Iacob

Cum puteţi ajuta un om care suferă de boala (?) sau are probleme cu atracţiile faţă de cei de acelaşi sex?

Am treizeci şi şase de ani, sunt un creştin – deşi e greu de spus – căruia îi plac teologia şi psihologia, dar care a avut numai de suferit în viaţă. Sunt conştient şi cred că Dumnezeu nu acceptă asemenea păcate (de fapt, niciunul dintre ele), dar parcă acest păcat (boală), patimă întrece orice/pe oricare dintre ele.

Din copilărie am suferit boli, internări în spitale, operaţii, am fost gras întotdeauna, am fost evitat şi batjocorit de copii, m-am jucat mai mult cu fetele şi am fost invidios pe băieţi, pe bărbaţi care arătau bine.

L-am cunoscut pe Dumnezeu şi totuşi nu mă pot abţine de la această atracţie. Am un copil, o soţie, relaţii intime cu bărbaţi nu am avut, doar autosatisfacere cu gândul la ei. Chiar nu mai ştiu ce să fac. Orice ajutor este binevenit. Mulţumesc.

Print Friendly, PDF & Email

2 comments

 1. Un creștin says:

  Dacă îţi place teologia, atunci cu siguranţă ştii că homosexualitatea este un păcat, şi nu mă refer aici strict la o faptă sancţionabilă judiciar (chit că judecătorul este cel divin), ci la o deviere de la planul funcţional, de la ceea ce majoritatea numim „normalitate”, iar Dumnezeu ar numi, probabil, „opera Mea”.

  Un teolog, dar şi o persoană cu credinţă în Dumnezeu ştie foarte bine că păcatul nu este altceva decât ieşirea din ordine, din acel rând care duce unde trebuie, care face lucrurile să funcţioneze, să îşi atingă scopul pentru care au fost create. Din acest motiv, nu putem spune cu mâna pe inimă şi cu încredere totală cine a făcut un rău mai mare. Toate formele de rău „le întrec” pe celelalte. Întotdeauna e loc de mai mult sau de mai puţin. La sfârşit, contează să fii drept.

  Uită-te în jur cu atenţie şi vei vedea şi simţi că nu eşti singurul care a avut o viaţă grea, cu multă suferinţă, batjocură, boală şi experienţe nedorite. Suntem mai mulţi decât crezi, doar că unii dintre noi încearcă să nu o arate. Greutatea corporală nu trebuie să fie o problemă atâta timp cât nu îţi afectează sănătatea şi stima de sine. Sunt alţii care sunt complexaţi de cât de slabi sunt, aşa că iarba nu-i atât de verde nici de cealaltă parte a gardului. O prietenă (grasă, ca să înţelegi) are o vorbă: „Cine mă place, mă place şi «avariată»!”, aşa că nu te preocupa exagerat de cum arăţi şi acordă mai multă atenţie lucrurilor cu adevărat importante, cum ar fi sufletul tău.

  Dacă L-ai cunoscut pe Dumnezeu, atunci ştii că unde nu mai există speranţă pentru om, exact acolo Îşi face El apariţia pentru a salva situaţia. Atracţiile faţă de cei de acelaşi sex nu sunt şi nu trebuie să fie elemente definitorii pentru nimeni şi nici sentinţe capitale. Autosatisfacerea este un păcat şi dacă te-ai gândi la femei, aşa că va trebui să renunţi la această practică.

  După cum probabil ştii, dată fiind pasiunea ta pentru psihologie, creierul uman este ca o hartă care se schimbă în timp în funcţie de cum îl foloseşti, de ce gânduri şi tipare mentale întreţii. Prin urmare, dacă nu te mai gândeşti la bărbaţi şi la orice are legătură cu homosexualitatea, această hartă se va schimba conform noilor tare gânduri, aspiraţii, obiective, valori etc.

  Concentrează-te pe ce ai bun şi pe ceea ce eşti bun. Ai o familie, bucură-te de ea, fii alături de soţie şi de copil şi trăieşte frumosul vieţii cu ei împreună. Gândeşte-te la tot ce e frumos, sfânt şi drept în acest Univers şi orientează-te către tot ce ţine de adevăr şi de desăvârşire. Uită tot ce e rău şi abate-te de la orice gând necurat. Trăieşte în Dumnezeu şi totul va fi bine!

 2. Adelin says:

  Nu te uita la puterea ta limitată, încrede-te în Dumnezeu şi El îţi va da putere să depăseşti această ispită. De ce să nu fim învingători în viaţa aceasta scurtă pe care o trăim pe pământ ca să fim preţuiţi de Domnul aici şi în veşnicie? “Cine este stăpân pe sine preţuieşte mai mult decât cine cucereşte cetăţi” Prov. 16:32

  Sunt mulţi oameni credincioşi care împlinesc “legea lui Hristos” (Galateni 6:2) şi se roagă pentru cei care se confruntă cu problema aceasta, aşa cum s-au rugat si pentru mine!

  Dacă îl ai pe Domnul Isus ca prieten, nu poţi sa-L trădezi pentru nişte fantezii păcătoase. Stăruieşte în lucrurile bune pe care poti să le faci pentru soţia ta, pentru copilul tău şi pentru semenii tăi. Foloseşte cunoştinţa pe care ai dobândit-o, împlinind voia Domnului! Fii lucrător împreună cu Dumnezeu, nu cu Cel Rău!

  Prin faptul că ai mărturisit aici acest lucru, îţi dă o mare şansă să poţi fi schimbat cu ajutorul lui Dumnezeu. Voi posti si mă voi ruga Domnului pentru acest lucru.
  Fii binecuvântat de Domnul!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *