Homosexualii sunt problematici de la bun început

La adulți nu numai că există o corelație pozitivă între utilizarea drogurilor ilegale și implicarea în homosexualitate, dar cei care se implică în oricare dintre cele două comportamente sunt, în mod disproporționat, delincvenți, tulburați mental, mai suicidari etc.[1]

Academicienii compătimitori și activiștii homosexuali spun că aceste caracteristici sunt răspunsul inevitabil al homosexualilor la discriminare. Ei nu au început astfel, ci au fost „la fel precum copiii obișnuiți, cu excepția intereselor homosexuale”. Ca atare, adolescenții homosexuali au la fel de mult dreptul la protecție și acceptare ca negrii sau ca alte minorități protejate.

Centrele pentru Controlul Bolii (CDC) au terminat un studiu de nouă ani făcut pe tineri homosexuali,[2] care a studiat dacă tinerii homosexuali erau „la fel precum copiii obișnuiți”. Per ansamblu, constatările CDC sunt în acord cu noțiunile tradiționale că un copil care intră într-un „lucru rău” face și alte „lucruri rele”: tinerii homosexuali erau, în mod disproporționat, implicați în toate formele măsurate de rebeliune și autovătămare. Mulți au raportat că au început aceste activități dăunătoare înainte de adolescență.

Pentru a aprecia importanța studiului CDC, este util să îl comparăm cu un studiu longitudinal din perioada anilor 1990 din orașul Christchurch, Noua Zeelandă,[3] care a inclus verificări a ceea ce au spus respondenții. Unii oameni într-adevăr mint, exagerează și/sau „se distrează” la chestionare. Datorită acestei probleme potențiale, investigatorii din Noua Zeelandă au studiat aceiași 1007 copii din Christchurch de la naștere până la vârsta de 21 de ani, cu interviuri luate părinților, autoraportare, precum și observare și testare din partea investigatorilor. Punctul nevralgic major al studiului a fost eșantionul său mic – numai 28 de participanți „se implicaseră sau doreau să se implice în homosexualitate” la vârsta de 21 de ani. Cu toate acestea, studiul din Noua Zeelandă este de sine stătător și constituie „standardul de aur” al metodologiei curente. Nu s-a făcut un alt studiu longitudinal, mult mai mare, al acestor chestiuni. Dar studiul din Noua Zeelandă existând, alte studii pot fi comparate cu constatările sale.

2% dintre tinerii adulți din Christchurch au spus că „erau” homosexuali sau bisexuali și un număr suplimentar de 8 au raportat sex cu un membru al sexului lor de la vârsta de 16 ani (4 dintre cei care au spus că „erau” homosexuali au spus că nu se implicaseră în sex homosexual). Cei 11 tineri și cele 17 tinere care au fost înregistrați ca homosexuali au condus la o rată de 2,8% a homosexualității la grupul studiat.

Acești 2,8% dintre tinerii adulți au fost mai predispuși să fie înregistrați ca având „probleme”. În fiecare dintre cei șapte ani ai perioadei studiului, aproximativ 1% dintre heterosexuali și 5% dintre homosexuali au spus că au încercat să se sinucidă. Niciunul de fapt nu s-a sinucis, dar 32% dintre homosexualii și 7% dintre heterosexualii în vârstă de 21 de ani au raportat că au încercat cel puțin o dată. Per ansamblu, 57% dintre homosexualii versus 41% dintre heterosexualii cu vârsta de 21 de ani au recunoscut cel puțin un delict (36% versus 26%, unul violent; 50% versus 33%, un delict legat de proprietate). Tinerii bărbați homosexuali au arătat, de asemenea, mai multă tulburare comportamentală (de opoziție, de răzvrătire) și abuz de substanțe mai frecvent (fumat, consum de droguri).

Constatările CDC replicate în Noua Zeelandă

În studiul recent al CDC, „chestionare despre risc au fost date la ~ 35000 de elevi din clasele 9-12 din șapte state și din șase orașe mari între anii 2001-2009 (aproximativ 80% dintre copii au dat răspunsuri utilizabile). Indiferent că a existat o definire comportamentală (sexul partenerului) sau o autoetichetare (homosexual, bisexual sau heterosexual), esențialmente nu o existat deosebire între rezultate: homosexualitatea a fost asociată cu mai multe probleme personale și sociale. Deși nu s-a găsit fiecare rezultat în fiecare locație sau în fiecare an (au fost eșantioane independente), tiparul general a fost mai presus de orice îndoială.

Aproximativ 93% dintre copii au spus că erau heterosexuali, 5% că erau bisexuali sau homosexuali, iar 2% nu se hotărâseră. 57% dintre copii au raportat sex cu sexul opus și 6% au clamat contact homosexual. În timp ce 96% dintre copiii care au raportat sex numai cu sexul opus au spus că erau heterosexuali – oferind o potrivire puternică între comportament și identitatea clamată – 62% dintre cei care au raportat numai sex homosexual au spus, de asemenea, că erau heterosexuali (au încercat și nu le-a plăcut?). 22% dintre cei din ultimul grup au spus că erau homosexuali.

La fel ca în studiul din Noua Zeelandă, diferențele găsite între grupurile de orientare sexuală nu reprezintă un echivalent al conceptului „la fel precum ceilalți copii, dar interesați de homosexualitate, în loc de sexul opus”. Luați în considerare periculozitatea față de alții din următorul tabel:

Comportament Heterosexuali Homosexuali
A mers în mașină cu un șofer care băuse 23% 34%
A condus mașina când a băut 8% 14%
A purtat o armă albă 13% 23%
A purtat o armă de foc 4% 11%
A fost implicat într-o bătaie (în ultimul an) 29% 42%
A fost rănit într-o bătaie (în ultimul an) 3% 13%

Toate studile raportează că adulții homosexuali îi pun în pericol pe alții în mod disproporționat. Evident, aceasta începe devreme. Și cu toate că școlile susțin tot mai mult că sunt „zone sigure” pentru tineretul homosexual și lesbian, homosexualii s-au răzvrătit mai frecvent împotriva regulilor școlii (vezi tabelul de pe pagina următoare).

Homosexualii nu au fost singurii care s-au răzvrătit, dar categoric au făcut-o mai des. Iar dacă, din cauza discriminării, „trebuie” să facă lucruri care îi rănesc pe ei înșiși și pe alții– de ce trebuie să le facă la școală? Lucrurile nu au mers mult mai bine când homosexualii au fost „cu cei ca ei”. 14% dintre heterosexuali versus 20% dintre cei care aveau numai parteneri homosexuali au afirmat că au fost loviți sau răniți fizic la o întâlnire. 11% versus 17% dintre cei din aceleași grupuri au raportat că au fost forțați să facă sex (adică au fost violați). Dacă homosexualii se află „departe de opresorii lor” când sunt unul cu celălalt, atunci de ce ar fi mai violenți?

Natura „murdară” a homosexualității, de asemenea, începe devreme: 11% dintre heterosexuali versus 29% dintre homosexuali au raportat de 4 sau mai mulți parteneri sexuali în timpul vieții; 66% dintre heterosexuali versus 45% dintre homosexuali au raportat folosirea prezervativului la ultimul contact sexual; iar 19% dintre heterosexuali versus 32% dintre homosexuali au afirmat că au folosit alcool sau droguri înainte de ultimul contact sexual.

Comportament

pe proprietatea școlii

Heterosexuali Homosexuali
A purtat o armă 5% 14%
A băut alcool 4% 12%
A fost implicat într-o bătaie 11% 21%
A fumat 5% 16%
A utilizat tutun care nu se fumează 1% 8%
A folosit marijuana 5% 14%
A amenințat/a rănit cu o armă 6% 18%

Privind înapoi, elevii au fost întrebați dacă înainte de vârsta de 13 ani fumaseră o țigară întreagă (10% dintre heterosexuali versus 25% dintre homosexuali); băuseră alcool (21% versus 35%); fumaseră marijuana (8% versus 21%); făcuseră sex (sexul obișnuit bărbat-femeie, 5% dintre heterosexuali versus 14% dintre homosexuali). Cei care au început devreme au fost în mod consecvent, disproporționat homosexuali. Chiar și înainte de adolescență, o minoritate semnificativă de copii care se vor declara, în cele din urmă, „homosexuali”, fac probleme și se autovatămă. „Copiii buni” care nu intră în „lucruri de adulți” devin, în mod disproporționat, heterosexuali; copiii care fac „lucruri de adulți” sunt mai predispuși să devină homosexuali.

Autovătămarea și delincvența, de asemenea, „au mers împreună” cu homosexualitatea, la fel ca în studiul din Noua Zeelandă, precum arată tabelul următor. Cei înclinați către homosexualitate au fost, de asemenea, mai predispuși să fie supraponderali, să folosească și să abuzeze de alcool, să aibă probleme de alimentație, să petreacă mai mult timp online (dar mai puțin la televizor) și să nu „mănânce corect”.

Concluzii

În mod clar, o minoritate semnificativă de „copii obișnuiți” fac lucruri rele (de exemplu, 22% folosesc marijuana, 2% folosesc heroină) și suferă de depresie din diferite motive (25% s-au simți triști sau lipsiți de speranță timp de 2+ săptămâni). Mulți dintre acești copii obișnuiți pot „cauza probleme” când ajung la vârsta adultă. Dar faptul că vor fi în preajma heterosexualilor îi va „calma pe unii dintre ei” și, dacă vor deveni părinți, copiii lor îi vor ajuta să se maturizeze și mai mult. Pe de altă parte, cei înclinați către homosexualitate vor gravita în jurul altor homosexuali și vor fi încurajați la și mai multă răzvrătire și autovătămare. Violul și violența asociate cu „iubiții” lor îi vor face, fără îndoială, și mai frecvent deprimați.

Din nefericire, indiferent cât de minunat este mediul familial sau școlar, o mică fracțiune dintre copii vor ajunge rău. Dacă mediul familial sau școlar este deficient, o largă fracțiune vor ajunge rău. Dar în studiile care „privesc înapoi” (adică longitudinale), parcursul vieții delincvenților, al utilizatorilor de droguri sau al homosexualilor este similar. Ei intră în „lucruri rele” la o rată mai înaltă și de la vârste mai mici.

Observați că aproximativ 2% dintre adolescenți erau „nesiguri” dacă aveau să se alăture taberei homosexuale sau heterosexuale. Ar putea acordarea de protecții speciale pentru un anumit tip de răzvrătire – în acest caz homosexualitatea – să-i încurajeze pe acești copii să o încerce? În timp ce constatările studiilor mai vechi nu s-au bazat pe eșantioanele excelente ale investigațiilor recente, se deduce că rata „încercării” homosexualității este în creștere. Cei „nesiguri” sunt acolo ca să fie agățați. Dacă școlile protejează homosexualitatea și acordă atenție în plus elevilor homosexuali, creează stimulente pentru cei nesiguri ca să fugă de heterosexualitate. Dacă utilizatorilor de droguri li s-ar acorda aceleași protecții și aceeași simpatie ca homosexualilor, credeți că am avea mai puțini dependenți de droguri?

Comportament Heterosexuali Homosexuali
Nu a purtat niciodată centură de siguranță 12% 21%
A fumat zilnic 8% 24%
Fumător în prezent 14% 31%
S-a simțit trist/lipsit de speranță timp de 2+ săptămâni în timpul anului 25% 46%
A luat serios în considerare sinuciderea 12% 35%
A încercat să se sinucidă și a fost tratat de un medic/o asistentă 6% 27%
A folosit vreodată marijuana 38% 58%
Folosește în prezent cocaina 2% 14%
Folosește în prezent heroina 2% 14%
A folosit vreodată steriozi 2% 14%
Și-a injectat droguri 2% 12%
Folosește în prezent marijuana 22% 35%

Îi poate domoli educația pe copiii rebeli și îi poate împiedica să se autovatăme? Poate că da, dar dovezile de până acum nu sunt prea încurajatoare. De exemplu, un studiu amplu, bine condus, făcut timp de mai mulți ani, care a studiat educația bazată pe școală, a găsit că, în esență, ea nu a avut niciun efect asupra ratelor fumatului la vârsta adultă.[4] Aparent, acest gen de dovezi nu sunt în acord cu CDC. Autorii studiului curent al CDC avertizează că datele lor arată că copiii homosexuali ar trebui să fie în mod special „educați” și protejați. Dar unde sunt avertizările similare pentru adolescenții care fumează, sunt utilizatori de droguri sau sunt promiscui? De ce ar trebui ei să fie „ignorați intenționat” de agenții federali? La urma urmei, ce este corect este corect… nu-i așa?

Note

[1] Cameron P. ș.a. (2005) Homosexual sex as harmful as drug abuse, prostitution, or smoking. Psychological Reports, 96; 915-961.

[2] Kann L. ș.a. (2011) Sexual Identity, Sex of Sexual Contacts, and Health-Risk Behaviors Among Students in Grades 9-12 – Youth Risk Behavior Surveillance, site-uri selectate, Statele Unite, 2001-2009 (6/10/11).

[3] Fergusson D. L. ș.a. (1999) Is sexual orientation related to mental health problems and suicidality in young people? Archives of General Psychiatry, 56; 876-880.

[4] Peterson A. V. ș.a. (2000) Hutchinson smoking prevention project: long-term randomized trail in school-based tobacco use prevention – results on smoking. Journal of the National Cancer Institute, 92; 1979-91.

[FRR September 2011, Homosexuals Disruptive From the Get-Go. Copyright © 2011 Family Research Institute. Tradus şi publicat cu permisiune.]

Leave a Reply

%d bloggers like this: