I-a destinat Dumnezeu pe unii oameni să fie homosexuali?

de Bob Stith

Mulţi homosexuali susţin cu hotărâre că aşa s-au născut. Aceasta ar însemna că Dumnezeu a intenţionat ca ei să fie homosexuali, nu?

Bob Stith

Bob Stith

Răspunsul scurt este: „Nu!” Dar evident, sentimentul care domneşte în societatea noastră este că homosexualitatea este genetică. Atât la ştiri, cât şi în programele de divertisment, această idee este adesea afirmată ca un fapt, ca ceva ce cred toţi oamenii inteligenţi.

Un motiv pentru aceasta este presiunea exercitată de grupuri de interes puternice. Wall Street Journal a relatat pe data de 12 august 1993, că dacă sugerezi că teoriile curente despre cauza biologică sunt nedovedite, îţi rişti cariera. Psihiatrul William Byne din New York a afirmat: „Mi se spune că, din punct de vedere politic, critica mea nu este corectă… Ce spun ei, prin urmare, este că ar trebui să renunţ la rigoarea ştiinţifică pentru oportunitatea politică.”

Cu toate acestea, Aldous Huxley a zis: „Faptele nu încetează să existe doar fiindcă sunt ignorate.” Realitatea este că în prezent nu există niciun studiu acceptat din punct de vedere ştiinţific, care să demonstreze clar că homosexualitatea este genetică.

Cu toate acestea, există studii care arată că homosexualii care doresc să se schimbe, pot să o facă. Studiile respective nu au primit acelaşi spaţiu de prezentare în mass-media precum studiile incorecte.

Un astfel de studiu a fost făcut de Dr. Robert Spitzer, care a depus mari eforturi în anii 1970 pentru a scoate homosexualitatea de pe lista bolilor mintale. Rezultatele studiului său au fost publicate în octombrie 2003. Chiar dacă studiul respectiv este unul dintre cele mai recent publicate, este rareori menţionat, dacă este măcar menţionat în mass-media.

Mulţi terapeuţi reputaţi cred că, deşi genele pot prezice un comportament, mediul şi alegerea determină comportamentul. Pentru că, după cum spune Pavel: „Voi eraţi morţi în greşelile şi în păcatele voastre, … eram din fire copii ai mâniei” (Efeseni 2:1-4), fiecare putem avea anumite păcate spre care suntem înclinaţi mai mult decât alţii.

De aceea afirmă Biblia atât de clar că trebuie să ne naştem din nou. Ispita nu va dispărea în mod automat când ne punem încrederea în Cristos, dar vom avea o natură nouă şi o putere nouă în interior, pentru a ne confrunta cu puterea păcatului.

Cei care vor să insiste asupra determinării genetice perpetuează un mit tragic şi răpesc speranţa celor care vor într-adevăr să renunţe la ceea ce ei cred cu adevărat că este păcat.

Deşi lumea poate să-şi susţină punctul de vedere şi să dezbată această problemă, există mii de oameni în mijlocul nostru astăzi care pot spune: „Eu una ştiu: că eram orb şi acum văd.” (Ioan 9:25)

Când ai fost privilegiat să împărtăşeşti viaţa din belşug cu aceşti bărbaţi şi femei şi ai văzut bucuria din ochii lor, când i-ai văzut împlinindu-şi vise pe care nu le-ar fi crezut niciodată posibile, pretenţiile false ale grupurilor de interese sunt demascate cu uşurinţă.

Pentru cercetări ale unor experţi, articole şi resurse despre cauzele, prevenirea şi tratamentul homosexualităţii, puteţi consulta NARTH. Numărul lor de telefon este 1.888.364.4744, iar adresa lor de e-mail este contactus@therapeuticchoice.com.

De asemenea, pentru o cercetare mai amănunţită, a se vedea:

Homosexuality and the Politics of Truth [Homosexualitatea şi politica adevărului] de Jeffrey Satinover, Baker Book House, 1996.

Transformed into His Image [Transformaţi după chipul Său] de David Kyle Foster, Mastering Life Ministries, 2004, pag. 214-217.

101 Frequently Asked Questions About Homosexuality [101 întrebări frecvent puse despre homosexualitate] de Mike Haley, Harvest House Publishers, 2004, pag. 189-192.

[Bob Stith, Did God design some people to be homosexuals? Copyright © Bob Stith. Tradus şi publicat cu permisiune.]

Pentru o înregistrare video cu Bob Stith, clic aici.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *