Valentin

Sunt Valentin şi, intrând pe site-ul vostru, am văzut că nu sunt singurul care încearcă şi doreşte să se schimbe. Sunt creştin ortodox şi nu pot duce o viaţă normală cu astfel de porniri, deoarece sunt împotriva idealurilor mele.

Am avut o perioadă în care chiar o luasem pe drumul cel bun, însă în ultima vreme gândul îmi stă numai la relaţii sexuale cu bărbaţi. Nu mă mai suport, plâng nopţi întregi şi sunt confuz tot timpul. Mi-a pierit şi pofta de mâncare, sunt total debusolat. Am neapărat nevoie de ajutor, fiindcă nu vreau să-mi distrug viaţa. Vreau să fiu un tip normal, cu familie (soţie, copii), iar gândurile mele din această perioadă sunt total în contradictoriu cu ceea ce eu doresc.

Am douăzeci şi doi de ani, iar până acum singurul contact sexual cu un bărbat s-a întâmplat în noiembrie anul trecut. Cristos mi-a dat atât de multe şi m-a ajutat enorm. Oare nu ar trebui şi eu să fac ceva pentru El? Pentru ceea ce El a făcut, eu vreau să mă schimb. Viaţa ne rezervă multe, şi bune şi rele, iar aşa cum un lucru rău atrage după el un altul rău, aşa se întâmplă şi cu cele bune.

Eu unul aş prefera să nu am niciun fel de relaţie cu un bărbat, atât timp cât ştiu că, în felul acesta, mă îndepărtez de Dumnezeu. Este drept, El iubeşte şi iartă pe toţi, dar nu pot să Îi cer ajutorul şi să continui să umblu cu bărbaţi. Dacă nu pot să o iau pe calea normală a vieţii, măcar să încerc să Îi arăt că El există pentru mine şi că Îl prefer pe El în locul unui bărbat. Măcar cu gândul acesta să fiu împăcat.

Câteodată îmi vine în gând sinuciderea şi tare nu aş vrea să se ajungă la aşa ceva. Viaţa mea pare fără rost în momentul de faţă. Prietenii mei sunt foarte puţini, de fapt am două prietene, nu am prieteni băieţi deloc. Simt nevoia să împărtăşesc cu cineva ceea ce mi se întâmplă şi, de asemenea, să mă simt tras de mânecă atunci când greşesc. Vă rog să mă ajutaţi, atât cât se poate. Aştept răspuns cu nerăbdare. Vă mulţumesc.

Print Friendly, PDF & Email

3 comments

  1. Corina says:

    Mă impresionează dorinţa ta de a-I fi plăcut lui Dumnezeu. Doresc să te încurajez, spunându-ţi că nu eşti singurul care se luptă cu o asemenea problemă şi că Dumnezeu îţi cunoaşte atât frământările şi suferinţa, cât şi dorinţa de a fi cum vrea El. Nimic nu Îl va bucura mai mult pe Dumnezeu decât dacă alegi să trăieşti. Gândul la sinucidere nu vine de la El. În schimb, dacă te vei ruga şi dacă Îi vei dărui inima ta, Dumnezeu te va ajuta să te schimbi şi vei ajunge să-ţi aduci aminte de suferinţele tale ca de un vis urât care a trecut.

  2. Manuela says:

    Valentin, caută-ţi un duhovnic bun la care să te spovedeşti şi care să te îndrume.

  3. Cristina says:

    Uite un număr de telefon al unui consilier confident [cenzurat].

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *