Prietenul meu homosexual nu înţelege că poţi să placi/să iubeşti pe cineva şi să nu fii de acord cu acţiunile/gândurile sale. Ce pot să-i spun, ca să înţeleagă ce vreau să zic?

Mulţi oameni au prieteni apropiaţi, pe care îi iubesc mult, dar nu sunt de acord cu unele dintre alegerile sau convingerile lor personale. Este ceva tipic pentru aproape toate prieteniile. Doi oameni nu vor fi niciodată de acord în toate privinţele. Iar prietenii benefici permit părerile diferite, în timp ce rămân respectuoşi şi dedicaţi prieteniei. Este manipulativ să spui: „Nu pot fi prietenul tău, decât dacă eşti de acord cu mine.” Deci în cazul unui prieten homosexual, este OK să spui: „Vreau să fim prieteni în continuare, chiar dacă nu suntem de acord cu privire la toate. Iar din dedicare faţă de tine, încerc să-ţi fiu un prieten bun, chiar când avem opinii diferite.” Dacă rămâneţi prieteni, atunci va fi o prietenie care are limite sănătoase, în care o persoană nu controlează opiniile celeilalte persoane, ca o condiţie a prieteniei.

[My gay friend does not understand that you can like/love a person and not agree with their actions/thoughts. What can I tell or say to him so that he will understand what I am trying to say? Copyright © Exodus Global Alliance. Tradus şi publicat cu permisiune.]

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *