Pedofilii creştini formează grupuri de suport online

de Heather Elizabeth Peterson

Una dintre cele câteva opţiuni disponibile pentru creştinii pedofili sunt programele de recuperare sexuală oferite de organizaţiile foştilor homosexuali. Deşi astfel de programe sunt orientate în primul rând înspre eliminarea dorinţelor homosexuale, organizaţiile foştilor homosexuali sunt uneori de acord să îi ajute pe pedofilii care vor să-şi schimbe dorinţele.

Robert Van Domelen, care a executat o sentinţă de trei ani în închisoare pentru molestarea copilului, este acum Director la Broken Yoke Ministries, o organizaţie a foştilor homosexuali care oferă ajutor delincvenţilor sexuali şi celor care le slujesc. El spune că are cunoştinţă despre un singur program denominaţional pentru adulţii atraşi de minori. Aşa stând lucrurile, el crede că creştinii care simt asemenea atracţii trebuie să caute asistenţă prin alte canale: să le spună celor în care au încredere, să se alăture unui grup creştin pentru bărbaţi, să primească consiliere privată de la un terapeut creştin.

Grupurile de suport rămân rare, spune el. „O problemă majoră este confidenţialitatea individului şi nu este probabil ca cineva să se întâlnească cu grupurile de suport prezentate în Pagini Aurii. Dacă va vrea Dumnezeu, va veni o zi când se va întâmpla asta, iar această problemă va putea fi abordată cu aceeaşi speranţă realistă ca în cazul celor care se luptă cu alcoolul şi/sau cu adicţiile/compulsiile chimice.”

Domnul Van Domelen spune că vede „paralele uimitoare de vindecare” între adulţii atraşi de copii şi „cei care se luptă cu atracţiile faţă de persoanele de acelaşi sex”, şi spune că prea adesea, cei din lumea medicală adoptă modul de gândire standard: „Nu se poate vindeca.”

El adaugă: „Pentru cineva ca mine, există convingerea că schimbarea poate avea loc, prin Dumnezeu şi prin instrumentele pe care le alege El, care motivează continuu.”

Simon devenea tot mai speriat de sentimentele lui sexuale.

„Aproape toată viaţa am știut că sunt atras sexual de fetiţe”, spune Simon, un german care de-abia a împlinit douăzeci de ani. „La scurt timp după pubertate, am observat că fetele de care eram atras erau la fel de mici cum eram eu cu câţiva ani în urmă. Faptul că am găsit oameni care mi-au împărtăşit sentimentele, m-a făcut să-mi trăiesc sentimentele în legalitate (în acele vremuri, revistele cu copii nuzi erau accesibile în mod liber).”

După descoperirea internetului totuşi, Simon spune că a devenit obsedat de colecţionarea imaginilor. „Cu cât încercam să-mi satisfac nevoile, cu atât mai puternice deveneau ele şi cu atât mai pervertite”, spune el. „Ca să obţin satisfacţie, aveam nevoie de imagini tot mai explicite şi mai extreme. Dar dintr-odată, a venit un moment când am observat că nu mai exista fotografie care să mă poată satisface. Acela a fost momentul în care am observat că mai exista un singur mod de a obţine următoarea „doză” (o doză de care aveam nevoie întocmai ca un dependent de droguri)… Acela a fost momentul în care mi s-a făcut frică de mine însumi şi de preferinţa mea [sexuală]. Cumva, am scris «pedofil» (în germană) pe Yahoo şi am primit ca al treilea link Baumstark, salvarea vieţii mele!”

Baumstark-online era pe atunci singurul site creştin pentru pedofili. Introducerea site-ului explică cum baumstark este un cuvânt inventat, care înseamnă „puternic ca un copac”; el derivă din textul din Ieremia 17:7-8: „Binecuvântat să fie omul care se încrede în Domnul şi a cărui nădejde este Domnul! Căci el este ca un pom sădit lângă ape care-şi întinde rădăcinile spre râu; nu se teme de căldură când vine, şi frunzişul lui rămâne verde; în anul secetei nu se teme şi nu încetează să aducă rod.”

„Nu este intenţia acestor pagini să promoveze ideologia creştină”, spune introducerea. „Vrem doar să încercăm să ajutăm, prin modul nostru creştin de a vedea lucrurile. Încercăm să oferim suport, dacă sunt întrebări, probleme, crize şi încercăm să… dăm ajutor, pentru a găsi o cale de a trăi cu preferinţele pedofile în mod responsabil.”

Baumstark a fost înfiinţat în iulie 1997 de reverendul Andreas Mulack, un slujitor protestant german, care şi-a început misiunea pentru pedofili într-o manieră neobişnuită.

„Când a avut prima oară acces la internet, a căutat prin forumuri şi a văzut pornografie cu copii, şi a devenit îngrozitor de supărat şi plin de ură”, explică Simon. „A început să îi vâneze pe oamenii care le făceau asemenea lucruri copiilor. Mai târziu a încercat să discute cu oamenii care citesc şi care scriu grupurilor, pentru a reuși să afle cum ajung oamenii să facă așa ceva. Destul timp nu a primit răspuns. Dar dintr-odată căsuţa lui electronică a fost plină că e-mailuri – toate, răspunsuri la postările lui. Conţinuturile erau în principal exprimări ale durerii. Oamenii îi spuneau că nu au fost întrebaţi dacă le plăcea să simtă în acel mod şi că cei mai mulţi suferă cu adevărat din cauza suferinţei lor. A venit și un e-mail în care un pedofil i-a povestit toată viaţa lui: sentimentele pe care le-a observat dintr-odată, inabilitatea de a-şi înţelege și de a-și accepta propriile sentimente, înţelegerea greşită pe care o arată societatea, ascunderea dragostei pe care o simțea (!) şi ura pe care a perceput-o.

Acel e-mail arăta atât de multă disperare, încât durea cu adevărat, iar Andreas a început să simtă milă pentru cei pe care tocmai începuse să-i urască. Deci a văzut că cei mai mulţi dintre ei aveau nevoie de ajutor şi îl căutau cu disperare. Şi s-a gândit la Isus, care nu Se afla niciodată în compania oamenilor religioşi, ci Se afla în compania vameşilor păcătoşi. Deci a văzut că acesta este înţelesul faptului de a fi creştin: «Fii cu cei care au nevoie de tine.»”

Simon spune că Baumstark i-a schimbat viaţa. Acum el ajută la administrarea bordului de discuţii PedoForum, unde postează pedofili, atât creştini, cât şi necreştini. Forumul le urează bun-venit şi non-pedofililor care „sunt interesaţi de cei afectaţi de pedofilie şi de posibilitatea de a-i înţelege”. Câteva pagini ale site-ului sunt consacrate resurselor creştine; în septembrie, Baumstark a început Forum Christen und Pädophilie (Forumul Pedofilul Creştin), dar cei mai mulţi pedofili au preferat să continue să posteze pe bordul principal de discuţii.

„Fără acest site aş fi înnebunit, aş fi mers la închisoare sau m-aş fi omorât!”, spune Simon. „Numai încercând să ajung la o înţelegere a subiectului şi încetând să mă izolez, am fost capabil să evit ce era mai rău. Acum am învăţat să mă ocup de preferinţa mea, fără să-mi pierd controlul asupra mea şi a sexualităţii mele… Lucrând la acest site, sunt foarte fericit că pot să dau înapoi măcar puţin din binele pe care l-am primit. Încerc să îi ajut pe cei care se află într-o situaţie similară cu cea în care eram eu. Iar Baumstark rămâne una din resursele majore ale tăriei mele de a trăi.”

[Extras din Heather Elizabeth Peterson, Christian Pedophiles Form Online Support Groups. Copyright © 1998 Heather Elizabeth Peterson. Articolul în limba engleză este publicat pe site-ul www.helping-people.info.]

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *