Geo

Aş dori să-mi spun povestea, dar mi-e ruşine. Am făcut-o cu mai mulţi băieţi, chiar şi când eram creştin, fiindcă nu am avut destulă putere şi nu m-am înfrânat.

Când eram mic, la paisprezece ani, am stat puţin cu o fată şi m-am simţit împlinit, apoi nu am mai avut-o, iar poftele au recurs la altceva. Am avut de-a face cu băieţi. Puţin, nu aşa mult, numai joacă şi autosatisfacere, atât, pentru că eram mai copil, nu prea ştiam. Îmi dădeam seama că era o plăcere irosită. Mă simţeam mereu trist că nu eram fericit, nu aveam pace în inimă şi, de când am venit la Isus cu nouă, zece ani în urmă, nu mai ştiu exact, pentru că este mult de atunci, am început să mă bucur de viaţă.

Dar de curând am fost prins în mreajă de acelaşi păcat din trecut: m-am confruntat cu pornografia homosexuală. Recunosc că m-am uitat puţin pe nişte site-uri urâte, asta acum două săptămâni. Îmi este ruşine să o spun, mai ales că sunt şi creştin. Doar am privit la calculator pe net, dar nu am avut putere să mă opresc. Sunt creştin, aşa este, am alunecat în trecut, dar nu vreau să mai alunec. De cinci ani nu am mai întreţinut relaţii sexuale cu un băiat şi mă simt bine, chiar m‑am apropiat mai mult de Dumnezeu.

Mă interesează soarta mea, unde voi ajunge. Unii spun că homosexualitatea e un păcat de moarte, care duce în jos. În ultimele zile nu m-am mai confruntat cu acest păcat, pentru că sâmbăta care a trecut am stat cu o fată; am simţit că Dumnezeu a creat pe femeie pentru bărbat şi am uitat de trecutul meu greşit. Mă gândesc să am o familie şi să mă păstrez pentru fata pe care o voi avea. Cred că nu o să mai optez pentru homosexuali odată ce voi avea soţie, nu am cum să mai fac aşa ceva. Pentru că îmi voi iubi soţia, din contra, îi voi mărturisi eşecurile mele, ca să mă poată ierta şi să mă pot schimba. Eu nu sunt homosexual, altfel nu aveam putere să mă înfrânez atâţia ani. Nu mă regăsesc în ipostaza homosexualilor.

Rugaţi-vă pentru mine, pentru că ieri un băiat mi-a spus că vrea să facem prostii. Bineînţeles că mi-a cerut să fac asta când eram pe Messenger, adică să ne întâlnim şi bla bla bla. Am rămas uimit şi tremuram, chiar nu ştiam ce să-i spun. I‑am zis că nu mă mai confrunt cu aceste lucruri şi de ce cu mine şi nu cu o fată? Să-şi caute şi el o fată. Vreau să uit trecutul meu cu el. Mă gândesc să nu spună la toţi ce am discutat şi să nu interpreteze că am vrut să o fac cu el. Dar el a vrut, nu eu. El este bisexual, vrea şi cu fete, dar nu poate scăpa de băieţi.

Vă rog să mă ajutaţi, chiar am nevoie de voi ca să-l pot schimba şi să poată înţelege mai uşor că nu mai trebuie să trăim în trecut. Doresc să-l pot schimba, dar singur nu pot; dacă voi mă ajutaţi şi vorbiţi cu mine cam ce să-i sugerez, ar fi un ajutor mare pentru mine.

Cât despre mine, L-am cunoscut pe Domnul la o biserică evanghelică, unde m-au dus nişte tineri. Acolo am început să mă pocăiesc prima oară. Când am început studiile la liceu, l‑am întâlnit pe acest băiat pentru care v-am spus să vă rugaţi. Am încercat să-i vorbesc despre Domnul Isus şi chiar l-am chemat la biserică. A venit de vreo câteva ori, dar tot nu a înţeles că trebuie să ne schimbăm şi să nu mai profite de mine. Cu timpul, nu am mai locuit împreună şi nu am mai avut relaţii sexuale. Am continuat să mă implic în biserică şi să merg acolo constant, iar acum sunt OK. Chiar am discutat cu un pastor despre relaţiile sexuale pe care le-am avut, iar după aceea dânsul s-a rugat pentru mine. I-am cerut şi eu iertare Domnului Isus, iar de atunci nu am mai făcut-o cu nimeni. Acum mă simt om ca toată lumea.

[Geo a rămas credincios Domnului şi primeşte susţinere în lupta sa de la pastorul bisericii pe care o frecventează şi de la un psihiatru creştin.]

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *