Sunt căsătorit, dar am tendinţe pedofile foarte puternice

de Jim Burns

Jim Burns

Jim Burns

Întrebare: Între cinci și șaisprezece ani m-am implicat în activitate sexuală cu un văr de vârstă apropiată. Când aveam optsprezece ani, am făcut la fel cu fratele lui de unsprezece ani. Acum sunt căsătorit şi am tendinţe pedofile foarte puternice, încât nu sunt sigur cum aş putea rezolva situația în mod constructiv. Menţin un raport foarte solid cu grupul de tineret de la biserică, dar mă tem că într-o zi îmi voi folosi în cele din urmă poziţia pentru a avea acces la aceşti tineri în mod nepotrivit. Am urmat consiliere profesionistă o perioadă de şase luni, dar nu am fost de acord din punct de vedere moral, aşa că am încetat să mă mai duc. Ce opţiuni disponibile există pentru mine?

Răspuns

Mulţumesc pentru întrebarea ta candidă. Răspunzându-ți, trebuie să fiu la fel de candid.

Cred că ai probleme uriaşe, care trebuie să fie rezolvate. În opinia mea:

  1. Trebuie să urmezi consiliere profesionistă. Aş fi surprins să aflu că nu există consilieri creştini buni în regiunea ta. Dacă nu există, ţi-aș sugera să apelezi New Life Clinics 1-800-NEW-LIFE, pentru a afla dacă există o clinică în apropierea ta.
  2. Ai afirmat că la optsprezece ani ai fost implicat sexual cu un băiat de unsprezece ani. Deoarece erai adult, acest comportament a fost ilegal. A fost rezolvată această problemă? Dacă nu, trebuie să fie – chiar dacă s-a întâmplat cu opt ani în urmă.
  3. Eşti căsătorit. Soţia ta ştie despre trecutul tău şi despre „tendinţele tale pedofile” (propriile tale cuvinte)? Dacă nu, în căsătoria ta există probleme care trebuie rezolvate.
  4. Nu cred că ar trebui să fii implicat în lucrarea cu tinerii acum. Din nou, tu însuţi ai spus că ai „tendinţe”. Ai recunoscut teama ta de a abuza de poziţia ta din motive potenţial nepotrivite. Mă tem că apropierea ta de ispită este similară cu cea a cuiva care are o problemă cu alcoolul, dar îşi petrece timpul liber într-un bar. Nu ai nevoie de ispită. Tinerii din grupul de tineret de la biserica ta merită să fie protejaţi.

După ce am spus toate acestea, vreau să ştii că sunt la fel de convins că lui Dumnezeu Îi pasă profund de tine şi de situaţia ta! El te iubeşte mai mult decât te-a iubit sau te va iubi vreodată altcineva. Cred că El vrea să găseşti vindecare în viaţa ta. Vestea bună este că Dumnezeu foloseşte oamenii care au experimentat durerea şi zdrobirea în viață, ca să slujească altora care se luptă. Dar mai întâi trebuie să lucrezi pentru rezolvarea problemelor din viaţa ta cu care te confrunţi.

[Jim Burns, I am married but have very strong pedophilic tendencies. Copyright © 2013 HomeWord. Tradus și publicat cu permisiune.]

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *