Promisiunea lui Dumnezeu. Povestea unui bărbat

de Nate

După ce am fost arestat, am primit sentința de arest la domiciliu. Am decis că viața mea trebuia să ia sfârșit, acuzația era prea grea ca să-mi pot reveni, prea monstruoasă, prea vătămătoare pentru familia mea, pentru copiii mei. Dacă îmi puneam capăt vieții, ai mei puteau să primească susținere financiară și să-și continue viețile.

Părea un plan corect și logic. Îmi plăteam astfel datoria față de societate. Medic fiind, știam cât de eficient era un anumit medicament și cum funcționa. Cunoșteam care era doza letală, deci am înghițit dublul cantității respective.

În drum spre casă, am ascultat un pastor care predica la o slujbă de vindecare. În mijlocul unei propoziții, s-a oprit și a strigat, adresându-se unui tânăr: „Domnule, înțeleg că ești sau ai fost soldat.” Tânărul a încuviințat cu capul. Ce ironie, și eu am fost soldat. Continuând, pastorul a spus: „Ai încercat de curând să te sinucizi. Simți că ai mers prea departe.” Din nou, tânărul a dat din cap aprobator. Pastorul a continuat spunându-i lui (și mie) că se afla sub atacul diavolului. Apoi l-a mustrat pe diavol în Numele lui Isus. Când a terminat, am rămas în mașină și am plâns ca un copil.

Am încercat, dar nu am reușit să elimin pastilele – nici în acea zi, nici în următoarea, nici măcar după două zile. Trupul meu a procesat toate acele toxine, toată acea otravă înghițită de bunăvoie, dar nu mi s-a întâmplat nimic. Nimic.

Câteva luni mai târziu m-am dus la medic pentru un control anual care a inclus și un test de funcționare a ficatului. Mă așteptam ca ficatul să fi fost puternic afectat, deoarece medicamentul pe care îl luasem afectează ficatul. Rezultatul a arătat că aveam un ficat perfect normal, neafectat. Iar cuvintele din Ieremia 29:11 mi-au venit în minte: „Căci Eu ştiu gândurile pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde.” Aceste cuvinte sunt mai mult decât o promisiune. Sunt o ancoră pe care nu o pot clătina.

[Nate, God’s Promise. One Man’s Story. Into the Light, May-June 2022. Copyright © Robert J. Van Domelen. Tradus şi publicat cu permisiune. Articolul în limba engleză a fost publicat pe site-ul https://brokenyoke.org.]

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *