de Jeff Shapiro
Walt Heyer, un fost transsexual care s-a luptat în trecut cu identitatea de gen, a trăit sub numele de Laura timp de opt ani, înainte ca, spune el, Dumnezeu să îl ajute să fie liber de problemele de identitate.
Walt Heyer spune că nimeni nu-şi poate schimba cu adevărat genul. El ar trebuie să ştie fiindcă a încercat.
Când avea doar cinci ani, bunica lui Heyer a început să-l îmbrace ca pe o fetiţă şi i-a făcut chiar și o rochiță. Rezultatul a fost un băieţel foarte confuz. „Astăzi privesc acest fapt ca fiind destul de abuziv. Deşi părea foarte nevinovat pe atunci şi poate chiar distractiv, astăzi pot să văd… că a fost într-adevăr abuziv pentru psihicul meu”, a declarat el miercuri pentru The Christian Post.
Dar luptele lui din fragedă copilărie nu s-au sfârşit acolo. Tatăl lui a devenit supărat şi temător din cauza influenţei bunicii lui Heyer asupra lui şi, drept rezultat, a început să-şi trateze fiul diferit. Mama lui era tânără şi imatură – a avut doi băieţi ai ei înainte de vârsta de douăzeci de ani – şi îi disciplina cu asprime. Unchiul lui Heyer a privit situaţia cu bunica lui ca pe o glumă şi l-a molestat sexual pe când era încă foarte mic.
După un timp, Heyer a început să se întrebe dacă ar fi fost tratat mai bine dacă ar fi fost de fapt fată. A încercat să-şi îngroape sentimentele, dar cu cât se detaşa mai mult, cu atât se lăsa mai mult în voia fanteziilor că era fată.
În anii de început ai adolescenţei, fantezia lui a devenit mai puternică. A adoptat numele feminin Andrea West şi a început să se travestească. La vârsta de cincisprezece ani a început, de asemenea, să se informeze despre operaţia de schimbare de sex şi, deşi se lupta împotriva dorinţei de a fi femeie, el spune că acele sentimente erau ca un radio care bâzâia în mintea lui, pe care efectiv nu îl putea închide.
„Deşi nu vroiam să pășesc pe acel drum, se părea că eram deja pe el și că nu îl puteam întrerupe, opri sau schimba”, şi-a amintit el. „Dar nu eram homosexual. Aveam întâlniri cu fete, nu am simţit niciodată dorinţa de a avea relaţii cu bărbaţi, deci din punctul de vedere al sexualităţii am fost întotdeauna heterosexual.”
„Cred că şi acesta este unul dintre… factorii care induc în eroare. Cei mai mulţi oameni consideră că transgenderii sunt homosexuali şi, din experienţa mea… 98 până la 99 de procente dintre cei care mă contactează nu sunt homosexuali… Este efectiv o problemă de identitate de gen, nu o problemă de preferinţă sexuală.”
În mijlocul luptei lui, Heyer s-a căsătorit şi a avut doi copii. A lucrat ca inginer pentru un timp şi a obţinut un succes financiar semnificativ.
„Dar dificultatea cu care mă confruntam era că nu puteam opri gândurile sau sentimentele.” A apelat la alcool pentru a face faţă problemelor, iar în cele din urmă viaţa a ajuns să se năruie în jurul lui.
El şi soţia lui s-au despărţit după șaptesprezece ani de căsătorie, iar el şi-a pierdut slujba când a început transformarea fizică pentru a deveni femeie. A primit implanturi pentru sâni, a luat hormoni, a făcut electroliză pentru a reduce părul de pe faţă şi i s-au îndepărtat organele genitale.
Ca femeie adultă şi-a dat de numele Laura şi a trăit cu acea identitate timp de opt ani. Totuşi, după ce a studiat psihologia, pe când trăia ca femeie, el a realizat în sfârșit că nimeni nu-şi poate schimba cu adevărat genul şi că se amăgea. Mai târziu a aflat şi că suferea de tulburare disociativă şi tulburare de personalitate multiplă, ca rezultat al trecutului care îl bântuia. „Nu te naşti transgender, se întâmplă ceva în copilăria ta care te face să nu vrei să fii cine eşti… Iar astăzi singurul lucru care este… acceptabil din punct de vedere social este să te numeşti transgender”, a spus el.
„Nu cred că este o descriere precisă a situaţiei în care se află oamenii. Ei suferă de o tulburare plină de iluzii, care de fapt va deveni foarte distructivă dacă nu primesc o consiliere psihologică bună sau un ajutor psihiatric bun în timpul întregului proces.”
Heyer spune că pe când trăia ca Laura credea în Hristos, dar făcea eforturi pentru a fi acceptat de biserică. Îşi aminteşte de o biserică pe care a frecventat-o unde a intrat ca femeie, dar pastorul i-a cerut să plece odată ce problemele lui de identitate au ieșit la lumină.
Totuşi, nu toate experienţele lui cu biserica au fost negative. A găsit o biserică ce i-a urat bun venit, chiar cunoscând cu ce se lupta. Pastorul bisericii i-a spus: „Treaba noastră este să te iubim, iar treaba lui Dumnezeu este să te transforme.”
„Ceea ce a făcut biserica pentru mine a făcut posibil să ajung cu adevărat în punctul în care am cerut iertare de la Domnul. Am început să mă rog pentru iertare. Şi am realizat că punctul critic este înţelegerea că Îl poţi accepta pe Isus Hristos, dar este un punct care nu devine real… până nu umbli cu Hristos”, a adăugat el.
„Fiindcă realitatea adevărului că Hristos este viu se vede într-o viaţă transformată. Şi astfel, ceea ce s-a întâmplat în viaţa mea este că atunci când în sfârşit… am îngenuncheat şi am lucrat la aceste lucruri, la mulţi ani după ce Îl acceptasem pe Hristos – probabil la zece, cincisprezece ani după ce L-am acceptat pe Hristos – am simţit, în sfârşit, că eram destul de zdrobit ca bărbat, așa că am îngenuncheat şi m-am rugat.”
El povestește că într-o zi a avut o viziune, în timp ce se ruga împreună cu psihologul lui. L-a văzut pe Isus că a ridicat un copil mic, o versiune a lui, S-a uitat la el şi i-a zis: „Acum vei fi salvat cu Mine pentru totdeauna.” Din acel moment a simțit Duhul lui Dumnezeu mişcându-Se şi călăuzindu-l în viaţă.
Astăzi Heyer afirmă că nu se mai luptă cu identitatea de gen şi îşi foloseşte mărturia ca să vorbească deschis în sprijinul celor care au lupte similare şi împotriva celor care susţin operaţia de schimbare de sex ca soluţie pentru problemele de identitate de gen.
Un studiu suedez publicat online în februarie 2011 a examinat indivizi care au făcut operaţie de schimbare de sex între 1973 şi 2003 şi a găsit că schimbarea de sex poate să aibă un impact negativ semnificativ asupra individului şi că nu este o soluţie bună la criza identității de gen. „Acest studiu a găsit rate substanţial mai ridicate de mortalitate per ansamblu, deces din cauza unei boli cardiovasculare şi a sinuciderii, tentative de sinucidere şi spitalizări psihiatrice la indivizii transsexuali care au suferit operaţie de schimbare de sex, comparativ cu o populaţie de control sănătoasă”, scriu autorii studiului în concluzia lor. „Aceasta scoate în evidenţă că transsexualii operaţi reprezintă un grup de risc care are nevoie în continuare de tratament psihiatric şi somatic pe termen lung.”
Heyer este fondatorul unor site-uri precum Sex Change Regret şi True Trans Christians şi este autorul câtorva cărţi pe aceeaşi temă, care includ Trading My Sorrows şi Paper Genders, cea mai recentă, publicată în iunie 2011.
El subliniază faptul că operaţia de schimbare de sex este doar o operaţie cosmetică, că este „imposibil din punct de vedere ştiinţific, medical şi chirurgical” ca un bărbat să fie efectiv schimbat în femeie, dar el spune şi că este nevoie ca oamenii să arate compasiune faţă de cei care se luptă cu probleme de identitate de gen.
Astăzi Heyer este din nou căsătorit şi afirmă că a găsit fericirea fiind de genul care l-a creat Dumnezeu să fie.
[Jeff Schapiro, Transsexual Returns to Original Gender After Relationship With Christ. Copyright © 2012 Jeff Schapiro & The Christian Post, INC. Walt Heyer este autorul cărților Trading My Sorrows, Paper Genders: Pulling the Mask Off the Transgender Phenomenon, Perfected with Love, A Transgender’s Faith și Gender, Lies and Suicide: A Whistleblower Speaks Out, Sex Change – It’s Suicide: A Whistleblower Speaks Out, disponibile pe site-ul www.amazon.com. Jeff Schapiro este reporter la Christian Post. Articolul în limba engleză este publicat pe site-ul www.christianpost.com.]
Pentru o înregistrare video cu Walt Heyer, clic aici.