Tinerii din grupul nostru de tineret par să accepte tot mai mult homosexualitatea, pomenind adesea de prietenii lor homosexuali de la şcoală şi spunând că nu văd nimic greşit la ei. Cum să mă adresez acestui fapt?

Întrebarea include presupunerea că noi, creştinii, credem că homosexualii sunt oameni „răi”. Prietenul homosexual al unui tânăr sau al unei tinere poate să fie cea mai agreabilă persoană pe care o cunosc ei. Şi poate să aibă o relaţie care pare să fie afectuoasă şi iubitoare. Ceea ce îi poate convinge pe tinerii creştini că tot ce au auzit la şcoală şi în cultura lor este mai corect decât ce vrea biserica să creadă ei.

Mai întâi, este bine să afirmi că prietenii lor sunt, fără îndoială, oameni minunaţi. Oameni care, la fel ca oricine altcineva, au nevoie să-L cunoască pe Isus. Homosexualii nu merg în iad fiindcă sunt homosexuali. Merg în iad, la fel ca heterosexualii, fiindcă nu sunt vii în Cristos şi, ca toţi oamenii, au nevoie, în primul şi în primul rând, ca El să le fie prezentat.

Apoi, Isus ca Domn ne cheamă pe toţi să murim faţă de lucrurile pe care le percepem a fi „bune”, dar despre care Dumnezeu spune că nu sunt. Sentimentele noastre nu sunt adevărul absolut. Numai Dumnezeu exprimă adevărul absolut. Deci dacă Dumnezeu spune că a da curs atracţiei faţă de persoane de acelaşi sex nu este bine pentru noi şi că nu aprobă aşa ceva, atunci nu este bine, cum nu ar fi bine să fim activi sexual într-o relaţie cu parteneri multipli, chiar dacă aşa ceva ne-ar da sentimentul că este bine.

Fundamentul îndoielii respective vine din convingerea că Dumnezeu le refuză ceva bun oamenilor care au sentimente predominante sau exclusive faţă de persoanele de acelaşi sex. Ceea ce pune sub semnul întrebării caracterul lui Dumnezeu. Întreaga Lui fiinţă este dragoste. Întreaga Lui fiinţă este bună. Deci dacă El spune că ceva nu este bun pentru noi, este datorită dragostei şi bunătăţii Sale. Noi suntem cei care ne-am întunecat sau am orbit în percepţiile noastre.

Apoi la tineri există convingerea că relaţiile din adolescenţă sunt pentru totdeauna. Dar lucrurile stau rareori aşa, fie că este vorba despre un băiat şi o fată care intră într-o relaţie sexuală în adolescenţă, fie că este vorba despre doi adolescenţi de acelaşi sex. În majoritatea cazurilor, relaţiile între persoane de acelaşi sex sunt notoriu de instabile. Deci, în anii tinereţii este prea devreme să se concluzioneze că astfel de relaţii sunt sănătoase.

Sunt doar câteva modalităţi de a discuta pe această temă cu tinerii.

[My youth in our youth group seem to be more accepting of homosexuality, often citing school friends who are gay and that they cannot see anything wrong with. How do I address this? Copyright © Exodus Global Alliance. Tradus şi publicat cu permisiune.]

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *