Un scurt comentariu de la Joe

Nu mă îngrijorez pentru lucruri asupra cărora nu dețin controlul. Nu am avut probleme cu centrul de reabilitare când am stat acolo, nu am avut probleme cu eliberarea condiționată, pentru că am fost pe deplin sincer cu privire la ele și nu am încercat niciodată să fac ceva în afara restricțiilor pe care le aveam. Nu am avut probleme cu oamenii în general, fiindcă nu clădesc relații cu oameni care nu sunt buni pentru mine. A durat puțin până ce am găsit un apartament, fiindcă în unele locuri nu vor ca delincvenții sexuali înregistrați să locuiască pe proprietatea lor, dar nu am lăsat ca asta să mă doboare. Am continuat doar să caut până am găsit un loc bun în care să locuiesc.

Obiectivul nu este să renunți doar fiindcă te confrunți cu o anume negativitate. Tot timpul îmi reamintesc că eu am fost cel care m-am pus în situația în care mă găsesc. Nu este vina nimănui altcuiva. A trebuit să accept că unii oameni nu vor să aibă nimic de-a face cu mine și că nu este vina lor. Nu mă concentrez asupra lor, îmi țin capul sus și îmi continui viața. Nu duc o viață în care să tolerez mila de sine. Asta doar m-ar deprima. Nu mă afectează depresia, fiindcă Dumnezeu mă iubește, indiferent ce cred alții despre mine.

Mă bucur de fiecare zi a vieții pe care mi-a dat-o Domnul și nu mă stresez pentru lucruri asupra cărora nu am control. Acest tip de atitudine parcă mi-a ridicat o mare greutate de pe umeri. Când eram tânăr, credeam că oamenii de șaizeci de ani erau bătrâni, acum că am șaizeci și nouă de ani, știu că nu voi trăi pentru totdeauna și că într-o zi Dumnezeu mă va chema acasă, iar când va veni ziua aceea, voi fi gata pentru El.

Știu că următoarea parte a vieții mele va fi mai minunată decât orice îmi pot imagina și că îi voi întâlni pe mama mea și pe tatăl meu, și pe alții pe care i-am cunoscut și care au plecat dintre noi. Mă bucur de viața mea aici și acum și mă voi bucura și de viața mea de după moarte. Dacă îmi petrec timpul îngrijorându-mă acum, nu voi avea timp să mă bucur de prezent. Am ajuns la concluzia că, dacă ar veni spre mine o bombă, aș ieși în stradă și m-aș uita în sus la ea, anticipând întâlnirea cu Domnul meu, și nu aș încerca să-mi prelungesc viața aici, într-o lume ostilă.

[A Note from Joe. Publicat în Into the Light, May-June 2014. Copyright © 2014 Broken Yoke Ministries, Inc. Tradus şi publicat cu permisiune.]

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *