Keith Tiller și Parakaleo Ministries

Keith Tiller

Keith Tiller

Keith Tiller, fondator și Director la Parakaleo, înțelege profund chinul confuziei de gen.

Având din copilărie dorința de a aparține sexului opus, Keith a început să se travestească în mod curent în adolescență, aceasta devenind pentru el o adicție care a condus la eșecul a două căsătorii și la separarea de cei doi copii adulți ai săi.

La mijlocul anilor ’80, a fost tratat prin psihoterapie o perioadă îndelungată de timp, ca pacient extern la un renumit spital de psihiatrie, după care i s-a recomandat să ia serios în considerare operația de schimbare de sex. Dar nu s-a lăsat convins că operația era singura soluție pentru el, deși pe vremea aceea nu cunoștea o altă alternativă.

Aceasta până L-a acceptat pe Dumnezeu în viața lui, o decizie cândva de neconceput pentru el, care fusese întotdeauna ostil Evangheliei lui Hristos și privea creștinismul și pe creștini ca fiind „dușmanul”. Din acel moment, Dumnezeu a început o schimbare lentă și dureroasă în gândirea și valorile lui, ceea ce în final a făcut posibil ca el să întoarcă spatele existenței de travestit, care îi dominase viața mai mult de un deceniu.

Keith știe, având ca dovadă schimbările din viața sa, că aceasta s-a produs prin dragostea și puterea lui Isus Hristos. El a ajuns să realizeze că singura alternativă la confuzia și ambiguitatea confuziei de gen este o consimțire dedicată de a-ți lua crucea și a-L urma pe Isus.

Bun venit la Parakaleo Ministry!

Parakaleo înseamnă „a face apel” sau „a sfătui” cu blândețe și este cuvântul folosit în 1 Timotei 5:1-2 în greaca originală.

Am ales acest nume pentru misiunea noastră fiindcă, așa cum arăta Pavel în scrisoarea sa către Timotei, reflectă atitudinea cu care încercăm să slujim celor care experimentează confuzia de gen.

Confuzia identității de gen sau tulburării de identitate de gen este termenul folosit pentru a-i descrie pe cei al căror sentiment de sine (identitate) se află în contradicție cu sexul lor biologic.

Cei care suferă de așa ceva sunt de obicei numiți travestiți, transsexuali sau transgenderi. Deși există exemple istorice ale confuziei de gen, termenii de travestiți și transsexuali sunt caracteristici secolului 20. Prin urmare, Biblia pare să aibă puține de spus direct despre acest subiect.

Din nefericire, asemenea condiții sunt înțelese greșit, iar când cei în cauză caută ajutor și înțelegere, fie de la autoritățile seculare (adică medicale etc.), fie de la sursele creștine, poate apărea confuzia. Consecințele, atât pentru individ, cât și pentru cei cărora le pasă de ei, pot fi devastatoare.

Isus le-a oferit ajutor oamenilor fără a-i judeca, ca în cazul femeii prinse în adulter (Ioan, capitolul 8). Scopul Parakaleo Ministry este să înceapă într-o stare de spirit similară și să le arate oamenilor mesajul Evangheliei și dragostea vindecătoare a Domnului Isus Hristos.

Update despre misiune (Keith)

În decursul lucrării pe care o fac, am primit o largă paletă de întrebări din întreg Regatului Unit. Mai recent, prin site primesc numeroase întrebări din diferite părți ale lumii, îndeosebi din Statele Unite.

Cel mai mare segment de întrebări vin de obicei de la oameni care fac parte dintr-o anumită structură de conducere într-o biserică, preocupați de cineva cunoscut care se travestește sau se consideră transsexual. Întrebările se datorează de obicei faptului că ei nu știu cum să răspundă din punct de vedere creștin. La un oarecare timp după aceea, primesc adesea telefon de la un individ care dorește să discute situația sa personală cu mine. Dacă este posibil, aranjez să îl întâlnesc personal.

Asemenea indivizi simt invariabil o anumită presiune de a mă contacta. Ceea ce înseamnă că de fapt nu sunt încă convinși că a continua să își satisfacă dorințele prin această formă de comportament nu este ceea ce ar vrea Domnul de la ei. Interdicția din Deuteronom 22:5 o explică rațional ca nemaifiind relevantă și nu reușesc să vadă altceva în Scripturi care i-ar împiedica să meargă pe drumul pe care au pornit.

Cât pot mai bine, încerc să-mi clarific poziția, fără să îi judec. (Nu sunt sigur că reușesc întotdeauna.) Cu siguranță, mă străduiesc să mențin ușa deschisă pentru un viitor contact. Am văzut destule pentru a nu anticipa când va pătrunde Domnul în viața cuiva și când va începe procesul de a-i înmuia inima. Ceea ce poate de fapt să se întâmple după ce individul va fi făcut deja operație de schimbare de sex. Zdrobirea individului într-un asemenea moment este de o așa natură, încât am devenit convins că este un domeniu în care numai Domnul poate lucra și că trebuie lăsat să o facă fără piedici.

Un pastor a scris un articol care demonstrează cu brio ce poate face Domnul când I Se îngăduie să lucreze în viața cuiva în acest mod. Oricine este interesat poate citi articolul pe site-ul Parakaleo. Este intitulat Transsexualismul în biserică – Un pastor răspunde.

Ocazional, mă contactează cineva care a decis, din propria convingere, că nu trebuie să pășească pe această cale. Sunt încurajat când întâlnesc o asemenea situație. Invariabil, ea este stimulată de o anumită formă de criză în viața individului, precum destrămarea căsătoriei. Circumstanțele sunt adesea tragice. Dar aceasta poate constitui începutul unui mod de viață cu totul nou, dacă individul are suficientă voință pentru a se supune voii lui Dumnezeu. Calea pe care o are de urmat va fi aproape sigur dureroasă, fiindcă va fi nevoit să renunțe la alinările false. Dar Isus este maestru în schimbarea vieții oamenilor.

Vorbind din punct de vedere personal

Fiind australian, am reputația de a avea o personalitate laconică. Pentru a dobândi o asemenea reputație, presupun că există în asta un adevăr ascuns. O fi el ascuns, dar nu de Domnul! Finanțele rămân reduse – până în punctul de a mă aduce la disperare, ceea ce îmi afectează cele mai multe domenii din viață. Totuși, aceasta pare să fie parte a abordării pe care o folosește Domnul pentru a îmblânzi această caracteristică australiană a mea. El mi-a mărit credința dincolo de orice mi-aș fi putut imagina. Mi-a spus că vrea să fiu pe deplin dependent de El și să-mi dezvălui inima Lui. Calea pe care m-a pus El să o urmez a fost uneori extrem de dureroasă. Dar gândurile Lui și căile Lui nu sunt căile noastre (Isaia 55:8), slavă Domnului!

[Parakaleo Ministry. Copyright © Keith Tiller. Tradus şi publicat cu permisiune.]

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *