Marc

Sunt Marc şi aş vrea să citiţi povestea mea, în care spun prin ce am trecut în viaţă până în momentul de faţă.

Când am fost dat la şcoală, nu am fost apt pentru învăţământul normal din oraşul meu, iar părinţii au fost nevoiţi să-mi accepte transferarea la o altă şcoală, aflată la o distanţă de douăzeci şi trei de kilometri. Era în anul 1996, toamna; am repetat clasa întâi şi am trecut în clasa a doua. După aceea am simţit că mă apasă ceva în legătură cu acea şcoală specială. Îmi amintesc de ziua în care am „evadat” din şcoala pe care o consideram o „celulă” dintr-un penitenciar, din cauză că nu-mi plăcea acolo. Am decis să fug, iar când am ajuns acasă le-am spus părinţilor, minţind, că profesorul m-a trimis acasă.

După două săptămâni a fost bine, am fost transferat la o altă şcoală specială, unde era şi sora mea. M-am obişnuit cu condiţiile de acolo şi nu am mai simţit că am intrat într-o nouă „celulă” de închisoare. Era în luna decembrie a anului 1998 şi m-am bucurat că i-am cunoscut pe noii mei colegi şi profesori. Am preferat să fiu prezent la ore şi am participat la diverse activităţi. Când am terminat clasa a opta, am fost transferat la o şcoală profesională, unde am învăţat meserie. Am acceptat să fiu la croitorie, fiindcă nu au vrut să mă lase la meseriile de cofetar-patiser sau ospătar, din cauza problemei de auz de care sufăr şi acum.

Am stat la internat pentru că, fiind transferat, nu aveam tot timpul bani de venit acasă şi veneam doar la sfârşit de săptămână. Eram în dormitor cu băieţi care îmi erau şi colegi de clasă. În timpul anului doi, băieţii din dormitor au început să creeze scenarii pentru adulţi şi se provocau să facă sex. După ce am văzut ce se petrece în dormitor, nu am vrut să fiu implicat şi nu am fost de acord cu ce făceau ei, pentru că supraveghetorul de noapte putea să intre în dormitor oricând şi să îi prindă. Dar odată, când dormeam, un coleg de dormitor, care era lângă patul meu, a venit la mine şi mi-a făcut avansuri. Am văzut că nu se duce de lângă mine, dar am refuzat să facă ce vroia cu mine şi am zis că, dacă intră şi ne prinde domnul de noapte, ce facem? O să avem probleme.

Iar de atunci mă deranjează pe mine problema asta cu atracţia faţă de băieţi, şi nu faţă de fete. Dar vreau să spun că nu mă consider un homosexual sau cum i se mai zice, gay, fiindcă nu sunt, şi după ce am ştiut că vor să mă implice şi pe mine în faza scenariului cu sex între băieţi, am refuzat pe loc. Nu am fost lângă colegi când făceau sex, pentru că eram în pat, stăteam liniştit şi mă făceam că dorm, iar când am auzit că se deschide uşa, am văzut că intră domnul de noapte şi am avut noroc. Nu am cum să mă consider un homosexual pentru că, în primul rând, nu am început viaţa sexuală, şi este spre binele meu ca nu am început-o deloc. Am timp, fiindcă am doar douăzeci de ani.

Povestea nu se termină aici, fiindcă mai am o situaţie complicată acasă cu părinţii, cu fratele mai mare şi sora mea. Tatăl meu are serviciu, dar este fumător şi nu vrea să-i lipsească ţigările deloc. Mama este în pensie de boală şi stă acasă, dar uneori consumă alcool, ceea ce mă deranjează foarte tare. Fratele meu are şi el serviciu, dar nu fumează des ca tatăl meu, cred că se va lăsa de fumat. Sora mea a avut serviciu, dar din păcate şi-a dat demisia şi ne-a părăsit, plecând de lângă noi în alt judeţ, la un prieten de-al ei. Poate stă în concubinaj sau nu ştiu eu ce situaţie este acolo, dar vorbim la telefon. De ce a plecat sora mea? Pentru că în casă era scandal din cauză că mama, consumând alcool, se certa cu tata, şi fiindcă nu ne putem întreţine financiar.

După ce am terminat şcoala, situaţia s-a agravat şi mai tare. Eu, neavând un loc de muncă unde să fac bani ca să-mi ajut familia, am început să mă supăr din cauză că părinţii erau împotriva mea fiindcă nu aveau niciun ajutor din partea mea. Am început să-mi caut un loc de muncă, dar din păcate nu am avut noroc. Fiindcă am avut la îndemână certificatul de handicap pentru că nu aud bine, mi-am făcut o pensie de invaliditate şi, cu ajutorul lui Dumnezeu, am reuşit să rezolv problema. În momentul de faţă am un ajutor în bani şi nu mă plâng deloc, dar situaţia în casă la mine este ca înainte.

Însă nu ştiu unde să mă duc, pentru că nu am nicio relaţie în momentul de faţă, nu am prietenă cu care să vorbesc. Eu chiar vreau să caut o persoană de încredere pe care să mă pot baza şi care să mă înţeleagă în ce vreau să fac. Aş vrea să am o fată cu care să pot fi, să-mi trăiesc viaţa alături de o persoană iubită şi să fiu la casa mea, să scap de atracţia faţă de băieţi şi să-mi întemeiez o familie, ca să fiu fericit alături de femeia pe care vreau să o cunosc şi să o iubesc toată viaţa. Iar pentru aceasta mă rog la Dumnezeu, merg la biserică regulat şi nu lipsesc de la casa Domnului, ca să ascult slujbele sau alte rugăciuni care se fac în biserică. Doamne, ajută să mi se împlinească aceste dorinţe!

Print Friendly, PDF & Email

One comment

  1. Mihnea says:

    Salut, Marc! Frumoasă poveste! A trebuit să ai multă putere să o scrii. Simt compasiune pentru tine, fiindcă şi eu am trecut prin ce ai trecut tu. Şi eu am fost violat într-un cămin pe care îl consideram o celulă de închisoare. Am o întrebare: tu, dacă vrei să ai o familie, ce faci cu părinţii tăi?

    Am să mă rog pentru tine ca Dumnezeu să te poată ajuta, să-ţi dea putere să treci peste toate, pentru că ştiu prin ce am trecut şi eu. Am fost poate mai rău. Mergeam la biserică duminică de duminică şi aveam din ce în ce mai multe ispite, iar asta mă supăra cel mai mult, dar mă rugam ca Dumnezeu să mă întărească. Sunt ortodox, dar nu mergeam numai la ortodocşi. Nu am mai fost de mult la o biserică, fiindcă simt că mă joc cu Dumnezeu şi nu prea merge.

    Eu sunt bisexual. Nu mai pot să mă las, este ca un drog pentru mine. Acum sunt într-un centru evanghelic unde ne avem ca în familie. Numai educatorii sunt evanghelici şi unii copii, eu nu pot fi evanghelic din cauză că sunt homosexual. L-am primit pe Dumnezeu în inima mea, dar dacă nu faci voia Lui, nu mai eşti al Lui. Este adevărat, crede-mă, că ştiu ce zic şi prin ce am trecut. Domnul cu noi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *