Mi s-a spus că dacă nu aprob homosexualitatea, sunt homofob. Este adevărat?

În mod literal, homofobia înseamnă teamă sau ură faţă de homosexuali şi homosexualitate şi ea există cu adevărat.

Poţi să suferi într-adevăr de homofobie, dacă una sau mai multe dintre următoarele afirmaţii este adevărată (sunt adevărate) pentru tine: 1) Eşti obsedat de orientarea sexuală a altora; 2) Îţi este permanent teamă că te vei „molipsi” cumva de homosexualitate; 3) Ai gânduri pline de ură şi violente faţă de cei identificaţi ca homosexuali; 4) Ai idei nebuneşti şi îngrozitoare despre lucrurile „rele” pe care le fac homosexualii; 5) Nu poţi suferi să te afli în preajma cuiva despre care crezi că este homosexual.

Aceste cinci puncte descriu adevărata homofobie. Totuşi, mulţi abuzează de acest termen, pentru a-i face de ruşine şi a-i reduce la tăcere pe cei ale căror valori se află în conflict cu stilul lor de viaţă sau cu agenda lor. (De exemplu, afirmând: „Dacă nu susţii căsătoria homosexuală, eşti un homofob.”) Cu toate acestea, dacă cineva crede că atracţia faţă de persoanele de acelaşi sex este o problemă de dezvoltare şi că schimbarea este posibilă, nu înseamnă deloc că are o teamă iraţională.

[I’ve been told that if I don’t approve of homosexuality, then I’m homophobic. Is that true? Tradus şi publicat cu permisiune.]

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *