Nevoia de misiune în Bangkok, Thailanda

de Dan Hitz

Dan Hitz, Director Executiv la Reconciliation Ministries, a mers într-o călătorie misionară pe termen scurt în Bangkok, Thailanda în septembrie 2010 şi a prezentat această viziune şi nevoia de a le sluji celor zdrobiţi sexual şi relaţional din Thailanda şi zona metropolitană Detroit, Michigan.

Dan Hitz

Dan Hitz

Dan Hitz a mers într-o călătorie misionară pe termen scurt în Bangkok, Thailanda între 22 septembrie şi 5 octombrie şi s-a alăturat echipei de conducere a Desert Stream Ministries la trainingul de lideriat Living Waters Thailand. Liderii din Thailanda şi din alte ţări sud-asiatice au primit vindecare personală şi au fost echipaţi pentru a duce programul Living Waters la alţii în Asia de Sud-Est. După conferinţă, Dan s-a întâlnit cu Chris de la The MST Project, o misiune pentru clienţii femeilor din industria sexului, şi cu Iven şi Kashmira Hauptman, care au condus anterior o misiune pentru bărbaţii care lucrează în industria sexului. Acum ei conduc o misiune locală pentru bărbaţii şi femeile din industria sexului. Puteţi citi mai multe despre MST pe site-ul lor www.mstproject.com.

Thailanda este în principal o naţiune budistă şi are mare nevoie de puterea vindecătoare a lui Cristos. Leela Tangnararak, Director la Living Waters Thailand, explică:

„Thailanda nu este un ţinut al celor liberi, aşa cum sugerează numele ei, din cauza robiilor spirituale. Oamenii sunt legaţi de diferite tipuri de idolatrie şi imoralitate sexuală, fie că sunt educaţi, fie că sunt needucaţi. Aproximativ 85% sunt budişti, în ciuda celor o sută şaptezeci şi cinci de ani de istorie protestantă în Thailanda. Sunt doar 1% creştini în ţară. Mulţi oameni trăiesc în întuneric din cauza păcatelor lor. Diferite forme de perversiune sexuală sunt clar în creştere şi sunt mai acceptate în societate decât oricând înainte: confuzia de gen, homosexualii, lesbienele, adicţiile sexuale, prostituţiile etc. Thailanda este ţinutul însetat şi uscat care are nevoie de Apa Vie a lui Isus. Rugaţi-vă ca sufletele thailandezilor să înseteze şi să tânjească după Cel care le poate cu adevărat potoli setea şi foamea.”

Deşi ne putem bucura că în Thailanda există oameni care Îl cunosc pe Isus Cristos şi care câştigă biruinţă asupra păcatului sexual, 99% dintre thailandezi rămân în întuneric. Mulţi sunt prinşi în capcana industriei sexului. Kashmira Hauptman scrie:

„În misiune mergem pe străzile unde bărbaţii îşi vând serviciile sexuale şi ne prezentăm ca prieteni care Îl urmează pe Isus, cărora le pasă de ei ca oameni şi care ştim că adevărata lor valoare este mult mai mare decât ar putea plăti vreodată un client. Ne rugăm cu bărbaţii, îi ascultăm spunându-şi povestea, le câştigăm încrederea şi le punem întrebări despre visele pe care le au pentru viitor (un bărbat vrea să fie lucrător social ca să poată ajuta oamenii, altul ne-a spus că vrea să aibă într-o zi propria lui fermă de raţe).

Cei mai mulţi bărbaţi pe care i-am întâlnit au între şaptesprezece şi douăzeci şi şapte de ani, provin din toate mediile şi au toate tipurile de educaţie – unii au absolvit colegiul, dar mulţi au doar şase clase. Deşi cam 95% dintre clienţi sunt bărbaţi, numai aproximativ 50% dintre bărbaţii din industria sexului pe care i-am întâlnit s-ar considera «homosexuali» – mulţi ne-au spus că urăsc ceea ce fac, dar nu văd opţiuni comparabile: salariul minim este de şase dolari pe zi, dar adesea clienţii sunt gata să plătească cincisprezece dolari sau mai mult pentru o întâlnire sexuală.

Izolarea reprezintă un aspect important în viaţa acestor bărbaţi. Petrecându-ne ziua cu un bărbat trecut de douăzeci de ani, l-am întrebat ce îi place să facă împreună cu prietenii în timpul liber. S-a uitat la noi cu o privire goală şi a răspuns: «Nu am prieteni. Singurii oameni pe care îi cunosc sunt clienţii şi tovarăşii de muncă.» Din cauza orelor târziii până la care stau treji bărbaţii şi din cauza cartierelor în care lucrează şi în care adesea locuiesc, este ceva obişnuit pentru mulţi să aibă puţine relaţii semnificative cu cineva din afara industriei sexului.”

Sunt mulţumitor să fiu parte a ceea ce face Domnul pentru a aduce răscumpărare sexuală Thailandei şi sunt conştient de marea nevoie din zona metropolitană Detroit. Un motiv pentru care m-am întâlnit cu misiuni ca The MST Project şi cu misiunea lui Hauptman este ca să deprind abilităţi care îmi vor fi de folos în viitoarea noastră misiune în zona metropolitană Detroit. Amintiţi-vă să vă rugaţi în continuare pentru Thailanda şi Reconciliation Ministries. Nu putem face nimic fără puterea lui Dumnezeu – dar putem face toate lucrurile prin Cristos care ne întăreşte. Avem nevoie de călăuzirea şi puterea Lui.

[Dan Hitz, The Ministry Need in Bangkok, Thailand. Copyright © 2010 Reconciliation Ministries. Tradus şi publicat cu permisiune.]

Clic aici pentru mărturia lui Dan!

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *