Înţelegând pedofilii

Îmi amintesc că am fost prima dată molestat sexual la vârsta de opt ani. Un bărbat care locuia pe strada noastră m-a ademenit în tufiş, oferindu-mi un cadou. A doua mea întâlnire cu sexul a avut loc la zece ani, când un bărbat s-a oferit să mă ia cu maşina. Apoi a parcat maşina şi m-a ademenit să fac lucruri sexuale cu el. Acele experienţe mi-au trezit dorinţele sexuale şi am devenit obsedat de sex de la o vârstă fragedă. Îmi amintesc cum am încercat să fac sex cu sora prietenului meu, când eu aveam treisprezece ani. La vârsta de paisprezece ani am molestat-o pe nepoata mea de trei ani. La șaisprezece ani am renunțat la şcoală pentru a lucra; pe atunci încetasem orice contact cu copiii. La douăzeci și cinci de ani m-am mutat la Cape Town şi am devenit hippie. Aproximativ un an mai târziu am cunoscut o prostituată care avea o fiică de șase ani. M-am împrietenit cu fiica ei şi, fără să intenționez, am molestat-o.

Am lucrat într-un loc numit Piaţa Hippie, împreună cu alţi hippie care deveniseră creştini. Acolo era cineva care nu a renunţat niciodată să-mi spună despre Isus. Săptămâni întregi mi-a vorbit despre Domnul. Nu eram deloc interesat de Dumnezeu, până când, într-o zi, i-am spus prietenului meu: „Dacă Dumnezeu vrea să devin creştin, să facă un miracol!” În noaptea aceea, Domnul a apărut în camera mea. Am început să-I vorbesc.

În dimineaţa următoare, m-am dus la Piaţa Hippie ca de obicei, fără să simt deloc ceva special. Nici măcar nu mi-am amintit ce mi s-a spus în noaptea dinainte. Când am ajuns la piaţă, prietenul meu m-a bătut pe spate şi mi-a zis: „Haide, acceptă-L pe Domnul!” Atunci am deschis gura şi i-am zis că Îl acceptasem pe Domnul în noaptea dinainte! Chiar nu intenţionasem să spun aşa ceva! Apoi am început să tremur din creştetul capului până în vârful picioarelor. Am început să plâng incontrolabil, iar prietenul meu m-a mângâiat. A fost miracolul pentru care Îl provocasem pe Dumnezeu! El mi-a arătat că putea să-mi schimbe total emoţiile şi că putea chiar să mă surprindă cu cuvintele care au ieşit din propria mea gură. Am fost încântat şi m-am întors la Dumnezeu. Dar nu am înfruntat niciodată realitatea rănilor din copilărie, nici nu m-am pocăit de abuzul asupra copiilor.

La vârsta de treizeci de ani nu molestasem pe nimeni de patru ani. Am cunoscut o femeie care frecventa biserica la care mergeam şi m-am căsătorit cu ea. Avea două fiice, în vârstă de șase şi opt ani. Nu am văzut asta ca o problemă. Din moment ce eram creştin, m-am gândit că Dumnezeu avusese grijă de toate problemele mele. Cât m-am înşelat! Am avut într-adevăr o responsabilitate, dar nu am procedat conform ei.

După o scurtă perioadă de câteva luni, le molestam pe amândouă. Aceasta a continuat cam patru ani, timp în care soţia mea a dat naştere fiului nostru. Totuşi, ceea ce făceam eu a fost în final expus şi adus la lumină. Am căutat ajutor la biserica pe care o frecventam. Mi-au cerut să mă opresc din ce făceam, dar nu mi-au oferit niciun ajutor practic.

Era pur şi simplu prea dificil pentru mine. Am căutat ajutorul unui psiholog, dar nu mi-a fost de ajutor. Fetele au fost luate de Departamentul de Bunăstare Socială şi duse într-o locuinţă protejată. Mă simţeam prins în capcana păcatelor mele, după câteva încercări fără succes de a pune capăt comportamentului. Să mă îndepărtez de situaţie părea să fie singura soluţie, deci soţia mea şi cu mine am divorţat în 1983. Mi s-a cerut, de asemenea, să părăsesc biserica, moment în care m-am întors în lume.

După doisprezece ani, am început să aud din nou vocea lui Dumnezeu. I-am răspuns şi m-am alăturat unei biserici locale, iar Dumnezeu a început să se ocupe de adicţiile mele sexuale. Mi-a atras atenţia asupra cărţii Becoming A Vessel of Honour [Devenind un vas de cinste] de Dr. Rebecca Brown. Îmi amintesc că m-am gândit: „Este ceea ce vreau să fiu.” Am început să citesc cartea, iar când Dr. Brown vorbea despre căile de intrare pe care le foloseşte Satan pentru a intra în vieţile noastre şi cum se închid acele căi de intrare, Domnul m-a constrâns să citesc. Citisem alte cărţi pe tema aceasta înainte, dar aceea fost prima care oferea un mod practic de eliberare. Duhul Sfânt m-a influenţat să mă întorc la copilăria mea şi la prima dată când am fost molestat. Făcând asta, am reușit să pătrund în acel domeniu din viaţa mea şi procesul de vindecare a început, continuând până în ziua de şi astăzi.

Cel mai bun lucru care s-a schimbat în mine este ceea ce simt faţă de fiul meu şi fiicele mele. O dragoste mare, sănătoasă, a luat naştere în mine pentru ei şi am primit iertare deplină de la fiicele mele.

Realizez că pedofilia nu este deloc o problemă uşor de învins. Lumea seculară spune că există puţine speranţe sau că nu există nicio speranţă, dar noi slujim unui Dumnezeu extraordinar şi puternic, care poate să vindece nu numai omul fizic, ci şi omul emoţional. Când privesc în urmă la viaţa mea, realizez pentru cât de multe am să Îi mulţumesc lui Dumnezeu. Rugăciunea mea este ca relatarea mea să aducă speranţă acolo unde adesea nu există speranţă şi să aducă libertate celor care suferă din cauză că sunt pedofili sau din cauza oricărei altei probleme care le controlează viaţa… Amin.

[Understanding the Pedophile. Copyright © 2003 Restoring Wholeness. Articolul în limba engleză este publicat pe site-ul www.restoringwholeness.org.]

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *