Libertate – Har în ispite

de Charles & Lynn

Niciunul dintre noi nu şi-a imaginat provocările care aveau să testeze căsnicia noastră creştină, dar lupta secretă cu homosexualitatea ne-a aruncat într-un proces de recuperare care ne-a adus mai aproape de Cristos şi unul de celălalt. În ultimii şase ani, Cristos a restaurat căsnicia noastră şi ne-a învăţat lecţii care ne rugăm să vă ofere speranţa vindecării Sale.

Charles: Vindecarea nu înlocuieşte homosexualitatea cu heterosexualitatea. Vindecarea ne învaţă că suntem liberi să urmăm sfinţenia şi puritatea. Libertatea nu înseamnă absenţa ispitei, ci mai degrabă tăria şi harul pe care ni le oferă Dumnezeu în ispite.

Lynn: Nu am puterea să îl „repar” pe Charles, nici nu ar trebui ca acesta să fie scopul meu. Dumnezeu vrea să mă încred în El în ceea ce îl priveşte pe Charles. Să mă rog pentru soţul meu are mai multă eficienţă decât încercările mele de a-i controla comportamentul. Înţelegerea acestui lucru mă eliberează pentru a putea descoperi cum vrea Dumnezeu să mă transforme.

Charles: Libertatea de a trăi pentru Cristos este posibilă în comunitatea creştină. Consilierul meu, grupul de suport de la Exodus şi fraţii de credinţă care mă monitorizează m-au ajutat să învăţ că identitatea mea nu se găseşte în bărbaţi, ci numai în Cristos. Când fraţii mei creştini mi-au arătat dragostea, harul şi îndurarea lui Cristos, am învăţat să o iubesc pe Lynn şi să am grijă de ea într-un fel pe care înainte nici nu mi l-aş fi imaginat. Prin procesul de a învăţa ceea ce este real şi adevărat despre identitatea, sexualitatea şi capacitatea mea de a avea relaţii sănătoase, am învăţat un nou mod de a-i privi pe ceilalţi şi lumea.

Lynn: În ciuda bunelor intenţii, partenerii de căsătorie nu sunt parteneri de monitorizare eficienţi. Chiar de la începutul acestui proces, am descoperit că răspunsurile noastre „temătoare” intensificau luptele celuilalt. Dumnezeu ne-a dăruit prieteni creştini înţelepţi, care nu erau ameninţaţi de lupta cu homosexualitatea. Chiar şi în momentele noastre cele mai „urâte”, acei prieteni ne-au iubit şi ne-au călăuzit înapoi la Adevăr. Ne-au cerut să facem acelaşi lucru pentru ei şi, făcând astfel, ne-au ajutat să revenim la „normalitate”.

Charles: Prin consiliere am descoperit că atracţia este atât emoţională, cât şi fizică. Deşi comportamentul meu homosexual se baza pe atracţia fizică, atracţia mea emoţională era pentru Lynn. Atracţia mea faţă de cei de acelaşi sex nu avea nicio legătură cu atracţia mea emoţională, ceea ce mi-a oferit un punct de plecare pentru a-mi vedea căsătoria ca adevărată şi legitimă. Înţelegerea acestui lucru mi-a oferit mijlocul pentru ca atracţia mea fizică faţă de Lynn să apară şi să se dezvolte. Când am ajuns să înţeleg dinamica dintre atracţia emoţională şi cea fizică, am descoperit că eram atras în mod sincer numai de Lynn.

Lynn: Există mângâiere în a şti că dragostea lui Charles pentru mine este mai profundă decât simpla atracţie fizică. El îşi confirmă dedicarea faţă de mine alegând să nu dea curs atracţiei spontane faţă de cei de acelaşi sex. Ceea ce Satan a intenţionat să fie spre distrugere, Dumnezeu a răscumpărat, ca dovadă a puterii Sale vindecătoare şi a dragostei lui Charles pentru mine. Acum avem o relaţie sănătoasă din punct de vedere emoţional şi fizic.

[Charles & Lynn, Freedom – Grace Through Temptations. Tradus şi publicat cu permisiune. Pentru ajutorul care nu mai este disponibil la Exodus International, contactează Exodus Global Alliance.]

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *