Scriptura păstrează tăcerea cu privire la parteneriatele civile. Ele sunt un mijloc legal acolo unde guvernul acordă anumite drepturi legale celor implicaţi în ele. Guvernul este liber să acorde ce drepturi doreşte cetăţenilor săi, iar True Freedom Trust nu doreşte să tăgăduiască acele drepturi. Problema cheie este una de percepţie, în sensul că, deşi din punct de vedere tehnic parteneriatele civile nu sunt o căsătorie, cu siguranţă nu aşa cum este ea definită biblic, ele sunt văzute de mulţi ca echivalente ale căsătoriei. Poziţia True Freedom Trust susţine căsătoria biblică.
Spre deosebire de căsătorie, parteneriatele civile nu par să menţioneze, din punct de vedere legal, o componentă sexuală. Ceea ce înseamnă că nu poţi dizolva un parteneriat civil pe motivul că nu este consumat. Parteneriatele civile au fost proiectate iniţial ca, din punct de vedere legal, să fie diferite de căsătorie în această privinţă. Problema, cum am menţionat mai devreme, este că nu sunt definite legal ca o relaţie sexuală, dar cei mai mulţi ar presupune că sunt sexuale. Întrebarea care se pune aici este impresia/mesajul pe care faptul de a te afla într-un parteneriat îl dă despre natura relaţiei. De asemenea, un parteneriat civil trebuie dizolvat, dacă unul dintre parteneri doreşte o căsătorie cu o persoană de sex opus. Broşura Prieteni, parteneri sau parteneri de căsătorie? Actul parteneriatului civil şi mărturia creştină [Friends, partners or spouses? The Civil Partnership Act and Christian Witness] de Andrew Goddard Grove, pe această temă, este foarte utilă.
Scriptura oferă exemple de două persoane de acelaşi sex care au încheiat legământ înaintea lui Dumnezeu. Unii pot argumenta că iniţial parteneriatele civile s-ar putea să fi fost date ca un cadru legal pentru aceasta. Totuşi, în zilele noastre, cei mai mulţi le văd ca pe un echivalent al căsătoriei, ceea ce este inacceptabil pentru creştini.
[Are Civil Partnerships ok if the couple does not have genital contact? Copyright © True Freedom Trust. Tradus şi publicat cu permisiune.]