Trei predicții pentru anul 2018 despre abuzul sexual în biserică

de Jimmy Hinton

Jimmy Hinton

Jimmy Hinton

Nu sunt un profet care poate prezice viitorul, dar chiar acord atenție tiparelor. Tiparele pot fi predictori buni, iar atenția pe care o acord tiparelor m-a ajutat să înțeleg bine modul în care gândesc pedofilii. În lucrarea mea cu bisericile, acord întotdeauna atenție tiparelor – care sunt câteva răspunsuri universale la abuz, cele mai obișnuite întrebări, cele mai importante preocupări etc. Și citesc și analizez știrile despre abuz în fiecare zi. Deci care sunt predicțiile mele despre cum se vor desfășura lucrurile în 2018?

# 1 Bisericile vor continua să arate compasiune abuzatorilor

Acesta este de departe cel mai important și mai dificil conflict cu care vom continua să ne confruntăm. Biserica a devenit un refugiu pentru delincvenții sexuali înregistrați. Micul secret murdar este că încă nu am vizitat o biserică care să nu aibă cel puțin un delincvent sexual înregistrat. Nu este o exagerare. Din păcate, conducătorii rareori le dezvăluie aceasta membrilor laici ai bisericii. Acest tipar toxic este motivat de o teologie greșită (niciun păcat nu este mai rău decât celelalte) și este alimentat de faptul că abuzatorii clădesc fațada ideală. Când instruiesc bisericile, demonstrez în mod activ tehnicile pe care le folosesc abuzatorii în biserică pentru a abuza copii. În trecut mă simțeam frustrat că, indiferent cât de mult sau cât de convingător vorbeam, liderii bisericii tot credeau că era suficient „să nu-l piardă din ochi” pe abuzator. Nu este. Mulți dintre voi știți cât de nerușinați au fost abuzatorii voștri. Faptul că se află într-un loc public nu este un inhibitor pentru ei. Deloc. Tot vor molesta copii în prezența altora. Deci am trecut la demonstrații. A vedea înseamnă a crede, deci demonstrez că nu percepem atât de bine cum credem. Totuși, vasta majoritate a bisericilor vor continua să fie învinse de violatori periculoși ai copilului în 2018.

# 2 Abuzul sexual al copilului va fi un subiect fierbinte

În mod ironic, numeroase biserici vorbesc despre abuzul sexual al copilului și ies din negare. Din păcate, aceasta se întâmplă deoarece este nevoie de o experiență personală pentru a ne trezi la realitatea abuzului. Personal nu cred că în cele mai multe cazuri „tăcerea este acceptabilă”. Am păstrat tăcerea ani de zile, până ce s-a întâmplat în biserica noastră. Întotdeauna am urât abuzul. Dumnezeu știe, l-am denunțat pe tatăl meu. Dar efectiv nu am avut idee că abuzul era atât de obișnuit, pentru că nu fusesem trezit la realitate. Multe, multe biserici sunt trezite la realitate deoarece supraviețuitorii s-au săturat să trăiască în tăcere, în timp ce abuzatorii lor trec prin viață în pas de dans, producând tot mai multe victime. Observăm o schimbare culturală radicală, în care bisericile nu au altă alegere decât să se adreseze abuzului sexual în toate formele sale. Ceea ce mă conduce la # 3.

# 3 Supraviețuitorii îi denunță pe abuzatorii lor ca niciodată înainte

Acesta este lucrul cel mai încurajator. Supraviețuitorii sunt aproape întotdeauna făcuți să creadă că sunt singuri, că abuzul a fost cumva din vina lor și că dacă vor spune, vor exista consecințe majore. Scandalul Harvey Weinstein a deschis calea, a schimbat situația, a activat o armată de supraviețuitori care sunt gata să se lupte pentru dreptate. Opinia mea este că temelia pentru ca supraviețuitorii să devină împuterniciți a fost pusă de cazurile Jerry Sandusky, Jared Fogle, Bill Cosby și Anthony Weiner. Toate au fost cazuri importante, iar publicul a fost indignat când tot mai multe detalii au fost date publicității. Când a izbucnit cazul Weinstein, milioane de supraviețuitori curajoși au strigat: #MeToo! Numai în ultimele treizeci de zile, am văzut cum politicieni, o mulțime de actori de la Holywood, reporteri cunoscuți de la știri și actori de comedie au fost denunțați public ca abuzatori, incluzând nume precum Kevin Spacey, Louis C. K., Richard Dreyfuss, Steven Seagal, Sylvester Stallone, Al Franken și așa mai departe. Și să nu uităm cât de public a făcut-o Corey Feldman,[1] numind pedofili pe nume și promițând să denunțe fiecare pedofil de la Holywood pe care îl cunoaște. Dacă sunteți ca mine, nu ați putut ține pasul cu scandalurile despre abuz care au izbucnit în ultimele șapte zile. Lista continuă să crească și va continua să crească în 2018. Pentru prima dată de mult timp, abuzatorii care continuă să abuzeze își asumă un risc foarte mare ca scheletele pe care le au în dulap să fie scoase la iveală, pentru ca lumea să le vadă.

Aștept comentariile voastre despre tendințele pe care le vedeți.

Notă

[1] Leora Arnowitz, Corey Feldman goes after another alleged abuser

[Jimmy Hinton, Three predictions for sexual abuse in the church for 2018. Copyright © 2017 Jimmy Hinton. Tradus și publicat cu permisiune.]

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *