Probleme umane, soluţii divine (1)

Să crezi că te-ai născut homosexual este una dintre cele mai mari înşelări cu care îţi poţi sabota viaţa, dacă ai atracţii faţă de persoanele de acelaşi sex. Totuşi, asta cred mulţi dintre cei care au încercat să scape de homosexualitate, ajutaţi de cei „toleranţi”, care le vor „binele”. Pentru că lupta e grea şi nu reuşesc singuri să învingă patima, o bună parte dintre homosexuali sau lesbiene renunţă şi cred că nu mai există nicio scăpare. Însă realitatea e diferită. Orice viaţă poate fi schimbată. Atât timp cât există Dumnezeu şi El are un plan bine organizat pentru orice, atunci e clar că are un plan şi pentru fiecare dintre noi. El este punctul de pornire, indiferent unde suntem, iar îndrumarea oferită de El prin Cuvântul Său (Biblia), transformă orice punct mort într-un izvor de viaţă.

 • Unul dintre cititorii noştri consideră că homosexualitatea nu este anormală, ci scoaterea ei din sfera normalităţii se datorează unor oameni ca noi, care susţin că relaţiile cu persoane de acelaşi sex sunt păcătoase şi deci anormale. Cu alte cuvinte, el crede că noi repetăm o minciună care, în timp, a devenit adevăr. Omul se ceartă cu noi şi ne acuză de manipulare prin propovăduirea adevărului biblic şi nu vrea să înţeleagă faptul că scopul nostru nu este de a îndoctrina pe nimeni sau de a impune o credinţă anume, ci de a arăta purul adevăr despre păcatul homosexualităţii.
UN CREŞTIN

De ce aperi homosexualitatea? Găseşti ceva pozitiv în ea? Ţi se pare că este un mod de viaţă în care progresezi atât fizic, cât şi spiritual? Ai găsit sursa fericirii în homosexualitate? Te întreb lucrurile acestea, desigur, făcând abstracţie de partea morală a problemei. Chiar dacă înlăturăm orice atitudine creştină, religioasă, morală din discuţie, homosexualitatea tot rămâne o direcţie cu consecinţe oribile.

Cât priveşte misiunea făcută pentru îndreptarea şi salvarea oamenilor din acest mod distructiv de a trăi, nu doar noi suntem cei care spunem că homosexualii sunt nefireşti, nu doar ei înşişi o recunosc, ci chiar Cel care ne-a creat pe toţi a spus-o încă de la început: „Să nu te culci cu bărbat ca şi cu femeie; aceasta este spurcăciune.” (Levitic 18:22) Îndrăzneşti să conteşti ceea ce Autorul Perfect al întregii creaţii a spus şi a condamnat? Vrei să spui că Cel care a creat şi a ordonat totul nu ştie despre ce vorbeşte?

Homosexualitatea este respingerea căii normale a vieţii, împotrivirea faţă de ordinea firească, funcţională a lucrurilor, a relaţiilor, a progresului şi a lui Dumnezeu Însuşi. Dintr-o astfel de alegere nu vei obţine niciodată ceva bun, ci doar o scurtă amăgire care te va doborî la finalul vieţii. Şi aceasta încă pentru eternitate.

Homosexualitatea, la fel care oricare altă problemă a omului, se vindecă. Este greu de crezut doar pentru cei care nu au vrut cu adevărat vindecarea şi pentru cei laşi, care aşteaptă să intre vânatul în gura leului adormit.

Dumnezeu este iubitor şi este şi drept. El iubeşte şi nu minte. Dacă El Însuşi a spus că vindecă orice boală a celor care cred şi vor să fie vindecaţi, atunci aşa este. Vindecarea nu este instantă şi nici nu înseamnă întotdeauna ceea ce ne dorim sau credem noi. Vindecarea porneşte din suflet şi se reflectă în corp. Cu alte cuvinte, sufletul este cel care trebuie vindecat, iar aceasta înseamnă credinţă, rugăciune şi practică a celor spirituale.

Altfel, te amăgeşti singur şi respingi adevărul. Pe scurt, te laşi pradă Diavolului, care abia aşteaptă să te momească cu tot felul de minciuni şi plăceri efemere, care se vor dovedi groapa în care vei cădea negreşit în ultima clipă a vieţii tale, când iertarea pe care ai respins-o toată viaţa nu va mai putea fi acordată.

Vindecare există, şansa iertării este accesibilă oricui, oricând, iubirea lui Dumnezeu este prezentă în viaţa oricui, jertfa lui Iisus Cristos este pentru toată lumea, dorinţa de schimbare este însă doar a omului.

Aşa cum alegi să fii homosexual şi te-ai lăsat cuprins de patimă, aşa alegi să fii schimbat şi să te laşi cuprins de voia lui Dumnezeu. Dumnezeu să ne ajute pe toţi să ne ferim de planurile Celui Rău! Amin.

 • Un tânăr ne dezvăluie că este atras de bărbaţi, dar face tot posibilul să reprime orice legătură cu homosexualitatea. Conştiinţa îi spune că ar fi o greşeală să cedeze patimii şi vrea să ştie dacă există vindecare pentru cei momiţi sau prinşi cu totul în lanţurile homosexualităţii. Mai ales că, odată cu trecerea timpului, problema îşi pune amprenta serios asupra psihicului. Dacă te regăseşti şi tu în situaţia cititorului nostru, urmăreşte răspunsul de mai jos.
UN CREŞTIN

Nu ştiu ce vârstă ai, dar îmi imaginez că eşti încă foarte tânăr. Spui că eşti atras de persoanele de acelaşi sex şi îţi reprimi sentimentele.

Ce înseamnă „sunt atras de persoanele de acelaşi sex”? Îţi place cum arată anumiţi băieţi, cum stau hainele pe ei, cum au părul aranjat, cum au tenul? Căci, în caz de nu ai observat, în zilele noastre au ajuns bărbaţii (cei născuţi după Revoluţie) să arate mai bine decât femeile. Cred că stau ore în şir în faţa oglinzii ca să arate cool şi trendy şi să fie şucari (cuvânt romanes). Este firesc să îţi atragă privirea. Câteodată şi mie mi se întâmplă să mă holbez la câte unul care „iese din tipare”. Aceasta nu mă face homosexual, ci doar curios şi intrigat de ceva „nou”.

Ceea ce Dumnezeu a spus cândva legat de aspectul exterior al oamenilor, se întâmplă astăzi întocmai. Bărbaţii au ajuns să se asemene foarte mult cu femeile şi invers. Nu doar în privinţa vestimentaţiei, ci şi în privinţa comportamentului. Şi ei şi ele se îmbracă aproape la fel (aceleaşi culori, acelaşi tip de tunsoare, acelaşi tip de accesorii) şi se comportă la fel (bărbaţii au început să aibă gesturi şi reacţii feminine, iar unele femei au început să fie bărbaţi în fuste). Lucrul acesta bulversează, mai ales când este acceptat şi tratat ca fiind normal.

Homosexualitatea îşi are bazele într-un comportament şi o atitudine greşite. Este lesne de înţeles că astfel de greşeli acceptate şi chiar promovate de societate nu vor face altceva decât să îngroaşe rândul celor care cred că sunt normali, deşi practică homosexualitatea, un păcat foarte grav.

Faptul că ştii că nu este normal să simţi o atracţie sexuală faţă de bărbaţi este, deşi poate nu realizezi, chiar de la Dumnezeu. Conştiinţa ne spune când ceva nu este în regulă, iar ea ne-a fost lăsată de El pentru a ne da seama când greşim, chiar fără a avea Biblia la îndemână pentru a verifica.

O experienţă sexuală anterioară neplăcută nu este un capăt de ţară sau un verdict final. Să fim serioşi, viaţa este atât de complexă, încât nu poţi pune o etichetă (mai ales asupra ta!) dintr-o singură neplăcere. Întreabă o persoană căsătorită câte „dezamăgiri” a avut şi o să mai aibă. Fac parte din viaţă şi trebuie să te aştepţi la ele.

Înainte de a te eticheta (cineva sau tu însuţi) ca fiind homosexual, trebuie să ştii următorul lucru: homosexualitatea nu defineşte o persoană, ci defineşte un act. Atracţii faţă de persoane de acelaşi sex au toţi oamenii. Toţi şi-au pus, cel puţin o dată în viaţă, întrebarea: „Cum ar fi dacă…?” Însă acestea sunt întrebări din categoria: „Cum o fi să fii criminal sau cum o fi în puşcărie?” Doar nu ai de gând să îţi răspunzi prin propriile acte la acele întrebări, nu?

Orice „conflict” interior te afectează psihic pentru că generează întrebări fără răspuns, frustrare, incertitudini şi, până la urmă, este vorba de tine. Este mai uşor când vorbeşti sau gândeşti despre altul, dar când este vorba de tine, treaba devine deja foarte serioasă. De ce eu? De ce mi se întâmplă mie asta? Ce am făcut greşit? De ce să merit să mă confrunt cu aşa ceva? Îţi sună cunoscute întrebările acestea?

Sunt mulţi oameni care şi le pun şi ar da orice să aibă răspuns la ele. Cheltuie averi pe medici, tratamente (crezând că este vreun dezechilibru chimic în corp), cărţi şi alte terapii „de ultimă oră”, încercând să scape de o problemă pe care doar Dumnezeu o poate rezolva.

Majoritatea celor care se confruntă cu deviaţii de comportament (căci şi homosexualitatea se încadrează în această categorie) nu vor să înţeleagă şi să accepte că medicii şi terapeuţii doar tratează. Ei nu vindecă nimic. Vindecarea vine de la Creator. Doar Cel care a creat poate să restaureze ce a creat. Iar Creatorul Acesta, Dumnezeu, a spus că va vindeca pe oricine crede în Fiul Său, Iisus Cristos.

Şi când te gândeşti că este gratis… Tot ce trebuie să faci este să te apropii de El, să Îl cauţi, să Îi ceri ajutorul, să ai o relaţie cu El. Fericirea unui om porneşte de la o relaţie reală cu Dumnezeu, iar de acolo decurg celelalte relaţii. Şi decurg bine, ba chiar decurg foarte bine, căci El este sursa oricărui bine.

Nu există alt loc de vindecare, decât la Dumnezeu. Îţi spune aceasta unul care a avut şi el nevoie de vindecare (dar de o cu totul altă problemă). Şi sunt dovada vie că Dumnezeu nu spune NU unui om care are nevoie de ajutor, dar doreşte să vrei să fii ajutat şi să o vrei din tot sufletul.

Mai este un punct pe care foarte mulţi nu-l abordează. De ce unii oameni nu simt atracţie sexuală faţă de persoanele de sex opus? Oare căsătoria, sexul, sunt un dat obligatoriu? Oare acesta este drumul pe care TREBUIE să mergem toţi? Dar celibatarii au o problemă, lor le lipseşte ceva? Sunt handicapaţi (fie şi sufleteşte)?

Te-ai întrebat dacă nu cumva rolul tău în viaţa aceasta este unul mai important decât să ai o relaţie cu cineva şi să-ţi trăieşti viaţa într-un mod firesc, obişnuit, banal? Dacă Dumnezeu a pregătit pentru tine ceva măreţ? Ceva pentru care nu mai este loc de o relaţie, ceva care îţi va solicita toată atenţia şi efortul, ceva care îţi va da o valoare nemăsurată, comparativ cu firescul unei vieţi obişnuite? Dacă eşti chiar tu omul care va schimba ceva în lume?

Vrei răspunsuri, sunt sigur. Caută-le la Sursă! Întreabă-L pe Dumnezeu ce vrea de la tine şi ce trebuie să faci pentru a fi pe drumul cel bun, pe drumul către fericire. Îţi garantez că, dacă Îl cauţi cu adevărat, vei fi uimit să vezi cum îţi va răspunde, rând pe rând, la toate întrebările, îţi va explica de ce şi, mai ales, pentru ce treci prin ce treci. Ai credinţă!

 • Lupta cu homosexualitatea nu este deloc uşoară şi, ca în orice bătălie, nu toţi câştigă. Din păcate, şi noi am citit mesajele unor persoane care au renunţat la armele puse de Dumnezeu la dispoziţie şi au pierdut. Au decis să renunţe. Ba chiar unul dintre ei a hotărât să îşi promoveze modul de viaţă murdar printr-un blog unde îşi expune patima şi trăirile dirijate de Diavol.
UN CREŞTIN

Ai făcut o alegere greşită, care îţi va genera multă nefericire şi dezastru spiritual. Să fii homosexual nu este normal, nu este sănătos, nu este permis. Este o viaţă trăită în minciuna Diavolului şi o sfidare a iubirii lui Dumnezeu, acel Dumnezeu care te-a creat, te-a făcut sănătos, ţi-a dat tot ce ai acum.

Dumnezeu nu te-a făcut homosexual, prin urmare de ce ai ales modul acesta de a fi, de a trăi? De ce ai ales să trăieşti o viaţă plină de mizerie? Căci homosexualitatea aceasta este: o spurcăciune.

Întoarce-te la Dumnezeu cât mai repede, căci El iartă şi te va ajuta să treci peste această alegere greşită. Te va ajuta să te îndrepţi şi să duci o viaţă cu adevărat fericită. Nu îţi rata şansa la fericire reală. Nu spune NU iubirii adevărate, în schimbul unei minciuni!

Roagă-te la Bunul Dumnezeu să te ajute, în Numele Domnului Iisus Cristos, şi vei fi transformat în bine, aşa cum nu ţi-ai închipuit niciodată! Dumnezeu să fie cu tine!

 • Un tânăr nesigur ne povesteşte despre confuzia în care se află. Nu ştie sigur dacă este homosexual sau nu, dar crede că ar putea fi. Are atracţii faţă de cei de acelaşi sex. A citit articolele de pe site-ul nostru, dar spune că nu i se potrivesc. Ca mulţi alţii, şi cititorul nostru a auzit una dintre cele mai des întâlnite minciuni despre homosexualitate: că te naşti cu ea. Părerile sunt pro şi contra în mediile unde Dumnezeu nu există pentru oameni, dar pentru cei care au citit Cuvântul Domnului şi ştiu că el este Adevărul, nu există urmă de îndoială: homosexualitatea este păcat mare, dar Dumnezeu este milostiv şi credincios, încât vindecă orice neputinţă, în schimbul pocăinţei adevărate. Tânărul nostru vrea un răspuns, ceva care să-i alunge orice nesiguranţă. Am încercat să îi oferim unul pe potriva sufletului său, în rândurile de mai jos.
UN CREŞTIN

Nimeni nu se naşte homosexual sau lesbiană. Aceasta este o minciună ordinară, creată de cei care s-au văzut în postura aceasta, le-a plăcut şi au constatat că lumea nu îi acceptă. Era evident că trebuiau să creeze o minciună, pentru a genera un precedent de la care să pornească acceptarea.

Dumnezeu nu a creat oamenii ca să-i distrugă, ori să spui că oamenii se nasc homosexuali înseamnă că sunt făcuţi pentru a fi nimiciţi, căci Dumnezeu urăşte homosexualitatea.

Înclinaţiile către păcat pot avea o bază înnăscută, o moştenire de la rude, însă acceptarea şi asumarea păcatului ca mod de viaţă este alegerea fiecăruia.

Dacă ai avut o relaţie sexuală cu cineva de acelaşi sex, atunci eşti homosexual sau lesbiană. Dacă nu ai întreţinut relaţii sexuale cu cineva de acelaşi sex, nu eşti. Homosexualitatea este un act, nu o stare.

Atracţie faţă de persoane de acelaşi sex avem cu toţii, căci suntem făcuţi pentru a ne atrage unul pe altul, pentru a fi şi a trăi neseparaţi, în comuniune, însă problema este până unde ajunge atracţia. Ce faci cu ea, cum o vezi, ce atitudine ai faţă de ea şi ce aştepţi de la persoana de acelaşi sex. Acolo este hiba.

Homosexualitatea şi lesbianismul sunt păcate grave, care provin dintr-o eroare de relaţionare, atât la nivel psihic, emoţional, cât şi fizic. O atitudine şi un mod de gândire greşite faţă de o persoană de acelaşi sex pot degenera într-o relaţie de tip homosexual. Aşadar, problema este în mintea oamenilor. Iar dacă mintea este greşită, tot mintea trebuie corectată.

Eu ştiu un Doctor perfect care corectează orice eroare în organismul şi în structura mentală umană. Se numeşte Iisus Cristos, este Fiul lui Dumnezeu şi „El a purtat păcatele noastre în trupul Său, pe lemn, pentru ca noi, fiind morţi faţă de păcate, să trăim pentru neprihănire; prin rănile Lui suntem vindecaţi.” (Isaia 53:5)

Deci calea către reabilitare din orice problemă, din orice boală, din orice deviaţie sau din orice eroare de gândire/simţire/relaţionare este una singură: Dumnezeu.

Apelează la Dumnezeu, roagă-L să îţi explice de ce treci printr-o situaţie complicată, cere-I să te îndrume către calea cea dreaptă şi să îţi dea puterea să NU greşeşti, astfel încât să cazi în plasa Celui Rău.

Ţine minte bine lucrul acesta: NU eşti homosexual! Este posibil să ai doar o problemă de relaţionare, o lipsă de afecţiune din partea masculină (poate o relaţie proastă cu tatăl tău) care îşi cere tributul mai târziu în viaţă. Adevărul este că orice gol cere să fie umplut, iar dacă nu este, creează conflicte. Cere-I lui Cristos să umple golul din viaţa ta şi El va face tot ce este bine şi necesar pentru sufletul tău. Ai credinţă şi orice nesiguranţă, teamă, situaţie neplăcută va fi rezolvată! Dumnezeu să te lumineze!

 • Un cititor ne scrie că încearcă să găsească ajutor. A apelat la un psiholog cu ceva vreme în urmă, după care a renunţat, crezându-se „vindecat”. Acum însă este conştient că are o problemă cu homosexualitatea şi vrea să o rezolve.
UN CREŞTIN

Ca să poţi rezolva o problemă, trebuie să ştii cum a început, de unde a apărut, ce a provocat-o. Trebuie să ştii, să accepţi că ţi s-a întâmplat şi că nu e un capăt de lume, apoi să o rezolvi.

Nu ştiu ce vârstă ai, ce situaţie familială ai avut, ce te-a determinat să încerci să vezi „cum e” homosexualitatea, însă cert este că, la fel ca orice alt păcat, şi acesta poate fi înlăturat din viaţă.

Poţi cumpăra „n” cărţi şi poţi citi „n” site-uri, dar vindecarea adevărată vine de la Dumnezeu, iar Dumnezeu Îi ajută pe cei care Îl caută şi Îl roagă. E o decizie pe care trebuie să o iei. Trebuie să-ţi formezi bărbăţia şi să ştii când să spui DA şi când să spui NU .

A spune NU este un act de bărbăţie reală. E greu să ai forţa necesară să spui NU, când toată lumea din jurul tău spune DA şi cedează în faţa „ofertei” lumii. Însă dacă vrei să ai o viaţă fericită, altă soluţie nu există.

Să ştii că nu eşti nici singurul, nici ultimul dintre oameni care este pus în situaţia de a spune un NU hotărât, în ciuda presiunii constante a obişnuinţei, a poftei, a libertinajului prezent pe toate cărările. Iar dacă întreaga lume s-ar prăbuşi în imoralitate, câţiva tot ar sta drepţi, iar dacă ei pot şi tu poţi!

Cea mai bună terapie este o legătură reală şi constantă cu Dumnezeu. Citeşte Biblia în fiecare zi, roagă-te neîncetat şi învaţă să spui DA lui Dumnezeu şi NU propriilor înclinaţii rele. Te asigur că rezultatul te va mulţumi.

Fiecare dintre noi are de dus o luptă aprigă cu el însuşi. Eu am avut una, tu ai alta. Tactica este aceeaşi, doar problema diferă. Drept urmare, te încurajez să începi să fii bărbat cu adevărat şi să lupţi cu toată puterea ta, încredinţat fiind că Dumnezeu îţi este alături. Vei reuşi doar dacă vrei cu adevărat!

 • Cineva care crede că te naşti homosexual sau lesbiană îşi exprimă punctul de vedere că nu este bine să vorbim despre homosexualitate ca despre un păcat sau ca despre ceva anormal. Mesajul pare să ne sugereze că este o luptă pierdută din start sau poate că nici nu ar trebui să vorbim despre luptă. Persoana ne acuză că, prin ceea ce facem, am putea provoca chiar sinuciderea unor tineri, prin aflarea adevărului despre homosexualitate.
UN CREŞTIN

Niciun om nu se naşte homosexual, alcoolic, curvar, drogat, diabetic, hoţ. Dacă ai o conştiinţă clară, neadormită, ştii şi tu singur acest lucru. Homosexualitatea este o alegere de a da curs unor înclinaţii greşite. Homosexualitatea nu este înclinaţia, este cursul pozitiv şi asumarea acelei înclinaţii ca identitate şi mod de viaţă.

A te naşte cu o înclinaţie sau preferinţă către consumul de vin roşu nu te face alcoolic. Dar a face din acea băutură plăcerea şi scopul vieţii tale, DA!

Încetaţi să mai spuneţi şi să mai credeţi că homosexualitatea este înnăscută. Nicio alegere nu este înnăscută! Aceasta este doar scuza prin care homosexualii şi restul păcătoşilor vor să se îndreptăţească, astfel încât societatea (oamenii cu credinţă şi moralitate) să îi accepte şi să nu îi mai blameze.

Într-adevăr, nu există un buton pe care apeşi ca să schimbi ce este greşit. Dacă ar fi fost, Cristos, Fiul lui Dumnezeu, l-ar fi apăsat ca să înlocuiască singura cale de rezolvare: Crucea. Crucea este singura cale de rezolvare a păcatului, iar prin Cristos suntem vindecaţi de orice greşeală, de orice decizie greşită.

Există vindecare pentru homosexuali, aşa cum există pentru orice om şi pentru orice greşeală pe care a făcut-o sau ar putea-o face. Însă, cum ai spus şi tu, nu există un buton, există credinţa. Prin credinţa înfăptuită, orice homosexual poate fi o nouă făptură, curată, spălată de un trecut murdar şi îndreptată către un viitor fericit.

Lucrurile nu se întâmplă peste noapte şi, în niciun caz, nu sunt floare la ureche. Altfel, ce credinţă ai mai avea, dacă ai bate din palme sau ai trimite un e-mail lui Dumnezeu ca să-I scrii că mâine, la patru şi un sfert, vrei să fii nou?

Orice transformare ia timp, motiv pentru care mulţi nu vor să accepte că homosexualitatea se poate vindeca. Nu au răbdare şi nu fac nimic pentru a fi schimbaţi. Nu se implică în proces. Credinţa în Dumnezeu nu este o relaţie unilaterală. Este vorba de două fiinţe: Dumnezeu şi omul. Ambele trebuie să lucreze împreună pentru atingerea obiectivului comun.

Între un homosexual care îşi asumă păcatul şi moare cu el şi un homosexual sinucigaş, nu există nicio diferenţă de finalitate. Ambii ajung în iad. Singura diferenţă este că cel care nu se sinucide îşi acordă şansa iertării şi vindecării. Cristos aşteaptă pe oricine să se întoarcă la El şi să fie vindecat. Toţi suntem bolnavi de ceva. Nu boala, deviaţia, păcatul, dependenţa, idolii contează, ci dorinţa de a scăpa. Ea te salvează.

Trebuie să vrei să fii vindecat, să îţi pui toată credinţa în Iisus Cristos şi să faci TOT ce poţi pentru a te îndepărta de păcat! Aceasta înseamnă vindecare!

 • Un cititor de-al nostru ne mărturiseşte că a fi homosexual este o realitate crudă, dar adevărată. El consideră că s-a născut cu patima aceasta ce „nu poate fi vindecată”. De asemenea, susţine că toate cazurile de homosexuali care şi-au depăşit patima sunt minciuni, iar acei oameni ar trăi o viaţă dublă. Afirmaţia lui se bazează doar pe faptul că unii dintre aşa-zişii foşti homosexuali i-ar fi făcut avansuri sau căutau să îşi satisfacă poftele sexuale murdare cu el.
UN CREŞTIN

Ceea ce spui tu nu este decât o scuză pentru păcatul tău şi, mai trist, o capitulare în faţa unei situaţii pe care o poţi schimba oricând.

Nimeni nu se naşte în niciun fel greşit. Suntem creaţi de Dumnezeu, o fiinţă perfectă în care nu este nici urmă de rău, de greşeală, de deviaţie, de schimbare. El a fost perfect dintotdeauna şi aşa va rămâne pentru totdeauna.

Singurele imperfecţiuni pe care le avem vin de la rude (părinţi, bunici), iar acelea, cu siguranţă, nu sunt definitive. Pot surveni mai devreme sau mai târziu în viaţă, însă între o înclinaţie către un păcat şi săvârşirea lui este o mare diferenţă. Între a-ţi plăcea mai mult bărbaţii şi a face sex cu ei, este o mare deosebire. A avea o preferinţă pentru ceva este cu totul altceva decât a te identifica cu acel ceva şi a-ţi face un mod de viaţă din acel ceva.

Acei care spun că s-au vindecat şi ţi-au făcut propuneri „discrete” sunt oameni care evident nu s-au vindecat şi, mai mult decât atât, oameni care nici nu au vrut să se vindece, ci doar să-şi ascundă mizeria.

Sunt foarte multe cazuri din acestea, trebuie să recunoaştem. Şi vor mai fi, probabil şi mai multe, odată cu trecerea timpului, însă te interesează? Te ajută cu ceva? Eu cred că nu.

Când nu vrei cu adevărat să ieşi dintr-o situaţie, nu vei ieşi. Când aştepţi ceva ce nu se va întâmpla, aştepţi degeaba şi intervine resemnarea. Ştii unde este problema? Homosexualii nu vor cu adevărat să fie vindecaţi. Vindecarea nu este magie, nu baţi din palme şi gata. Nu te rogi la Dumnezeu să te vindece cât mai repede şi uşor, iar Dumnezeu – ca un sclav al tău – este obligat să treacă la acţiune. Nu! Vindecarea este un proces de durată, care implică:

 1. Dorinţa de vindecare – o dorinţă mai puternică decât păcatul de care vrei să scapi.
 2. Credinţa în atotputernicia lui Iisus Cristos, Fiul lui Dumnezeu – El ţi-a purtat pedeapsa pentru homosexualitate când a fost răstignit pe cruce şi însuşi păcatul ţi l-a purtat, deci ştie clar ce înseamnă.
 3. Acţiune din partea ta în depăşirea păcatului – nimeni nu aşteaptă pasiv ieşirea dintr-o tulburare, ci face tot posibilul să limpezească apele. Aceasta înseamnă să renunţi la orice legătură cu păcatul şi să faci tot ce îţi stă în putinţă (eforturi maxime) să te îndepărtezi cu totul de ce ai trăit greşit.

Abia când întruneşti toate aceste condiţii pentru vindecare, poţi să te aştepţi să o obţii. Aşa cum am spus şi altora, din proprie experienţă, pentru orice izbăvire dintr-o greşeală/patimă/dependenţă trebuie să fii conlucrător cu Dumnezeu, nu spectator, fiindcă Dumnezeu nu este sclavul tău, ci este într-o relaţie cu tine. Nu eşti doar o marionetă, eşti viu, ai mai multă putere de acţiune decât crezi, dar o foloseşti greşit.

Homosexualitatea nu este un sentiment (ca la heterosexuali), este o înşelare. Este o poftă trupească împotriva firii, acoperită bine de Diavol într-o minciună uşor credibilă. Aceasta va fi întotdeauna. Din nefericire, tot mai mulţi cred minciuna aceasta perfidă, cu care Cel Rău prinde tot mai multe suflete nevinovate.

Căsătoria cu o femeie nu rezolvă nimic. Dimpotrivă, distruge o viaţă în plus. Întâi trebuie să fii tu vindecat, astfel încât să poţi continua viaţa cu dreptul, nu cu stângul.

Trezeşte-te din amăgirea diavolească! Nu eşti născut homosexual! Eşti creat de Dumnezeu, dar ai ales să o iei pe drumul celui mincinos. Decide astăzi să revii pe drumul cel drept! Dumnezeu ţi-a dat deja, prin aceste rânduri, şansa de a fi vindecat şi planul pe care trebuie să îl urmezi. Acordă-ţi şansa de a fi liber de homosexualitate şi fericit cu adevărat!

 • Aici, la Contra Curentului, primim şi mesaje de la oameni cărora nu doar că nu le pare rău că trăiesc în minciună şi în mizerie, dar fac tot posibilul să ne judece pe noi, care oferim calea către vindecare. De exemplu, un tânăr ne cataloghează „pocăiţi fanatici” şi ne acuză că nu ştim să citim Biblia. Pe lângă înjurăturile adresate, bărbatul recunoaşte că nu agreează ideea de a fi homosexual, dar s-a obişnuit cu ea şi crede cu tărie că nu se mai poate schimba. Mai mult, aşa cum fac mulţi homosexuali înverşunaţi, aruncă în Cuvântul Domnului cu noroi, denaturează porunca lui Dumnezeu de înmulţire a oamenilor, dar şi alte versete. Pentru faptul că el nu a reuşit să se îndrăgostească niciodată de o femeie şi să aibă o relaţie normală cu ea, cititorul nostru consideră că această realitate este una finală, fără posibilitate de schimbare, atât pentru el, cât şi pentru ceilalţi ca el. Cu alte cuvinte, dacă nu ai atracţie pentru o persoană de sex opus, înseamnă că aşa eşti tu şi aşa trebuie să rămâi.
UN CREŞTIN

Vorbeşti despre Ortodoxie, dar văd că nu eşti ortodox în sensul real al cuvântului, odată ce foloseşti cuvinte şi expresii care nu demonstrează creştinismul ortodox.

Nu ştiu de unde ai scos ideea cu „pocăinţa e religia Diavolului”, dar se vede că Diavolul te înşeală nu doar cu homosexualitatea, ci şi cu credinţa. Pocăinţa este cerinţa lui Dumnezeu pentru viaţa veşnică. Orice om de pe planetă trebuie să fie pocăit, dacă vrea să ajungă în rai. Pocăiţii nu sunt sectanţi sau membrii unui anumit cult religios, sunt oameni care şi-au recunoscut păcatele, au cerut iertare pentru ele şi le-au abandonat pentru totdeauna, cu harul şi mila Domnului Iisus Cristos.

La capitolul „cine e prost”, este de vorbit, căci tu eşti cel care nu ştii să citeşti Biblia. Însuşi Dumnezeu a spus, în Levitic 18:22: „Să nu te culci cu bărbat, ca şi cu femeie; aceasta este spurcăciune.” Aşadar, încă de la primele legi date de Dumnezeu, homosexualitatea a fost explicit condamnată. La fel şi zoofilia, concubinajul, incestul şi alte păcate sexuale.

Homosexualitatea este păcat şi este un păcat grav, indiferent de atitudinea oamenilor faţă de el. Este greu de acceptat adevărul pentru cineva care s-a lăsat înşelat. Este foarte greu, te cred. Însă de ce să trăieşti în minciună, când Dumnezeu vrea să trăieşti în adevăr, astfel încât să fii fericit?

Eu cred că nimeni nu îşi vrea răul, dar ceea ce noi am ajuns să considerăm „bine” este chiar răul însuşi. Pe măsura trecerii timpului, Diavolul creează noi planuri, noi pretexte, noi oportunităţi de a ne distruge şi, inteligent fiind, o face pe placul nostru. Cum? Minţind, adică făcând ceea ce îl defineşte. Vrea, şi reuşeşte pentru mulţi, să îmbrace adevărul în minciună şi minciuna în adevăr. Homosexualitatea este una din marile lui minciuni, una pentru care, dacă ar putea primi o distincţie, ar lua locul întâi.

Nimic nu este imposibil. La oameni poate fi, dar la Dumnezeu nu. Prin urmare, dacă vrei să renunţi la homosexualitate, apelează la Dumnezeu, care este atotputernic. Nimic nu-L depăşeşte în putere şi nimic din ceea ce ţie ţi se pare imposibil şi greu de depăşit, nu este la fel pentru El.

Iisus Cristos a fost răstignit şi pentru tine, aşadar poţi fi iertat şi vindecat de orice păcat, în Numele Lui. Trebuie să vrei şi să faci tot efortul, cu ajutorul harului, milei şi iubirii Lui, să scapi de acest păcat. Roagă-L să te salveze şi crede cu toată puterea ta în Dumnezeu. Te va ajuta să uiţi de tot răul prin care ai trecut şi pe care l-ai trăit şi îţi va arăta ce înseamnă cu adevărat iubirea.

Dacă nu te-au atras femeile, nu înseamnă că trebuie să te atragă bărbaţii. Poate că Dumnezeu a avut un plan mai deosebit pentru tine. Poate că fericirea ta nu presupune o relaţie amoroasă. Poate că a fi fericit înseamnă, pentru tine, mai mult decât iubirea omenească. La aceasta te-ai gândit?

Căutăm adesea în viaţă să ne mulţumim cu puţin, cu banalul, cu ceea ce este mai la îndemână. Nimeni nu îşi mai doreşte să urce. Toată lumea s-a obişnuit să staţioneze, când viaţa este un drum, un pod de trecut, nu un oraş în care să te stabileşti.

Luptă să fii bun, luptă să fii vindecat, crede în Dumnezeu şi El îţi va arăta lucruri minunate care te vor transforma în omul care ţi-ai dorit întotdeauna să fii!

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *