Poate cineva să fie homosexual şi creştin în acelaşi timp?

Cei care sunt creştini – cei care au intrat într-o relaţie personală cu Dumnezeu prin Isus Cristos – pot să se lupte în continuare cu tot felul de sentimente şi amintiri din cauza stilului lor de viaţă şi comportamentului lor din trecut. Biblia ne învaţă că a fi atras („ispitit”) către un anumit comportament imoral nu este păcat, dar cedarea în faţa unei astfel de atracţii în gând şi/sau în faptă este. Deci pentru un creştin nu este păcat să fie atras de comportamentul homosexual. Dar Biblia afirmă clar că orice comportament homosexual este păcătos şi trebuie părăsit de un credincios creştin.

Mai mult, creştinii pot să cadă periodic într-un comportament păcătos din punct de vedere moral. Când se întâmplă aceasta, omul poate cere iertarea de la Dumnezeu, iar apoi să-şi continue umblarea cu o inimă curată. Mulţi creştini au fost vinovaţi de căderea în păcatul sexului premarital sau al adulterului. Ceea ce nu este acelaşi lucru cu adoptarea unor asemenea comportamente ca un stil de viaţă legitim şi cu centrarea identităţii personale pe el (ceea ce mişcarea pro-homosexualitate a făcut cu relaţiile sexuale cu persoane de acelaşi sex).

Un alt mod de a spune aceasta ar fi: nu poţi fi un creştin ascultător şi să rămâi implicat într-un comportament sexual pe care Dumnezeu l-a interzis copiilor Lui.

[Can a person be gay and Christian at the same time? Copyright © Another Way Out. Tradus şi publicat cu permisiune.]

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *