Larry Bell

Provin dintr-o familie extrem de disfuncţională. La vârsta de unsprezece ani, fusesem deja abuzat fizic şi părăsit de tatăl meu, molestat de un unchi şi violat timp de trei ani de un adolescent mai mare decât mine. Abuzul m-a făcut să fiu foarte confuz cu privire la mine însumi ca bărbat şi mi-a dat sentimente ambivalente faţă de bărbaţi în general. Aveam o dorinţă reală de a fi iubit de bărbaţi, dar în acelaşi timp aveam o teamă şi o neîncredere imensă în ei.

Viaţa mea dublă

După pubertate, am devenit foarte atras sexual de băieţi. Vroiam să mă potrivesc cu ei şi să fiu ca ei, dar efectiv nu ştiam cum. Fără să mă fi distanţat vreodată cu adevărat de ataşamentul excesiv faţă de mama mea, mă simţeam în siguranţă şi mă identificam uşor cu ea şi cu cele două surori mai mari ale mele. Confuzia de gen m-a condus la o viaţă dublă. Am fost întotdeauna un băieţel bun, fiind lăudat pentru calităţile mele domestice şi fiindcă nu intram niciodată în necaz, în timp ce, în interiorul meu, mă confruntam cu poftă şi cu atracţii puternice faţă de cei de acelaşi sex.

Viaţa mea dublă a continuat la maturitate, până la vârsta de treizeci şi cinci de ani. Când eram căsătorit deja doisprezece ani şi aveam doi fii, fără voia mea, am fost trecut în rezervă din Forţele Aeriene ale Statelor Unite. Nu la mult timp după trecerea în rezervă, mi-am pierdut căsătoria, fiii, toate veniturile şi orice speranţă de a fi vreodată liber de sentimentele mele de poftă faţă de bărbaţi. Mi-am făcut apoi un iubit şi am început să beau alcool şi să consum droguri, ceea ce a continuat timp de doi ani infernali şi ruşinoşi. Apoi totul s-a dezintegrat iar. Mi-am pierdut slujba, iubitul, maşina şi toţi „prietenii” homosexuali.

Experienţa mea cu Dumnezeu

În timp ce stăteam cu sora mea mai mare şi încercam să-mi pun viaţa în ordine, am avut o experienţă uimitoare cu Dumnezeu. Într-o zi de februarie în anul 1983, mă simţeam foarte deprimat şi frustrat. M-am gândit să mă uit la televizor ca să mă înveselesc. Treceam de la un canal la altul, când am dat de canalul PTL, iar pastorul a rostit cuvântul „homosexual”. Glasul lui mi-a trezit atenţia şi am decis să ascult. Credeam de fapt că mă va lua la rost şi mă va judeca. Dar ceea ce spunea el mi-a atins inima. A zis că şi dacă eu credeam că m-am născut homosexual, de fapt nu m-am născut astfel. A spus că trăiesc în minciună şi în robia poftei, dar că puteam să fiu liber şi să cunosc bucuria adevărată a unui copil al lui Dumnezeu. Mi-a cerut să renunţ la Satan şi să spun o rugăciune de eliberare împreună cu el.

Când am terminat de spus rugăciunea, am fost complet copleşit de puterea Duhului Sfânt. Uzasem covorul bisericii mergând de atâtea ori la altar, dar de data aceea a fost diferit. A fost atât de dramatic, încât m-am ridicat realmente de pe genunchi ca să mă uit în oglindă, pentru a vedea dacă nu avusesem un atac cerebral sau ceva de genul. Nu avusesem niciun atac. Am simţit marea putere, dragostea şi bucuria lui Cristos, într-o măsură de nedescris. În momentul acela, am ştiut că robia mea faţă de poftă şi homosexualitate a fost instantaneu zdrobită. A fost, de asemenea, momentul în care a început procesul vindecării mele psihologice.

Au trecut mai bine de şaptesprezece ani din acea zi şi, prin harul lui Dumnezeu, nu am mai păcătuit niciodată sexual cu un bărbat. Drumul pe care l-am străbătut a fost extrem de dificil, dar Dumnezeu a fost credincios ca să-mi împlinească orice nevoie şi să mă ajute să trec prin multe nopţi întunecate ale sufletului meu. Ceea ce tatăl meu pământesc nu a fost capabil să facă, Tatăl meu ceresc a făcut şi mi-a vindecat identitatea zdrobită şi confuză de bărbat homosexual.

Noua mea viaţă

Astăzi mă simt sigur în identitatea mea de bărbat heterosexual şi mă bucur de o atracţie sănătoasă faţă de sexul opus. Soţia mea, Myra, şi cu mine ne-am căsătorit pe 12 februarie 2005. Ea este o bucurie constantă pentru mine şi Îi mulţumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru ea. Dumnezeu a restaurat relaţia mea cu fiii mei şi cu alţi membri ai familiei mele. A trebuit să iert multe altora şi să mă iert pe mine însumi. Sunt, de asemenea, foarte recunoscător şi binecuvântat să Îi slujesc lui Dumnezeu într-o misiune a foştilor homosexuali şi vreau să Îi slujesc în acest gen de misiune tot restul vieţii mele.

[Copyright © Larry Bell. Tradus şi publicat cu permisiune. Larry este licenţiat în administrarea afacerilor la Belmont Abbey College, este Director Asociat la Clean Heart Ministries şi are mai mult de douăzeci de ani de experienţă slujind în misiunile foştilor homosexuali. A condus grupuri de suport atât la Dependenţii de Sex Anonimi, cât şi la Homosexualii Anonimi, şi a vorbit pe tema zdrobirii sexuale în biserici şi la diferite forumuri. Este un mare luptător în rugăciune pentru mulţi dintre cei care se află în robia păcatului sexual şi predă în Programul Living Waters. Larry este acum căsătorit, este tatăl a doi fii adulţi şi are un nepot.]

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *