M-am îndrăgostit de un prieten care are atracţii homosexuale

Am ceva pe inimă şi aş vrea să îi scriu cuiva care cred că m-ar înţelege. M-am îndrăgostit de un băiat creştin în vârstă de douăzeci şi şapte de ani, care are probleme cu homosexualitatea de ani de zile, de aproximativ doisprezece ani. Eu sunt evanghelică, la fel ca el, şi împlinesc douăzeci şi şase de ani în curând.

El nu este activ, sexual vorbind, dar se simte atras de băieţi. Ne înţelegem foarte bine, suntem pe aceeaşi lungime de undă la atâtea lucruri, totuşi nu mă poate iubi deloc. A spus că nu simte nici măcar 1% atracţie fizică, sexuală faţă de vreo fată. Totuşi, în mod paradoxal, de multe ori se poartă ca un îndrăgostit sau ca un fascinat în relaţia cu mine. I-am spus acest lucru, dar nici el nu pricepe ce i se întâmplă.

Îl cunosc de mulţi ani, dar mai bine de prin 2009. Acum s-a mai schimbat, dar înainte se îmbrăca extrem de feminin, încât mulţi râdeau de el, mai ales cei de la biserică. Se luptă mult cu asta, a plâns noaptea, numai el şi Domnul ştiu cât, s‑a rugat, mă gândesc că a şi postit, a spus şi la vreo doi consilieri spirituali, însă degeaba. Eu şi acei doi consilieri suntem singurii care ştim în mod direct, dar cred că mulţi îl bănuiesc de anumite orientări.

Întrebarea mea este ce ar trebui să fac cu relaţia noastră? Din punct de vedere emoţional nu primesc nimic. Pe de altă parte, nu pot să nu mă întreb dacă are Dumnezeu vreun plan cu mine în viaţa lui. Îl iubesc suficient pe prietenul meu ca să am răbdare cu luptele lui şi să îl susţin. Nu mă sperie problema lui, aş vrea să fiu alături de el, dar nu vreau să-mi fac iluzii, iar mai apoi să nu fie nimic între noi şi să sufăr.

Cunosc multe despre homosexualitate şi în curând voi fi licenţiată în psihologie, domeniu care m-a ajutat oarecum în aprofundarea acestei problematici.

M-aş bucura dacă aş primi un răspuns din partea voastră. Nu e o situaţie deloc uşoară pentru mine, mai ales că în viaţa mea nu credeam că voi putea îndrăgi un bărbat despre care ştiu că are astfel de probleme. Mulţumesc că aţi citit şi vă rog să mijlociţi şi pentru el.

Copyright © 2012 ContraCurentului.com

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *