Încă o mărturie de împărtăşit

de Brian

Vă scriu ca răspuns la provocarea din cea mai recentă ediţie a newsletter-ului Into the Light. Ar fi trebuit să vă scriu imediat, dar sunt ocupat în fiecare zi cu muncile casnice şi tot amân. Totuşi, nu am putut să nu dau curs provocării voastre, deoarece mă consider o poveste de succes.

Am ieşit din închisoare în octombrie 2003, iar într-o lună aveam serviciu. Realizez că distribuirea ziarelor poate să le pară unora a fi sub demnitatea lor, dar aveam nevoie de un serviciu.

Locuiam cu mama mea, care m-a susţinut în timpul întemniţării de zece ani, iar prima mea prioritate a fost să îi înapoiez fiecare cent pe care mi-l trimisese în timp ce eram închis. Pe deasupra, îmi luase o maşină de cinci sute de dolari. Nu eram mofturos. Aveam nevoie de un mijloc de transport.

Primul meu sfat pentru oricine este aproape de eliberare este să nu spună: „Eu merit” cu privire la nimic. Ia ce poţi lua şi începe de acolo.

Aveam, de asemenea, de plătit cheltuielile de judecată, inclusiv cheltuielile de transport aerian pentru extrădare. În şase luni am returnat toţi banii tuturor. Apoi am început să economisesc pentru un camion bun, pentru a putea apoi închiria o locuinţă. La aproape exact un an de la eliberare, am păşit în propria mea casă închiriată în oraş.

Mi-am luat o a doua slujbă, conducând un camion, şi o a treia, conducând un alt camion. Aşa este, lucrez aproape şaisprezece ore pe zi şi un pic mai puţine ore în weekend. Statul m-a ajutat cu cursurile de conducere, deci puteam conduce acele camioane.

Vreau să comentez despre lipsa de tratament în închisoare pentru delincventul sexual. Am fost închis în Virginia şi până la eliberare m-am aflat pe lista de aşteptare [pentru un program]. Am tot fost mutat la diferite închisori şi a trebuit să încep iar şi iar de la coada listei de aşteptare.

În loc să aştept, am contactat mai multe programe de recuperare din afară pentru abuzatorii de copii şi am descris situația mea. Mi-au răspuns trimiţându-mi cărţi şi caiete cu exerciţii. Mi-au trimis, de asemenea, numele unora care îmi puteau oferi ajutor suplimentar. Nu voi da mai multe informaţii. Dacă vrei suficient de mult, te vei descurca.

Mă rog pentru toţi deţinuţii de pretutindeni, pentru cei închişi în facilităţi şi pentru cei din afară, închişi într-o închisoare construită de ei înșiși.

Notă: Îl cunosc pe Brian de ceva timp şi ne-am scris multe scrisori. Credinţa lui este cea care îl motivează în mod absolut în fiecare zi, şi nu numai o dată m-a încurajat mai mult decât cred că l-am încurajat eu vreodată. Unii dintre voi totuşi ați căutat Numele lui Dumnezeu în fiecare paragraf şi v-ați simţit frustraţi că nu l-au găsit. Dumnezeu este prezent pentru Brian – absolut în fiecare zi, absolut în fiecare oră. Precum am făcut cunoscut mai înainte, Sfântul Francisc a scris: „Du-te şi predică vestea cea bună, iar dacă este absolut necesar, foloseşte cuvinte.”

[Brian, Another Story to Share. Publicat în Into the Light, July-August 2007. Copyright © 2007 Broken Yoke Ministries, Inc. Tradus şi publicat cu permisiune.]

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *