Este adevărat că cei care molestează sexual copii de acelaşi sex sunt pedofili şi nu sunt de fapt homosexuali? Cei mai mulţi dintre aşa-numiţii molestatori homosexuali nu sunt de fapt pedofili heterosexuali?

Președintele Institutului pentru Cercetarea Familiei

Președintele Institutului pentru Cercetarea Familiei

Termenul „pedofil” a fost inventat de psihiatri pentru a-i clasifica pe cei cu interese sexuale pentru copii. Termenul încearcă să descrie motivaţia şi dorinţele interioare ale unui abuzator al copilului. De asemenea, este folosit în mod obişnuit de „experţii” în abuzul sexual şi de academicieni, pentru a „explica” faptul că abuzul sexual al copilului bărbat-copil de sex masculin nu este un exemplu de homosexualitate, ci mai degrabă de pedofilie (când victima este un copil) sau poate de efebofilie (când victima este un adolescent).

Problema cu astfel de termeni este că motivaţiile şi dorinţele sunt dificil de definit exact şi că ele se pot schimba în timp sau în circumstanţe diferite. Comportamentul este nu numai mai uşor de evaluat şi cuantificat, dar este în general cea mai bună reflectare a motivaţiilor unei persoane. De aceea la începutul epidemiei SIDA, Centrele pentru Controlul Bolii au încetat să eticheteze indivizii după orientarea sexuală şi i-au clasificat în schimb după comportament (de exemplu, bărbaţi care fac sex cu bărbaţi). Conform acestei opinii, toate cazurile de abuz sexual bărbat-copil de sex masculin sunt cazuri de molestare homosexuală, la fel cum toate cazurile de abuz sexual bărbat-copil de sex feminin sunt cazuri de molestare heterosexuală.

Dar mai există o diferenţă importantă. Deşi psihiatria a definit pedofilia ca un interes sexual primar sau exclusiv faţă de copii, în realitate foarte puţini indivizi se potrivesc unei asemenea definiţii. Vasta majoritate a molestatorilor fac sex şi cu adulţi (adesea cu partenerul de căsătorie) sau cu persoane de diferite vârste. Ceea ce este adevărat în special pentru molestatorii copilului care abuzează homosexual, care adesea susţin că au orientare homosexuală sau dorinţe homosexuale.

Studiile pe molestatorii copilului demonstrează că abuzatorii se autoidentifică frecvent ca homosexuali sau ca având înclinaţii homosexuale. Într-un studiu unde întrebarea s-a pus direct, 86% dintre bărbaţii care au abuzat sexual băieţi s-au autoetichetat ca bisexuali sau homosexuali.[1] Alte investigaţii, pe grupuri de molestatori ai copilului condamnaţi (care au inclus toate tipurile de abuzatori şi victime atât băieţi, cât şi fete), au raportat că proporţia celor care erau homosexuali sau care aveau „experienţe homosexuale semnificative” a variat de la 22% la 60%.[2]

Legătura dintre homosexualitate şi abuzul sexual al copilului este documentată şi de studii ample făcute chiar de homosexuali, sub conducerea unor cercetători favorabili homosexualilor. Studiul Kinsey original din 1948[3] a găsit că 28% dintre bărbaţii homosexuali nedelincvenţi şi 20% din întregul eşantion de homosexuali au recunoscut că, adulţi fiind (18+), au făcut sex cu băieţi în vârstă de 15 ani sau mai puţin. Studiul ulterior al Institutului de Cercetare Kinsey din anul 1970[4] a găsit un rezultat similar: 23% dintre respondenţi au recunoscut că au făcut sex ilegal cu băieţi în vârstă de 16 ani sau mai mici, când ei înşişi aveau cel puţin 21 de ani. Idem pentru studiul Raportul Homosexual din 1979 făcut pe 4300 de bărbaţi homosexuali, care a raportat că 22% au recunoscut abuzul sexual ilegal al copilului de tip homosexual.[5]

În realitate, cei cu interese homosexuale tind să fie destul de flexibili sexual, spre deosebire de cei care susţin că nu au dorinţe homosexuale. Un studiu naţional aleatoriu a găsit că majoritatea bărbaţilor care se autoidentificau ca homosexuali fuseseră excitaţi sexual de persoane de sex opus (73%), făcuseră sex cu persoane de sex opus la vârsta adultă (54%), erau în prezent atraşi sexual de persoane de sex opus (54%) şi/sau fuseseră îndrăgostiţi de o membră al sexului pus (66%).[6] Alte studii au raportat că nu mai mult de 1-5% dintre cei care recunosc că sunt homosexuali susţin că au făcut sex numai cu bărbaţi. Majoritatea covârşitoare recunosc, de asemenea, că au făcut sex cu femei.[7]

Niciun participant la studiul ulterior al Institutului Kinsey citat mai sus nu a susţinut că era pedofil în sensul de a fi făcut sex exclusiv sau în principal cu copii. Toţi cei 23% care au recunoscut sexul ilegal cu băieţi au spus că minorii au reprezentat „jumătate sau mai puţin” dintre partenerii lor sexuali. Însuşi cercetătorul sexual Alfred Kinsey a fost acuzat că era pedofil, dar indiferent dacă afirmaţia este sau nu adevărată, este bine documentat faptul că el nu era doar homosexual, având sute de parteneri homosexuali, ci era şi căsătorit, avea copii şi a făcut sex cu colegii lui şi cu soţiile lor, ca şi cu studenţi.[8]

Referinţe

[1] Erickson W. D. ş.a. (1988) Behavior patterns of child molesters. Archives of Sexual Behavior 17:77-86.

[2] Freund K. & Watson R. J. (1992) The proportions of heterosexual and homosexual pedophiles among sex offenders against children: an exploratory study. Journal of Sex & Marital Therapy 18:34-43; Freund K. ş.a. (1984) Pedophilia and heterosexuality vs. homosexuality. Journal of Sex and Marital Therapy 10:193-200; Boston Globe (1988) Citat de A. Bass, 8 august; (1971) Child molesting. Sexual Behavior 1:16-24; Knight R. A. (1991) Interviu la prezentarea sa Differential prevalence of personality disorders in rapists and child molesters. Eastern Psychological Association Convention, New York, 12 aprilie; Wasserman J. ş.a. (1986) Adolescent sex offenders, Vermont 1984. Journal American Medical Association 255:181-182; Marshal W. L. ş.a. (1991) Early onset and deviant sexuality in child molesters. Journal Interpersonal Violence 6:323-336; Bradford J. M. W. ş.a. (1988) The heterogeneity/homogeneity of pedophilia. Psychiatric Journal of the University of Ottawa 13:217-226.

[3] Kinsey A. ş.a. (1948) Sexual Behavior in the Human Male. Philadelphia: Saunders; Gebhard P. H. & Johnson A. B. (1979) The Kinsey Data: Marginal Tabulations of the 1938-1963 Interviews Conducted by the Institute for Sex Research. New York: Saunders.

[4] Bell A. P. & Weinberg M. (1978) Homosexualities: A Study of Diversity Among Men and Women. New York: Simon & Schuster.

[5] Jay K. & Young A. (1979) The Gay Report. New York: Summit.

[6] Cameron P. ş.a. (1989) Effect of homosexuality upon public health and social order. Psychological Reports 64:1167-1179; Cameron P. ş.a. (1988) Homosexuals in the armed forces. Psychological Reports 62:211-219.

[7] Roberts S. & Turner C. (1991) Male-male sexual contact in USA. Journal Sex Research 28:491-519.

[8] Jones J. H. (1997) Alfred C. Kinsey: A Public/Private Life. New York: W. W. Norton & Co.

[Is it true that same-sex child molesters are pedophiles and not really homosexuals? Are not most so-called homosexual molesters actually heterosexual pedophiles? Extras din Response to BSA Membership Standards Study Findings. Copyright © 2013 Family Research Institute. Tradus şi publicat cu permisiune.]

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *