Rusty

M-am născut într-o familie cu adevărat minunată. Părinţii mei şi sora mea mai mare erau creştini. Mama mea este fiica unor misionari baptişti din sud şi a slujit întotdeauna în misiunea creştină. Tatăl meu a făcut întotdeauna parte din conducerea bisericii noastre şi a deţinut diferite funcţii, inclusiv de şef al bordului de diaconi şi administrator. Am fost mereu activ în biserică, deoarece părinţii mei erau acolo. Pe la vârsta de opt ani, Duhul Sfânt a început o lucrare în viaţa mea, o lucrare pe care numai după mulţi ani am putut să o înţeleg.

Ca băiat, am căutat dragostea tatălui meu, aşa cum face orice fiu. Din motive necunoscute mie, nu am avut o relaţie corespunzătoare cu tatăl meu. Personalităţile noastre erau diferite şi deseori ne aflam în dezacord când eram împreună. Astfel, de la o vârstă foarte fragedă, am ridicat o barieră în relaţia noastră. Deşi tatăl meu mă iubea mult, am perceput distanţa din relaţia noastră drept respingere. Nevoia mea de dragoste şi de susţinere masculină, dată mie de Dumnezeu, nu s-a diminuat, ci a rămas neîmplinită.

Când am ajuns la pubertate, hormonii s-au dezlănţuit în trupul meu, iar nevoia mea de dragoste şi atenţie masculină s-a deformat, în mod pervers, devenind dorinţă sexuală. Acest lucru a fost agravat de faptul că eram un tânăr sensibil şi orientat spre artă. Tovarăşii mei de aceeaşi vârstă au început să mă eticheteze ca „homo” sau „gay” şi aşa a început Satan să sădească minciuni în viaţa mea.

În cele din urmă, seminţele lui Satan au adus rod şi am început să trăiesc după un standard dublu. Sentimentele de atracţie faţă de cei de acelaşi sex au devenit foarte intense, iar la frageda vârstă de doisprezece ani am decis să le dau curs. Ştiam în inima mea că ceea ce făceam era greşit, dar cumva simţeam şi că nevoia adâncă din inimă îmi era împlinită. Trăiam o contradicţie îngrozitoare, dar nu aveam idee încotro să mă îndrept.

În anii adolescenţei, am căutat ajutor la câţiva oameni. Am vorbit uneori cu pastorul de tineret despre lupta mea şi le-am împărtăşit şi părinţilor prin ce treceam. Mai târziu, m-am simţit în largul meu spunându-le câtorva prieteni din biserică ce se petrecea cu mine. Deci am început să lucrez la schimbarea vieţii mele. Am comandat cărţi, m-am alăturat unui grup de suport online pentru creştinii care încercau să învingă homosexualitatea şi am depus eforturi să scap de acest păcat din viaţa mea.

O analogie pe care o găsesc foarte potrivită cu ceea ce se petrecea înăuntrul meu este următoarea: o pată de vin de pe covor poate fi curăţată la suprafaţă, astfel încât covorul să arate într-adevăr bine şi să crezi chiar că ai scăpat de pată. Totuşi, în câteva zile (sau săptămâni, sau luni), pata va apărea din nou la suprafaţă. Am depus mari eforturi să scap de atracţiile faţă de cei de acelaşi sex, făcând lucrurile prin propria-mi putere şi „curăţind la suprafaţă”. Totuşi, eforturile mele au fost inutile şi am continuat să am căderi sexuale.

Anii mei la colegiu au început foarte bine, iar Dumnezeu a făcut o lucrare minunată în mine. Am început un colegiu nu prea departe de casă. Acolo am găsit un grup puternic de bărbaţi creştini tineri, cu care am început să am părtăşie creştină. Am crescut ca număr şi ne-am încurajat unul pe celălalt în relaţia noastră cu Cristos. Totuşi, în cele din urmă, am simţit că Dumnezeu mă îndemna să părăsesc acea universitate, unde ajunsesem să mă simt atât de confortabil.

Am decis să frecventez un colegiu creştin mic din afara statului şi să studiez muzica bisericească. Totuşi, în timp ce eram acolo, sufletul meu a devenit slab. Am căzut şi m-am întors la păcat. Într-un moment de slăbiciune, m-am implicat sexual cu un tânăr care mergea la aceeaşi universitate ca şi mine. Am luptat din greu împotriva păcatului, dar nu l-am putut birui prin propria mea putere. Totuşi, prin harul lui Dumnezeu, El a auzit inima mea care striga după ajutor şi mi l-a trimis.

Pentru prima dată în viaţă, am realizat ce însemna să fii urmărit de Dumnezeu. El a trimis un mesager, pe sora mea, la peste şase sute de kilometri de casă, nechemată, dar îndemnată de Duhul Sfânt. A venit neştiind exact ce se petrecea, dar bazându-se pe darul intuiţiei pe care Dumnezeu l-a pus în atâtea femei. Sora mea nu a venit cu o atitudine de condamnare, ci cu o atitudine de dragoste adevărată şi de preocupare pentru mine. M-a confruntat cu privire la păcatul meu şi m-a întrebat ce aveam să fac. Ne-am rugat, am vorbit şi nu după mult timp am ajuns la concluzia că trebuia să mă întorc acasă. Ea sosise pe la ora douăsprezece ziua, iar până la cinci după-amiaza îmi împachetasem deja lucrurile în două maşini şi eram pe drumul de întoarcere spre Carolina de Nord. La fel cum Iosif a fugit de soţia lui Potifar în Geneza 39, a trebuit să fug şi eu ca să scap de păcatul meu.

Când am ajuns acasă, le-am spus părinţilor ce se întâmplase, iar ei m-au întâmpinat cu dragoste, compasiune, zdrobire şi, în primul rând, cu rugăciune. După ce am vorbit cu pastorii mei, am fost capabil să merg la consiliere printr-o misiune membră a Exodus International. M-am dus la Clean Heart Ministries din Charlotte, Carolina de Nord. Ieşirea din homosexualitate a consilierului meu a constituit o inspiraţie pentru mine. În calitate de consilier laic, el mi-a lansat provocarea adevărului eliberării de homosexualitate prin Cristos. Aveam o mare dorinţă de vindecare şi schimbare, un grup de suport excelent, format din familie şi prieteni, şi eram concentrat pe relaţia mea cu Cristos. Am început să mă eliberez de robia care mă ţinuse prizonier atâţia ani.

Mă bucură mult să vestesc că Cristos poate aduce vindecare şi eliberare de homosexualitate, dar trebuie să-L lăsăm pe Cristos să ne vindece. Pata de vin pe care atâta timp o curăţasem numai la suprafaţă nu arăta mai bine – tot apărea la suprafaţă – astfel încât am realizat că era timpul să las în pace covorul şi să-L las pe Stăpân să facă întreaga reparaţie.

Până atunci nu cunoscusem profunzimea dragostei adevărate, în special dragostea de la cei de acelaşi sex. Consilierul meu ne-a cerut tatălui meu mie să lucrăm la relaţia noastră. Ceea ce a fost o binecuvântare şi un răspuns la rugăciunea mea de a deveni mai apropiat de tatăl meu aici pe pământ. Iar relaţia mea cu el m-a ajutat să mă apropii mai mult şi de Tatăl meu ceresc.

Până acum drumul nu a fost uşor, dar a meritat din plin efortul. Sunt încrezător că rugăciunile familiei mele şi ale prietenilor mei au slujit ca arme pentru a-l reţine pe duşman, atunci când eram fragil. Mai am un drum lung de străbătut şi sunt nerăbdător să ştiu ce a pregătit Dumnezeu pentru viitorul meu, deoarece mă ţin de promisiunile Lui, promisiuni că îmi va da viaţă din belşug, că nu mă va distruge şi că va continua lucrarea Sa în mine până în ziua desăvârşirii mele. Pentru mine, vindecarea este doar atât: un proces care îmi schimbă continuu fiinţa şi dorinţele, pentru a deveni împlinit în Cristos. Eliberarea nu înseamnă absenţa luptei sau a ispitei, ci să fiu capabil să rămân în încercare şi să cer biruinţă în Numele lui Isus Cristos.

Sunt pe deplin conştient de chemarea lui Dumnezeu în viaţa mea, ca să slujesc în misiune cu program întreg. Această chemare a fost confirmată de întâlnirea mea cu cea care avea să devină soţia mea, ea având aceeaşi chemare ca mine, şi de căsătoria noastră. Înainte de a ne întâlni, Dumnezeu ne-a chemat pe amândoi să lucrăm cu cei care se luptă cu atracţii nedorite faţă de cei de acelaşi sex şi să învăţăm Biserica ce înseamnă să învingi homosexualitatea prin puterea vindecătoare a lui Isus. A fost uimitor să văd cum Dumnezeu a folosit experienţele noastre cu atracţia faţă de cei de acelaşi sex (a mea, o ieşire personală din homosexualitate şi a ei, prin slujirea celor care se luptă cu aşa ceva), pentru a ne apropia. De curând am început amândoi un masterat în Consiliere Creştină şi suntem atât de nerăbdători să vedem ce ne-a pregătit Dumnezeu pentru următorii ani, în timp ce facem călătoria împreună.

[Rusty. Copyright © Rusty Angell. Tradus şi publicat cu permisiune. Rusty a împlinit nu de mult douăzeci de ani. Lucrând ca debutant şi lider de grup la Clean Heart Ministries, el îl asistă pe Directorul Executiv, oferind consiliere laică şi având multe alte îndatoriri. În prezent studiază pentru un masterat în Consiliere Creştină la seminarul Gordon-Conwell Thelogical Seminary. Rusty a obţinut licenţa în muzică la University of North Carolina at Greensboro. El şi soţia sa sunt căsătoriţi de mai bine de un an. Pentru ajutorul care nu mai este disponibil la Exodus International, contactează Exodus Global Alliance.]

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *