Grupuri de suport pentru homosexualii dornici de schimbare

În prezent nu există în România un grup de suport Homosexualii Anonimi.

Homosexualii Anonimi: „Singurul motiv pentru care oamenii nu găsesc eliberare de atracţiile faţă de acelaşi sex este faptul că ei nu cred că se poate.”

Există însă grupuri de suport Dependenţii de Sex Anonimi în Iaşi şi Timişoara.

Dependenţii de Sex Anonimi din Iaşi

Grupul de suport Dependenţii de Sex Anonimi, întâlniri în fiecare luni, între orele 16:00-17:30. Persoana de contact: Nicolae. E-mail: nicolae.saa@gmail.com

Grupul de terapie pentru persoane dependente de sex, întâlniri în fiecare miercuri, între orele 14-15:30. Consilier: psiholog Nicoleta Bujoreanu. Telefon: 0332 456 013

Sursa: www.adevarul.ro

Dependenţii de Sex şi de Dragoste Anonimi din Timişoara

Persoana de contact: Eugen – 0728470221, 0756165435; e-mail – slaatimisoara@yahoo.com

Sursa: www.codependenta.wordpress.com

Pe lângă aceste două grupuri de suport, dacă te lupţi cu homosexualitatea şi vrei să faci parte dintr-un grup de suport, mai ai la dispoziţie două opţiuni.

Dacă vrei să te alături unui grup de suport online sau unui grup de discuţii pentru foştii homosexuali, prietenii şi partenerii de căsătorie ai unor homosexuali şi foşti homosexuali şi cunoşti limba engleză, poţi să o faci. Găseşti detalii despre aceasta la Grupuri de suport online. Poţi doar să citeşti postările sau să te alături oricând discuţiei, cu speranţele, luptele, întrebările şi gândurile tale.

Ai auzit de Alcoolicii Anonimi? Poate ar fi bine să iei în considerare spusele lui Dave din Un mod mai bun de a trăi:

„OK, nu eşti alcoolic. Ai băut vreodată alcool în exces? AA este părintele programelor în 12 paşi, iar aceste programe au ca scop modificarea comportamentelor adictive. Scopul final al programelor în 12 paşi este să ne ajute să ne corectăm, să ne schimbăm sau să ne reparăm gândirea, ca să facem alegeri mai bune, mai sănătoase.

Programul în 12 paşi este o opţiune disponibilă pentru tine, ca să începi să îmbunătăţeşti viaţa ta şi vieţile celor din jurul tău. Programele în 12 paşi oferă un loc unde nu numai că ne putem destăinui altora, dar putem să şi lucrăm asupra unor chestiuni pe care le împărtăşim numai lui Dumnezeu sau cuiva de încredere.

Odată ce îţi permiţi să participi pe deplin la program, vei fi capabil să te adresezi problemei, să lucrezi în ceea ce o priveşte, să te vindeci şi să creşti, învăţând să te ierţi pe tine însuţi şi pe alţii. Vei fi capabil să dai drumul resentimentelor şi ranchiunelor, să accepţi responsabilitatea pentru binele şi răul din trecutul tău, ca şi să ceri iertare, să cauţi să repari greşelile şi să corectezi relele din trecut. Aceste programe îţi prezintă de asemenea conceptul de grup de suport, unde poţi da socoteală pentru acţiunile tale şi unde poţi dezvolta abilităţi pentru prevenirea recăderii.”

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

%d bloggers like this: