Dragostea, cheia pentru o inimă vindecătoare

de Renee Boyle

 Mike & Renee Boyle

Mike & Renee Boyle

Renee şi soţul ei Mike sunt doi dintre membrii fondatori ai grupului Healing Hearts, un grup de suport confidenţial pentru părinţii şi familia celor care se confruntă cu atracţia pentru persoanele de acelaşi sex.

În 1990 am început să mă rog specific ca să învăţ cum arată dragostea necondiţionată. Nu-mi fusese niciodată arătată când eram copil şi chiar nu aveam idee ce este. Nu ştiam că doi ani mai târziu vor începe adevăratele lecţii despre dragoste. Vedeţi, în toamna anului 1992, fiul nostru ne-a spus că este homosexual.

Primii doi ani au fost duri. Fiul meu şi cu mine fusesem întotdeauna apropiaţi, iar acum eram înstrăinaţi. Soţul meu şi cu mine nu am spus nimănui, de teama reacţiei oamenilor. Fiind creştini, nu ştiam cum ar fi trebuit să acţionăm. Să-l dăm afară din casă ori să-i predicăm ori de câte ori aveam prilejul? Sau Dumnezeu vroia să facem ceva mai radical? Poate că Dumnezeu vroia să-l iubim?

Da, bineînţeles că aveam să-l iubim. Rugăciunii mele de a învăţa să iubesc i se răspunsese.

După ce am auzit-o vorbind pe Barbara Johnson în 1993, am contactat-o, sperând că mă va pune în legătură cu alţi părinţi din zona Detroit care purtau aceeaşi povară. Din păcate, nu existau grupuri la care să mă poată trimite. Dar mi-a dat numele unei alte doamne, care căuta şi ea suport. Nu ne-am simţit în stare să începem ceva atât de formal ca un grup de suport adevărat, dar se pare că Domnul avea alte planuri, iar un an şi jumătate mai târziu, pe 11 septembrie 1994, când patru cupluri s-au întâlnit într-o casă din Sterling Heights, a luat naştere Healing Hearts.

La acea primă întâlnire, am găsit înţelegere şi multă mângâiere, ştiind că nu eram singuri. Trei dintre cele patru cupluri au vorbit despre anii când au mers la consiliere şi despre gândurile de sinucidere; am discutat despre durerea şi tristeţea noastră din cauza înstrăinării de copiii noştri; şi ne-am împărtăşit preocuparea şi dorinţa ca ai noştri copii să-L cunoască şi să-L onoreze pe Dumnezeu. Vroiam să ştim cum ne va susţine credinţa noastră creştină.

Întâlnirea m-a ajutat mai mult decât ani întregi de terapie. La scurt timp după întâlnire, am decis că vrem să ajutăm alţi părinţi, să facem cunoscut la cât mai mulţi că nu sunt singuri şi să le oferim aceeaşi mângâiere pe care am găsit-o noi unul în celălalt. Vroiam ca părinţii creştini să ştie că nu sunt nevoiţi să aleagă între credinţă şi copilul lor. Vroiam să le facem cunoscut că pot să-şi iubească copiii, ţinându-se în acelaşi timp de credinţă.

De atunci, am oferit suport prin întâlniri lunare, e-mail, apeluri telefonice şi întâlniri private la cerere. Am stabilit parteneriate cu Barbara Johnson, Reconciliation Ministries, Focus on the Family şi diferite biserici din zona de sud-est a Michigan. Am întâlnit părinţi din Toledo până la Traverse City; din Port Huron până la Lansing; am vorbit chiar cu părinţi din alte state şi am vorbit şi cu partenerii copiilor noştri, pentru a-i ajuta.

Preţuim suportul pe care l-am primit de la Reconciliation Ministries atunci când Tom Cole, Dan Hitz şi alţii ne-au ajutat să ne înţelegem copiii puţin mai bine. Conferinţe ca cele ale Love Won Out ne-au oferit informaţii nepreţuite; fapte care contracarează părerile populare, dar greşite despre homosexualitate, din societatea noastră şi din mass-media. Ştim acum că schimbarea este posibilă – nu numai pentru copiii noştri, dar şi pentru noi înşine. Avem speranţă – speranţă pentru familiile noastre şi speranţă în Domnul nostru, care face nemăsurat mai mult decât gândim sau cerem noi. Cel mai important, învăţăm ce este cu adevărat dragostea necondiţionată a lui Dumnezeu.

Lectură recomandată de Renee Boyle

Where Does A Mother Go To Resign? – Barbara Johnson

Aceasta este prima carte pe care o recomandă Healing Hearts părinţilor care suferă. Printr-o abordare unică şi foarte onestă a modurilor greşite de a reacţiona la vestea devastatoare, Barbara Johnson istoriseşte cum a descoperit că fiul ei este homosexual. Veţi râde şi veţi plânge împreună cu ea când veţi afla cum a renegat-o fiul ei şi cum s-au împăcat după unsprezece ani lungi. Veţi afla cum să găsiţi eliberare de durere şi cum să vă învăluiţi în mângâierea lui Dumnezeu.

[Renee Boyle, Love – The Key to a Healing Heart. Copyright © 2003 Renee Boyle. Tradus şi publicat cu permisiune.]

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *