Misiunile foştilor homosexuali nu îi amăgesc pe homosexuali şi nu sunt dăunătoare pentru ei?

Orice organizaţie, mică sau mare, cunoscută sau necunoscută, are în mod latent potenţialul de a amăgi şi de a răni. Acest lucru nu a fost niciodată mai evident ca în cazurile unor companii ca Enron şi Martha Stewart şi chiar al Bisericii Catolice. Au existat adăposturi pentru cei lipsiţi de locuinţe şi organizaţii care promovează paradele homosexuale, care au avut atitudini lipsite de etică. Desigur, aceasta nu exclude arbitrar toate organizaţiile pentru foştii homosexuali. Şi nici nu le face automat suspecte.

Au fost unii homosexuali răniţi de misiunile foştilor homosexuali? Da, este posibil. Dar la fel de mulţi oameni au fost răniţi şi afectaţi de adoptarea doctrinei homosexuale: „Dacă spui la toţi că eşti homosexual vei fi fericit.” Eu susţin alegerea. Aşa face şi Dumnezeu. El ne dă puterea de a alege. Dacă cineva a ajuns la concluzia că cel mai bine pentru sine este să fie homosexual sau lesbiană, atunci nu îl putem sili să-şi schimbe decizia. Tot ce putem face este să îl informăm despre consecinţele alegerii sale.

Misiunile foştilor homosexuali, întocmai ca echivalentele lor care slujesc alcoolicilor, dependenţilor de droguri, membrilor bandelor, prostituatelor, celor fără adăpost, mamelor necăsătorite şi altora asemenea, urmează acelaşi mandat creştin evanghelic, aşa cum a fost el dat de Cristos. Ele au o obligaţie – indiferent de obiecţiile politice sau sociale – să asculte de acea chemare.

Mulţi din mişcarea pro-homosexualitate arată cu satisfacţie cazuri izolate (precum John Paulk) sau poveşti irelevante, în încercarea de a zugrăvi o imagine amplă a eşecului misiunilor pentru schimbare. Asemenea tactici defăimătoare pur şi simplu nu rezistă la examinarea cea mai simplă şi mai logică.

Mii de studenţi au eşuat sau au căzut în toate tipurile de programe, şcoli şi instituţii. Unii dintre cei care au scris sau au condus programele au căzut ei înşişi în dizgraţie. Prin urmare, este extrem de ipocrit să se ajungă la astfel de concluzii cu privire la misiunile foştilor homosexuali, fără să se recunoască aceleaşi fenomene în alte organizaţii, chiar şi în cele homosexuale.

Adevărul este că dacă o persoană homosexuală se schimbă, atunci misiunea îşi face treaba.

[Aren’t exgay ministries misleading and hurtful to homosexuals? Copyright © Witness Freedom Ministries, Inc. Tradus şi publicat cu permisiune.]

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *