Sfaturi pentru vestirea Evangheliei

de Robbi Kenney

Vezi o persoană, nu un homosexual!

Nu suntem o campanie de curăţire; suntem ambasadori ai dragostei. Cum te-ai apropia de cineva cu privire la care simţi că are nevoie de Cristos? Cartea lui Paul Little, Cum să-ţi faci cunoscută credinţa, este bine de citit pentru a găsi idei. În ochii lui Dumnezeu nu este nimic special cu privire la homosexualitate ca păcat. Nu te lăsa orbit de ea. Homosexualii caută dragoste, la fel ca oricine altcineva. Isus Cristos este răspunsul pentru nevoia lor.

Aminteşte-ţi că Evanghelia înseamnă „veste bună”!

Asigură-te că prezinţi un Mântuitor, nu un cod de etică. Isus este o Persoană reală, nu o filozofie de viaţă. Nu fi atât de preocupat de un anumit păcat. Dumnezeu vrea să răscumpere întreaga persoană, nu doar sexualitatea sa.

Să ştii ce oferi!

Îl oferi pe Isus Cristos ca Domn şi Mântuitor. Nu oferi heterosexualitatea. Este o diferenţă între a fi homosexual şi a avea un comportament homosexual. Când un om se dedică lui Cristos, trebuie să fie de acord cu Dumnezeu că un comportament homosexual este păcat. Iniţial tu oferi puterea de a ajunge la abstinenţă faţă de comportamentul homosexual – dar sentimentele nu se vor schimba peste noapte. Aceasta va veni cu timpul, odată aportul plin de grijă al prietenilor şi cu supunerea sa permanentă faţă de Cristos.

Iubeşte activ acel om!

Cuvintele pot fi atât de seci. Demonstrează-ţi dragostea ascultând, telefonând, confruntând când este necesar, stând împreună în biserică. Dragostea este un verb.

Nu-ţi fie teamă să auzi nişte detalii „crude”!

Unii nu ştiu cum să se exprime altfel decât în limbajul străzii. Ascultă cu dragoste şi răspunde, în timp ce cauţi sfatul lui Isus.

Iubeşte-l acolo unde se găseşte!

Nu-ţi fie teamă să spui „Te iubesc.” Nu-ţi fie teamă să-l îmbrăţişezi, să-l atingi, să-i ţii mâinile în rugăciune. Toţi avem nevoie de afirmarea fizică a dragostei din partea cuiva. Atingerea nu este sexuală, este iubitoare. Homosexualii au nevoie să înveţe despre afecţiune în afara implicării sexuale. Nu te vor viola. Dacă intenţiile tale sunt înţelese greşit explică-te, dar nu da înapoi.

Fă-ţi cunoscută viaţa!

Mulţi dintre cei care vin din mediul homosexual sunt surprinşi să realizeze că şi „tipii obişnuiţi” se luptă cu ispita sexuală, cu singurătatea, respingerea, rănirea etc. Aceasta îi ajută să aibă o perspectivă corectă asupra propriei vieţi.

Prezintă întreaga Evanghelie!

Isus vrea să-i elibereze de minciună, amărăciune, răzvrătire şi mai adaugă tu de ce anume. Comportamentul homosexual şi fantezia homosexuală sunt doar o parte a problemei. Nu face din homosexualitate punctul central al relaţiei voastre. Deşi nu ar trebui să-ţi fie teamă să vorbeşti despre problema homosexualităţii, aminteşte-ţi că există multe alte domenii în viaţa prietenului tău despre care puteţi discuta. Şi lasă-l să-L vadă pe Isus, răspunsul la toate păcatele lui.

Fă-i cunoscute versete ca 1 Corinteni 6:11 („şi aşa eraţi unii dintre voi…”), ca şi mărturiile celor care au părăsit homosexualitatea. „Credinţa vine în urma auzirii…” (Romani 10:17)

[Extras din Robbi Kenney, Tips for Sharing the Gospel. Copyright © Robbi Kenney. Tradus şi publicat cu permisiune.]

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *