Vasile Bănescu: „Homosexualitatea nu va fi niciodată acceptată în creştinismul ortodox.”

Vasile Bănescu: „Homosexualitatea nu va fi niciodată acceptată în creştinismul ortodox” | Lumea Religioasă Azi (Speranța TV, 23.01.2024)

Bine ați venit la Lumea Religioasă Azi cu Beatrice Lospa! În această ediție avem invitați de marcă: pastorul Lucian Floricel în platou, iar prin Skype, pastorul Benone Lupu și Janina Mihalache, specialist PR și coproducător al emisiunii.

  1. Dezbateri pe homosexualitate în creștinismul ortodox. Lucian Floricel aduce în prim-plan declarațiile lui Vasile Bănescu cu privire la homosexualitate și impactul acestora asupra creștinismului ortodox. Cum sunt percepute aceste afirmații și care sunt opiniile divergente?
  2. Persecuția creștinilor în Algeria: închiderea a 42 de Biserici. Benone Lupu ne aduce în atenție situația delicată din Algeria, unde 42 de biserici au fost închise, semn al creșterii persecuției împotriva creștinilor. Care sunt motivele din spatele acestor închideri și cum reacționează comunitatea internațională?
  3. Creșterea creștinismului global. Janina Mihalache ne prezintă vestea îmbucurătoare a creșterii creștinismului la nivel mondial, cu 30 de milioane de credincioși noi în fiecare an. Care sunt factorii care contribuie la această creștere și care sunt regiunile cele mai influențate?
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *