Să privim ţintă la Isus!

de Dan Hitz

Dan Hitz

Dan Hitz

Dragi prieteni,

Mulţi dintre voi aţi auzit ştirea că John Paulk, cofondator al seriei de conferinţe Love Won Out lansată de Focus on the Family, s-a întors la homosexualitate şi şi-a cerut public iertare pentru implicarea lui în mişcarea foştilor homosexuali. Din nefericire, faptul că şi-a cerut scuze şi decizia lui de a se întoarce la homosexualitate sunt celebrate de mulţi din mass-media şi din comunitatea homosexuală. Mai grav este că unii din Trupul lui Cristos mai degrabă aplaudă autenticitatea şi onestitatea lui John, în loc să-l cheme la pocăinţă. Este tragic. Apostolul Pavel nu a onorat autenticitatea păcătoşilor. I-a chemat la pocăinţă şi i-a avertizat cu privire la consecinţele eterne pe care le vor avea de înfruntat.

În ciuda evenimentelor nefericite din cultura noastră, din arena politică şi din Trupul lui Cristos, trebuie să privim ţintă la Isus şi să umblăm în ascultare de El. Vor exista momente în care noi, ca şi creştini, vom eşua să trăim o viaţă sfântă, iar harul lui Isus Cristos va acoperi păcatul nostru; totuşi, Biblia conţine avertizări serioase pentru cei care se identifică drept creştini şi continuă să trăiască în păcate dorite, de care nu se pocăiesc – heterosexual sau homosexual. Să ne menţinem toţi inimile deschise şi predate lui Isus Cristos. Dacă păcătuim, să fim prompţi în a ne pocăi şi în a continua predarea noastră faţă de Cel care poate cu adevărat să ne transforme după chipul Său.

John Paulk

John Paulk

Să ne ţinem strâns de adevăratul har al lui Dumnezeu şi de credincioşia cu care Isus Cristos ne vine în întâmpinare în luptele pe care le purtăm. Când auzim despre câţiva lideri din Trupul lui Cristos care s-au întors la păcatul lor, să ne amintim de mult mai mulţi lideri care continuă să-I predea Lui ispitele lor şi care primesc tăria Lui pentru a învinge păcatul care îi definea cândva. Niciunul dintre noi nu este perfect şi toţi ne luptăm uneori, dar slujim unui Mântuitor care este perfect şi credincios ca să desăvârşească lucrarea pe care a început-o în noi, în timp ce continuăm să ne ţinem tare de El.

Poţi citi informaţii mai specifice pe paginile de Facebook ale Reconciliation Ministries şi Restored Hope Network. Acolo vei găsi linkuri către răspunsuri date de Andrew Comiskey de la Desert Stream Ministries; de Joseph Nicolosi, cofondator al NARTH; de Frank Worthen, cofondator al Exodus şi Restored Hope Network; şi de Jason Thompson de la Portland Fellowship. Dacă te lupţi în umblarea ta şi ai nevoie să procesezi gândurile care te frământă, contactează Reconciliation Ministries prin e-mail la info@recmin.org sau telefonic la 5867395114. Suntem aici ca să te ajutăm.

În Cristos,

Dan Hitz, Director la Reconciliation Ministries din Michigan

[Dan Hitz, Reconciliation Ministries Newsletter for May 2013. Copyright © 2013 Reconciliation Ministries. Tradus şi publicat cu permisiune.]

Anne Paulk

Anne Paulk

Soţia lui John Paulk, Anne, a publicat o declaraţie proprie pe 22 aprilie prin Restored Hope Network – o organizaţie „dedicată slujirii celor care cauză răspunsuri centrate pe Hristos pentru probleme sexuale şi relaţionale” – ca răspuns la „interviul dat anumitor membri al presei homosexuale” de soţul ei înstrăinat:

„Am avut parte de provocări în ultimii câţiva ani… nu din voia mea, dar am rămas fidelă tăriei profunde pe care am găsit-o în Hristos Isus. Am umblat pe calea pe care a pus-o Dumnezeu înaintea mea, alături de cei pe care îi iubesc. Sunt anumite căi pe care am refuzat să umblu, căi întunecate şi periculoase, ale înşelăciunii şi păcatului. Cineva drag mie a făcut alegeri diferite, urmate de cuvinte foarte diferite. Şi acolo, pe acea cale, drumurile noastre, în mod trist, se despart.

Mulţi dintre voi ştiu deja, iar unii vor afla, că John şi cu mine suntem în proces de divorţ. Mă rog pentru tot ce este mai bine pentru John, şi am pentru el o dragoste şi o afecţiune mai mare decât se poate exprima în cuvinte. Este tatăl copiilor mei, bărbatul cu care am petrecut ultimii 21 de ani clădind o viaţă împreună. Concluziile lui şi ale mele sunt foarte diferite în moduri cheie. V-aş cere să vă alăturaţi mie pentru a vă ruga pentru deciziile lui cu privire la viitorul lui, pentru ca speranţa, cea mai autentică libertate a lui Dumnezeu şi dragostea să îi conducă deciziile. Vă rog de asemenea să vă rugaţi pentru băieţi şi pentru mine ca să ne găsim şi noi drumul pe care să mergem înainte.

Pe lângă declaraţia mea personală de mai sus, voi face o declaraţie publică atunci când va deveni relevant. Aceasta este tot ce aş vrea să împărtăşesc pe Facebook cu privire la căsătoria mea… Când acord interviuri în mass-media, focusarea mea este pe transmiterea mesajului despre Restored Hope Network şi despre ce poate face Dumnezeu într-o viaţă predată. Hristos este încă la lucru, schimbând vieţi în conformitate cu voia lui Dumnezeu exprimată în Biblie. Realizez de asemenea că experienţele mele de viaţă mi-au dat o empatie de nepreţuit pentru cei care suferă din cauza unor variate dureri şi pierderi.”

Ea a adăugat mai târziu în aceeaşi zi:

„Toate întrebările cu privire la viaţa personală şi cuvintele lui John, ar trebui să-i fie adresate lui. Sunt credincioasă legămintelor mele de căsătorie şi sunt credincioasă lui Hristos. Deşi inima mea a fost extrem de îndurerată de cuvintele şi alegerile morale ale lui John, am ales – şi voi continua să aleg – să-L urmez pe Hristos, să am grijă de băieţii mei şi să slujesc Restored Hope Network. Vă rog rugaţi-vă pentru John, deoarece face alegeri care privesc viitorul lui.”

Cum primeşti cererea de iertare a lui John [pentru implicarea lui din trecut în mişcarea foştilor homosexuali] şi faptul că soţia lui, fostă lesbiană, continuă să lucreze cu misiunile foştilor homosexuali?

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *