Există beneficii în lupta cu atracţia faţă de persoanele de acelaşi sex?

de Jonathan Berry & Stuart Parker

Jonathan Berry, Director la True Freedom Trust

Jonathan Berry, Director la True Freedom Trust

Este adevărat că „toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, şi anume spre binele celor ce sunt chemaţi după planul Său”. (Romani 8:28) Iar chiar în versetul următor descoperim unul dintre beneficiile majore ale oricărei forme de suferinţă şi luptă. Marele plan al lui Dumnezeu pentru viaţa noastră este să fim „asemenea chipului Fiului Său”. (Romani 8:29)

Apostolul Pavel avea o luptă – „un ţepuş în carne” – pe care Dumnezeu a refuzat să i-l ia. (2 Corinteni 12:7-9) Deşi a fost dificil pentru Pavel, la timpul potrivit a putut să realizeze scopurile lui Dumnezeu: mai întâi „ca să nu mă umflu de mândrie” (2 Corinteni 12:7) şi, în al doilea rând, „pentru ca puterea lui Cristos să rămână în mine”. (2 Corinteni 12:9) Cu alte cuvinte, prin slăbiciunea şi luptele continue ale lui Pavel, a devenit mai clar pentru alţii că prin el lucra Cristos.

Dumnezeu lucrează cu fiecare copil al Său în mod unic. Iată câteva răspunsuri personale la întrebarea din titlu, primite de la cei implicaţi în misiunea TfT.

Jonathan: „Am descoperit că Dumnezeu a folosit de multe ori luptele mele în acest domeniu pentru a netezi muchiile ascuţite ale caracterului meu (deşi mai este mult de lucru în privinţa asta!). Şi le-a folosit, de asemenea, pentru a mă învăţa să mă încred mai mult în El. Să mă încred în El, îndeosebi pentru viitorul meu ca bărbat necăsătorit. Cred că această luptă mă ajută şi să am mai multă compasiune pentru cei care se luptă de o viaţă cu diferite lucruri. Şi, în sfârşit – oarecum ironic – cred că Dumnezeu mi-a dat posibilitatea să dezvolt prietenii mai apropiate cu alţi bărbaţi decât în cazul în care aş fi fost atras de persoane de sex opus. Uneori astfel de prietenii mi-au provocat suferinţă şi au fost dificil de dezvoltat, eu făcând multe greşeli pe parcurs. Dar, în cele din urmă, merită să duc această luptă!”

Stuart: „Am venit la Dumnezeu cerându-I ajutorul în privinţa atracţiilor mele faţă de persoanele de acelaşi sex şi am descoperit că El era mai interesat să Se ocupe de autosuficienţa mea. Încredinţându-I Lui un domeniu din viaţa mea de care nu mă puteam ocupa pe cont propriu, El mi-a aprofundat credinţa şi m-a ajutat să mă încred în El şi în alte moduri.”

Am cerut părerea şi altor membri ai TfT şi iată câteva dintre răspunsurile lor la întrebarea: „Există beneficii în lupta cu atracţia faţă de persoanele de acelaşi sex?”

  • „Mi-a dat compasiune pentru alţii.”
  • „Mă face să realizez cât de dependent sunt de Dumnezeu pentru biruinţa asupra atracţiei faţă de persoanele de acelaşi sex.”
  • „Dependenţa de Dumnezeu, dragostea pentru alţii… ca să numesc câteva. Prin lupta cu atracţia faţă de persoanele de acelaşi sex am putut, de asemenea, să percep creştinismul meu legalist, ceea ce mi-a îngăduit să înţeleg Evanghelia într-un mod mult mai profund.”
  • „Cred că s-ar cuveni să spun că pe mine mă face să am nevoie de un Mântuitor. Mă lupt, dar în final am nevoie de Isus, fiindcă sunt fără putere.”
  • Cei care se luptă cu atracţia faţă de persoanele de acelaşi sex au mai multă credinţă deoarece alegem în fiecare zi să ne luăm crucea şi să nu ne trăim viaţa conform dorinţelor care pentru noi sunt naturale.”

[Jonathan Berry & Stuart Parker, Are there benefits to a struggle with same-sex attraction? Copyright © 2017 True Freedom Trust. Tradus şi publicat cu permisiune. John este Director la True Freedom Trust, fiind responsabil cu învăţătura şi cu aspectele pastorale ale misiunii. Stuart este Director Asociat la True Freedom Trust, fiind responsabil cu site-ul şi cu evenimentele organizate de misiune. John şi Stuart pot fi contactaţi la numărul de telefon (44)0151.653.0773 sau prin e-mail pe site-ul www.truefreedomtrust.co.uk.]

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *