Studiu de caz: Simon

Vă prezint un studiu de caz fictiv la care să vă gândiţi…

Simon este conducător într-o biserică locală. Este creştin de douăzeci de ani şi un membru respectat al comunităţii. A fost vocal împotriva homosexualităţii când biserica lui a făcut campanie împotriva atitudinii consiliului local în favoarea „drepturilor gay”. Pare să fie fericit în căsătorie, iar soţia lui este creştină. Au patru copii. Slujba lui Simon în tehnologia calculatorului îl duce ocazional în străinătate. Are patruzeci şi patru de ani.

„Simt că înnebunesc! Dacă nu vorbesc curând cu cineva… Pur şi simplu, nu ştiu ce voi face. Este ceva despre care nimeni nu ştie nimic. Cred că vă va uimi. Vedeţi…

Când m-am căsătorit, soţia mea ştia că fusesem implicat în relaţii homosexuale. Totul aparţinea trecutului şi eram foarte îndrăgostiţi. Nu am sentimente sexuale puternice pentru alte femei, dar Irene şi cu mine ne-am bucurat întotdeauna de o relaţie sexuală bună.

Aflându-mă într-o călătorie de afaceri în Olanda, chiar m-am simţit deprimat. Presiunea de la serviciu şi singurătatea păreau a fi prea mult pentru mine. Am rătăcit pe străzile din Amsterdam şi am căzut în păcat cu un tip care chiar arăta foarte bine, pe care l-am întâlnit într-un bar. Bănuiesc că vă şochează. Nu încerc să mă scuz. M-am simţit îngrozitor după, dar el era atât de iubitor şi afectuos! La început m-am gândit că-mi voi putea controla sentimentele sexuale. A existat ceva în acea situaţie care mi s-a părut palpitant. Nu am vrut, dar am făcut-o.

Nu acela a fost sfârşitul. De multe ori, în călătoriile mele, am descoperit că pentru mine ispita de a agăţa din nou un bărbat era foarte dificil de îndurat. M-am luptat şi m-am luptat, dar în ciuda câtorva biruinţe, adesea am căzut. Nu aveam aceleaşi probleme în Anglia, ci doar când mergeam în străinătate. Nimeni nu ştie nimic despre asta. Până acum.

Ce este mai rău acum vine. M-am dus să fac un test pentru SIDA. Sunt seropozitiv. O parte din mine îşi doreşte să nu mă fi dus. O parte din mine îşi doreşte să mă fi aruncat sub un roţile unui autobuz. Poate voi avea curajul să o fac! Pur şi simplu, nu ştiu ce să fac! Va trebui să-i spun soţiei mele? Va fi devastator pentru ea! Ar putea fi şi ea infectată… Poate şi cel mai mic copil al nostru? Poate ar trebui doar să mă rog pentru vindecare? Cum mă va vindeca Dumnezeu după tot ce am făcut? Ce ipocrit sunt! Simt doar că vreau să scap… Să pretind că nimic din acest coşmar nu s-a întâmplat cu adevărat. Poate că mă voi trezi şi voi descoperi că nu este adevărat.”

Simon a fost crescut de un unchi şi o mătuşă. A fost conceput ca rezultat al unei relaţii întâmplătoare şi nu şi-a cunoscut niciodată tatăl. Se pare că tatăl lui nu ştie de existenţa sa.

Mama lui a murit la naştere, iar medicii nu s-au aşteptat ca Simon să trăiască. A petrecut un timp în incubator.

Prin rugăciune, s-a descoperit că bebeluşul simţea că nu avea dreptul să se afle în viaţă. Simţea aproape că trebuia să câştige dreptul de a se naşte. S-ar părea că mama lui s-a aflat sub un stres considerabil şi că era plină de vinovăţie pe când era însărcinată cu Simon. Poate că, în secret, a încercat să-l avorteze.

Relaţia lui cu mătuşa şi unchiul său, care erau, în ceea ce îl privea pe el, părinţii lui, părea foarte bună. Era conştient că amândoi îl iubeau şi a avut parte de afecţiune şi susţinere, deşi îşi aminteşte că unchiul lui era plecat de acasă destul de des.

A fost un copil destul de singuratic. Deşi avea câţiva prieteni, adesea simţea că trebuia să le câştige prietenia şi obişnuia să încerce să le facă pe plac, având asta în minte. Anii adolescenţei au fost dificili pentru el şi o mulţime de prieteni de ai lui au plecat la universitate. El nu s-a dus la colegiu până a trecut de douăzeci de ani, iar acolo a experimentat prima dată homosexualitatea. În drum spre casă, trecea pe lângă un loc unde se întâlneau homosexualii şi s-a întors acolo de câteva ori. Apoi a devenit creştin şi a devenit atât de implicat în activitatea creştină, încât homosexualitatea a încetat să fie o problemă prea mare. A avut o experienţă de convertire destul de dramatică.

De obicei este atras de bărbaţi maturi, bine clădiţi şi cu o personalitate puternică.

[Case study: Simon. Copyright © True Freedom Trust. Tradus şi publicat cu permisiune.]

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *