O noapte de rugăciune: Toți suntem impactați de HIV/SIDA

de Steve Baliko

Steve Baliko

Steve Baliko

De şase luni, mulţi dintre noi, cei care slujim şi susţinem Portland Fellowship, rostim rugăciunea: „Domnul să ridice cercetători, medici, asistente şi zeci de mii de oameni cărora le pasă, ca să facă să strălucească îndurătoare lumina lui Cristos. Fără plată am primit, fără plată să dăm! Arată-ne cum să-i iubim pe bărbaţii şi femeile care trăiesc cu HIV/SIDA în Portland şi dincolo de Portland!”

Sunt încântat să vă pot spune că Dumnezeu răspunde deja rugăciunilor noastre printr-o largă varietate de modalităţi: la începutul anului 2006, organizatorii unei conferinţe pentru soţii de pastori au solicitat un workshop despre HIV/SIDA şi răspunsul Bisericii; în aprilie, o biserică din partea de jos a oraşului a început să ofere hrană celor care trăiesc cu SIDA; un colegiu biblic local găzduieşte un seminar de două zile despre HIV/SIDA; iar misiunea noastră (Living Well) are doi bărbaţi în plus cărora să le ofere suport, încurajare şi părtăşie permanent. Pe lângă aceste evenimente, Dumnezeu m-a adus în contact cu personalul de la Departamentul de Sănătate, cu misionari, personal medical de suport, pastori şi susţinători ai acţiunilor sociale, care doresc să se ridice şi să devină implicaţi în a fi Evanghelia lui Isus Cristos pentru bărbaţii şi femeile care trăiesc cu un diagnostic de seropozitate.

Dumnezeu este atât de clar cu privire la dorinţa Lui de a ajunge în toate părţile lumii! Comunitatea celor cu HIV/SIDA din Portland nu reprezintă o excepţie. Cum în acest an am început cu o concentrare pe rugăciune, credem că ar trebui să încheiem în acelaşi fel. La sfârşitul anului vă invităm să vă alăturaţi nouă pentru o noapte de rugăciune de Ziua Mondială de Combatere a SIDA, pe 1 decembrie. Va fi o adunare a creştinilor din multe biserici şi organizaţii diferite, care doresc să vadă că lucrarea lui Dumnezeu se face în acest domeniu al rănirii şi nevoii. Ca urmaşi ai lui Isus Cristos, nu suntem chemaţi să rezolvăm problemele lumii, dar suntem chemaţi să dăm viaţă slujirii şi lucrării Lui pentru toţi cei din jurul nostru. Noaptea de rugăciune va avea loc în clădirea bisericii de la 7 la 10 seara. În întâlnirea noastră ne vom concentra pe rugăciunea pentru comunitatea celor cu HIV/SIDA şi să căutăm îndrumarea lui Dumnezeu pentru următorii ani cu privire la slujirea şi compasiunea oferite de Biserica din Portland. Simţiţi-vă liberi să mă apelaţi sau să-mi trimiteţi un e-mail la steve@portlandfellowship.com pentru orice întrebări despre eveniment. Dacă plănuiţi să aduceţi un grup mare de persoane (cincisprezece sau mai mult), daţi-ne de ştire, ca să ne putem pregăti în mod adecvat.

[Steve Baliko, A night of prayer: We are all impacted by HIV/SIDA. Extras din newsletter-ul The Fellowship Message, noiembrie 2006. Copyright © Portland Fellowship. Tradus şi publicat cu permisiune.]

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *