Tot ce aveam nevoie să ştiu pentru a fi un creştin mai bun am învăţat având un fiu homosexual

Am învăţat să am compasiune pentru părinţii ai căror copii trăiesc într-un stil de viaţă diferit de cel în care am fost noi învăţaţi să trăim. (1 Petru 3:8)

Am învăţat să-mi pese de prietenii lui, în speranţa de a face o diferenţă, şi că este posibil să accept pe cineva, fără să îi aprob comportamentul. (Iuda 1:22)

Am învăţat că nu sunt responsabil pentru alegerile lui, pentru că fiecare dintre noi trebuie să răspundă personal înaintea lui Dumnezeu. (Filipeni 2:13)

Am învăţat să mă rog neîncetat. (1 Tesaloniceni 5:7)

Am învăţat să consider această perioadă de „testare a credinţei mele” o binecuvântare, deoarece mă va sensibiliza pentru a le arăta compasiune celor care suferă. (Iacov 1:2-3)

Am învăţat să Îi cer lui Dumnezeu înţelepciune pentru deciziile pe care trebuie să le iau. (Iacov 1:5)

Am învăţat ce este adevărata prietenie şi cum să fiu un canal al dragostei lui Dumnezeu. (Proverbe 18:24)

Am învăţat ce este dragostea necondiţionată. (1 Corinteni 13:48)

Am învăţat despre răbdare. „Cei ce se încred în Domnul îşi înnoiesc puterea.” (Isaia 40:31)

Am învăţat să-mi încredinţez copilul lui Dumnezeu şi, în consecinţă, să îi iubesc pe foştii homosexuali şi pe cei care se luptă cu homosexualitatea ca pe copiii pe care Dumnezeu mi i-a trimis pe cale. (Proverbe 11:21)

[Everything I Needed to Know to Be a Better Christian I Learned from Having a Son Who Is Gay. Copyright © Parents and Friends of Ex-Gays and Gays (PFOX). Tradus şi publicat cu permisiune.]

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *