Vești din Nigeria

Kingsley Nwafor, Director Executiv la Lifeline Christian Centre

Kingsley Nwafor, Director Executiv la Lifeline Christian Centre

Exodus Global Alliance prezintă o nouă misiune membră din Lagos, Nigeria. Misiunea se numeşte Gayaid şi face parte din misiunea Lifeline Christian Centre. Kingsley Nwafor este Directorul său Executiv. Evanghelist ordinat, Kinsgsley este Preşedintele Lifeline Christian Centre. Licenţiat în ştiinţe politice şi deţinând un masterat în administraţie publică, evanghelistul Kinsgsley este un învăţător dinamic al Cuvântului, un vorbitor şi un autor motivant.

Kinsgsley ne împărtăşeşte următoarele despre caracteristicile homosexualităţii în Africa şi despre chemarea sa de a sluji celor afectaţi de homosexualitate.

„În mod tradiţional, homosexualitatea este privită ca un tabu în Africa. Conform tradiţiei, zeii pot omorî pe oricine este găsit vinovat de homosexualitate. Datorită creştinismului şi educaţiei, influenţele credinţei în zei nu mai sunt resimţite atât de mult. Dar ceea ce nu a fost îndepărtat este stigmatul acestui tabu. Chiar şi atunci când oamenilor nu le mai este teamă de zei, le este în continuare teamă de reacţiile celorlalţi. De aceea un african va face tot posibilul pentru a-şi ascunde identitatea de homosexual.

Am intrat în misiunea pentru homosexuali datorită chemării lui Dumnezeu. Am avut un prim contact cu homosexualitatea în septembrie 2001. Televiziunea AIT a difuzat un talk-show despre homosexualitate. Spre surpriza mea, unul dintre vorbitorii cheie, un pastor din Africa de Sud, susţinea homosexualitatea, afirmând că homosexualii sunt aşa cum i-a creat Dumnezeu să fie. Ceea ce mi-a trezit compasiunea faţă de ei.

Nu m-am mai gândit prea mult la aceasta până în iulie 2002. Îl întrebam pe Dumnezeu la ce gen de misiune mă chema şi ce vroia să predic. În iulie, Domnul mi-a readus în minte emisiunea pe care o văzusem cu nouă luni în urmă. Imboldul pe care l-am primit în inima mea a fost: «Du-te şi eliberează-i!» El a fost însoţit de acelaşi sentiment de compasiune pe care îl avusesem când vizionasem emisiunea. L-am întrebat pe Dumnezeu: «De ce eu?» Nu sunt homosexual. Credeam că un homosexual ar fi putut face o lucrare mai bună decât mine. Răspunsul pe care l-am primit a fost că aceasta fusese chemarea unui alt bărbat, care eşuase în împlinirea ei. Deci Dumnezeu mi-o încredinţa mie. Aveam să eşuez şi eu? Nu am avut pace înăuntrul meu până nu am acceptat. A lui Dumnezeu să fie gloria, fiindcă m-a găsit demn de o asemenea sarcină, în naţiunea mea şi pe continentul meu.

Homosexualii din Nigeria sunt văzuţi ca demoni în formă umană. Nimeni nu vrea să se asocieze cu ei. Discuţia despre această problemă îi face pe oameni să se simtă foarte inconfortabil. Cei ca noi, care suntem chemaţi să-i ajutăm pe homosexuali, suntem văzuţi asemenea lor. Societatea crede că dacă avem de-a face cu ei, suntem legaţi de ei prin practicarea actului homosexual în sine.

Viziunea mea pentru homosexualii din Nigeria şi Africa este ca oamenii să ajungă la adevărata stare în care i-a creat Dumnezeu. Ea va necesita înfiinţarea de birouri în cele mai multe zone din naţiunea noastră şi un parteneriat cu alte misiuni din Africa care împărtăşesc aceeaşi viziune. Nu este voia lui Dumnezeu ca cineva să piară, ci ca toţi să vină la pocăinţă. Homosexualii nu ar trebui să piară, în Numele lui Isus. Dumnezeu, care a început această lucrare, cu siguranţă, o va duce la bun sfârşit în Numele lui Isus. Amin.”

[Africa. Extras din Exodus Global Alliance World News, 2004, Number 2. Copyright © Exodus Global Alliance. Tradus şi publicat cu permisiune.]

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *