Tenancingo: Abuzatori sexuali formați în familie

de Jimmy Hinton

Jimmy Hinton cu familia

Jimmy Hinton cu familia

Să conduc camioane a fost dintotdeauna un vis al meu. Mereu mi-a plăcut să lucrez cu mașini grele și mi-au plăcut călătoriile, deci să conduc camioane mi s-a potrivit în mod firesc. Am condus un camion de la o coastă la alta timp de un an între colegiu și seminar, pe când eram încă necăsătorit. Prima dată când am traversat Munții Stâncoși era o furtună puternică de zăpadă. Să cobori pe o pantă un trailer agricol, de la o înălțime de 3300 m., când zăpada te lovește cu putere, și să vezi alte trailere agricole care au căzut de pe șoseaua interstatală în fundul râpelor în anii anteriori este o experiență pe cinste! Ai un sentiment sinistru să vezi numeroasele camioane nerecuperate de la piciorul muntelui. Odată ce un camion a căzut atât de departe, este imposibil să îl remorchezi în vârful muntelui, deci multe sfârșesc prin a fi lăsate acolo pentru totdeauna.

Cred că răul este la fel. Odată ce cineva a căzut atât de jos, devine imposibil să îl tragi înapoi în vârf. Un profesor de-al meu care preda Biblia avea o altă analogie utilă, numită teoria „câinelui în lanț”. Răul este ca un câine în lanț. Are granițe stabilite de Dumnezeu. Răul există, dar lanțul restricționează accesul răului. Putem fie să stăm în afara zonei accesibile răului, fie să îl luăm în derâdere și să riscăm să îi dăm drumul asupra noastră și să ne târască mai mult în teritoriul său. Ați fost într-un loc atât de întunecat încât să „simțiți” răul?

Dumnezeu i-a avertizat pe israeliți: „Temeţi-vă numai de Domnul şi slujiţi-I cu credincioşie din toată inima voastră; căci vedeţi ce putere desfăşură El printre voi. Dar dacă veţi face răul, veţi pieri, voi şi împăratul vostru.” (1 Samuel 12:24-25) Romani 12:21 spune: „Nu te lăsa biruit de rău, ci biruie răul prin bine.” Biblia menționează răul și variantele sale (rele, răufăcător etc.) de cel puțin cinci sute de ori. Există un mesaj consecvent în Biblie, pe care mulți creștini îl neagă… Există un nivel al răului care creează un punct de aspirație, o capcană, un punct fără întoarcere.

Orășelul Tenancingo din Mexic este un astfel de loc întunecat. El este locul de inițiere pentru o importantă rețea de pedofilie și traficare sexuală în Statele Unite. Copiii mici spun că vor să fie ca tații lor și să vândă femei pentru sex. Nu există remușcare, iar întunericul năpăstuiește orașul.

Psihologii au păreri diferite cu privire la ce îl „face” pe un abuzator să acționeze sexual cu copii foarte mici. Sunt implicați factori psihologici, de mediu, genetici, adicții față de pornografie etc.? Ca să fiu cinstit, nimeni nu știe sigur. Dacă suntem sinceri, am recunoaște că există mulți factori ascunși, atât în mintea oamenilor, cât și în familie, pe care probabil nu îi vom înțelege niciodată ca și cauzalitate. Dar un lucru cu privire la care suntem toți de acord este că abuzatorii care acționează sexual cu copii comit un rău. Și odată ce începi să nu iei în serios câinele, în cele din urmă, o să te muște. Iar în Tenancingo câinele și-a pretins teritoriul și târăște oamenii peste tot în locul acela. Vă recomand să vizionați documentarul[1] din Tenancingo despre traficarea pentru sclavie sexuală în Statele Unite.

Avertizare: Trebuie ca oamenii să vizioneze acest video pentru a mări gradul conștientizare că astfel de lucruri se întâmplă tot timpul.

Deci ce vreau să spun? Sau mai degrabă ce vrea Dumnezeu să spună? Mai întâi, vă amintiți vechea zicală: „Dacă te joci cu focul, probabil o să te arzi”? Ei bine, dacă te joci cu răul, probabil vei fi mușcat. Conform Scripturii, toți am făcut rău. Dar faptul că te joci permanent cu răul te conduce la un punct fără întoarcere. Totuși, avem o știre minunată. La o vârstă fragedă, pentru cei care se luptă cu gânduri pedofile reabilitatea are un succes destul de mare. I-aș încuraja pe părinții care primesc acuzații împotriva copiilor lor să nu se grăbească să îi apere. Ci mai degrabă să le ofere ajutorul de care au nevoie.

Am primit mai multe apeluri telefonice cu scenarii similare – un băiat cu vârsta de 13-15 ani spunea lucruri nepotrivite, făcea lucruri nepotrivire sau era exagerat de atașat de copiii mici. Iar în toate cazurile (până acum), părinții sau îngrijitorii l-au apărat pe abuzator, nu posibilele victime. Oameni buni, dacă vă vedeți copilul apropiindu-se prea mult de câinele înlănțuit, nu le cereți tuturor să dispară! Ajutați-vă copilul să iasă din rău! Cereți ajutor profesional de la un terapeut pentru probleme sexuale specifice. Ajutați-vă copilul să iasă din asta înainte de a fi prea târziu. Cu cât copiii învață mai mult să păstreze secretă atracția pedofilă, cu atât vor fi mai încurajați să acționeze sexual. Ajutați-i să iasă! Ajutați-i să găsească o modalitate de a se ocupa de atracția lor și de agresarea copiilor mai mici! Dragostea nu apără răul. Îi scoate pe oameni din rău, înainte de a deveni atât de pervertiți încât nu se mai pot opri.

Notă

[1] Pimp City: Chapter 1, Fusion Investigative Doc

[Jimmy Hinton, Tenancingo: Home Grown Sexual Abusers. Copyright © 2014 Jimmy Hinton. Tradus și publicat cu permisiune.]

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *