Părinţii homosexuali: Un studiu juridic comparativ al caracterului parental şi prejudiciilor aduse copiilor

de Dr. Paul Cameron şi Dr. Kirk Cameron

Sumar
Dr. Paul Cameron

Dr. Paul Cameron

40 de cazuri de apeluri în dispute de custodie, extrase sistematic din toate cazurile implicând un părinte homosexual în Statele Unite, au fost comparate cu 38 de cazuri de apeluri implicând dispute de custodie heterosexuală, extrase aleatoriu din liste de „caracter” parental, şi 18 cazuri de apeluri, extrase aleatoriu din cazuri „generale” din Dicennial Digest, din 1966 până în 1991. Fiecare caz implicând reclamanţi homosexuali, comparativ cu cazuri implicând reclamanţi heterosexuali, a fost examinat, pentru informaţii înregistrate despre (1) caracterul părintelui homosexual, tovarăşii părintelui homosexual, părintele heterosexual şi tovarăşii părintelui heterosexual, (2) efectele, îndeosebi vătămările provocate copilului (copiilor) şi (3) opinia psihiatriei. 82% dintre părinţii homosexuali, faţă de 18% dintre părinţii heterosexuali, şi 54% dintre tovarăşii homosexualilor, faţă de 19% dintre tovarăşii heterosexualilor, au fost înregistraţi ca având un caracter necorespunzător, în cazurile care au implicat un reclamant homosexual. Dintre cele 66 de vătămări înregistrate, de exemplu, molestare, abuz fizic, la 73 de copii, părinţii homosexuali au fost răspunzători de 64 (97%). Dintre cele 32 de lesbiene, 6 au fost înregistrate că se angajaseră în activitate criminală şi 3, pentru aducere de învinuiri false de abuz sexual al copilului împotriva tatălui. Opinia psihiatriei totuşi a fost de 25 la 12 în favoarea custodiei pentru părinţele homosexual. În 56 de cazuri comparative, heterosexual faţă de heterosexual, 38% dintre părinţii homosexuali şi 28% dintre tovarăşii lor au fost înregistraţi ca având un caracter necorespunzător. Au fost înregistrate 6 vătămări la cei 105 copii şi 3 situaţii de criminalitate, dar nicio învinuire de abuz sexual. În literatura de specialitate a curţii de apel, părinţii homosexuali au avut în mod disproporţionat un caracter necorespunzător şi au fost în mod disproporţionat asociaţi cu variate vătămări aduse copiilor lor.

Referinţe

Cameron P. & Cameron K. (1996), Homosexual parents. Adolescence, 31, 757-776.

Cameron P. & Cameron K. (1997), Did the APA misrepresent the scientific literature to courts in support of homosexual custody? Journal of Psychology, 131, 313-332.

[Paul Cameron, Ph.D., Kirk Cameron, Ph.D., Homosexual Parents: A Comparative Forensic Study of Character and Harms to Children. Copyright © Family Research Institute. Tradus şi publicat cu permisiune.]

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *