Îmi va înlătura rugăciunea de vindecare/eliberare atracțiile homosexuale?

Creştinii ar trebui să se roage şi să ceară rugăciune pentru orice problemă. Dumnezeu este interesat de orice ne priveşte şi ne cere să „aruncăm asupra Lui toate îngrijorările noastre”. (1 Petru 5:7) Fiind Creator al Universului, este capabil să facă toate lucrurile. Totuşi, mai presus de toate, scopul Lui pentru noi este să devenim mai mult asemenea lui Cristos. Totuşi, răspunsurile Sale la rugăciunile noastre vor fi întotdeauna menite a ne permite să creştem într-o maturitate ca a lui Cristos.

Deci, deseori rugăciunea se referă mai mult la schimbarea reacţiilor şi răspunsurilor noastre la situaţiile prin care trecem, decât la schimbarea circumstanţelor în care ne găsim. Din acest motiv, descoperim că Dumnezeu răspunde la rugăciunile noastre mai degrabă în modul Său, decât în modul în care cerem noi sau în care ne-ar plăcea nouă.

Învingerea unei dificultăţi sau unei situaţii nu înseamnă, în mod necesar, că este înlăturată. Lui Isus nu I s-a luat crucea, dar a biruit asupra ei. Biruinţa pe care o căutăm şi pe care ne-o dă Dumnezeu rareori înseamnă că nu mai suntem ispitiţi sau că nu mai suntem nevoiţi să îndurăm dificultatea, dar El poate să ne dea şi ne dă, cu adevărat, posibilitatea de a avea acces la puterea Lui biruitoare.

Ceea ce este, de asemenea, adevărat în domeniul eliberării. Ştim că duşmanul se află în miezul oricărui păcat, dar experienţa majorităţii celor care se luptă cu probleme sexuale este că „misiunea de eliberare” în sine eşuează în rezolvarea problemelor sexuale. Acolo unde oamenii au fost implicaţi în practica ocultă, ea poate fi uneori de ajutor, dar nicăieri în Scriptură nu avem un exemplu de păcat sexual „vindecat” prin exorcism. Deşi există mărturii despre asemenea evenimente, ele sunt rare şi la fel de nesigure în ceea ce priveşte metodologia. În general, este mult mai rodnic să dobândim o înţelegere mai profundă despre modul în care păcatul (al nostru şi/sau al altora) a acţionat în viaţa noastră şi să lucrăm la iertare, pocăinţă şi renunţare, ca modalitate de a birui adicţiile şi comportamentele sexuale.

O funcţie cheie ale Duhului Sfânt este să fie consilierul nostru. (Ioan 14:26) El este Cel care ne cunoaşte cu adevărat, ca nimeni altcineva. Putem căuta ajutorul Lui direct sau prin sfatul înţelept al partenerilor noştri de rugăciune, care Îl caută şi ei pentru noi.

[Will healing prayer/deliverance remove my homosexual attractions? Copyright © True Freedom Trust. Tradus şi publicat cu permisiune.]

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *