi sex este normală şi trebuie să fie acceptată. Prin urmare, argumentează promotorii ei, pasajele nu se referă la homosexualii în stabile, iubitoare. Ei vorbesc despre teologie ca evoluând, deoarece acum trăim cu concepte sociale diferite.

Aceste argumente nu sunt compatibile cu pasajele implicate, care condamnă în mod clar orice comportament sexual cu acelaşi sex. Timp de două mii de ani, erudiţii au înţeles sensul lor şi numai acum pretind unii că am fost induşi în eroare.

Albert Mohler întreabă: „Este «criticare excesivă» a oamenilor, să arăţi că Scriptura identifică comportamentul şi atitudinile lor ca păcătoase?” Şi constată că este cu siguranţă important ca noi toţi să ne însuşim adevărul despre păcatul nostru, oricare ar fi el.

Fără o cunoaştere a păcătoşeniei noastre, nu cunoaştem nevoia noastră de un Mântuitor. În acest sens, toţi avem nevoie să fim „criticaţi excesiv” de Biblie, ca să cunoaştem nevoia noastră de Cristos.

Citeşte mai mult despre aceasta la pagina de internet www.christianpost.com/news/the-church-and-the-clobber-scriptures-the-bible-on-homosexuality-50792/#F7q7EtphoyGSGb2A.99, ca şi pe site‑ul www.albertmohler.com.

[“Clobber Scriptures”. Copyright © Exodus Global Alliance. Tradus şi publicat cu permisiune.]

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *