Mă simt atras de persoane de acelaşi sex. Înseamnă că sunt homosexual?

Cei care experimentează atracţie faţă de persoanele de acelaşi sex au de făcut o alegere de o importanţă uriaşă. Cultura noastră ne spune că dacă ai atracţie faţă de persoanele de acelaşi sex eşti homosexual şi că singura modalitate de a putea fi fericit este să adopţi o identitate homosexuală şi comportamentele corespunzătoare. Mulţi aleg această cale.

Dar există mii de oameni care au atracţii şi aleg să nu le dea curs. Ei nu îşi reprimă doar sentimentele, ci caută vindecarea şi schimbarea dintr-o varietate de motive. Cei mai mulţi caută schimbarea deoarece cred că Dumnezeu dezaprobă comportamentul homosexual. Un alt motiv este că au experimentat viaţa homosexuală şi au găsit-o foarte dezamăgitoare. Mulţi dintre cei care au atracţie faţă de persoanele de acelaşi sex văd în propriile sentimente şi experienţe dovada că atracţiile homosexuale nu sunt naturale, ci sunt rezultatul unei traume sau confuzii.

Dacă experimentezi atracţie faţă de persoanele de acelaşi sex în viaţa ta nu înseamnă că pentru tine există o singură alegere. Nu eşti obligat să fii homosexual.

[I feel attracted to people of the same gender. Does that mean I’m gay? Tradus şi publicat cu permisiune.]

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *