De ce nu ar trebui să angajezi un bărbat ca babysitter

de Jimmy Hinton

Jimmy Hinton

Jimmy Hinton

Săptămâna trecută, Lynn Perkins, Director Executiv și cofondator al UrbanSitter.com, a scris un articol în Huffington Post intitulat De ce nu ar trebui să nu privești ca o greșeală angajarea unui bărbat ca babysitter.[1] În articol ea oferă trei motive pentru care părinții ar trebui să ia în considerare angajarea unui babysitter masculin. Ele sunt:

# 1: Aduce diversitate în viața copilului tău și îți permite să-ți faci partea în înlăturarea părtinirii bazate pe gen.

# 2: Un babysitter masculin aduce un stil de joacă diferit.

# 3: Este o oportunitate de a le oferi copiilor tăi un model masculin valoros.

Nu a durat mult până să apară alte articole care să laude mișcarea pentru angajarea de babysitteri. Mișcarea pentru angajarea de babysitteri a fost popularizată în New York City. Există o cerere în creștere pentru babysitteri și bone masculine, dintr-un număr de motive. Când răsfoiesc articolele și comentariile, se pare că o astfel de cerere există în primul rând deoarece oamenii nu vor să fie etichetați „sexiști”. De fapt, primul motiv al lui Perkins pentru a angaja babysitteri este că „aduce diversitate în viața copilului tău și îți permite să-ți faci partea în înlăturarea părtinirii bazate pe gen”. Îți permite să-ți faci partea în înlăturarea părtinirii bazate pe gen? Chiar această declarație arată că am pierdut abilitatea de a privi obiectiv diferențele dintre bărbați și femei. Chiar avem nevoie să angajăm un bărbat ca babysitter pentru a „ne face partea” în înlăturarea părtinirii? Dacă privim obiectiv bărbații și femeile care abuzează sexual copii, faptele în sine dau naștere la părtiniri. Ascultați ce au de spus renumiții Corey și Steve Jensen:

„FBI-ul estimează că în Statele Unite există un abuzator sexual la 1,6 km2. Unul din zece bărbați a molestat copii. Cei mai mulți molestatori de copii pot să molesteze zeci de copii înainte să fie prinși și au o șansă de 3% să fie arestați pentru delictele lor. Băieții și fetele au un risc aproape egal de a fi abuzați, iar aproape un sfert dintre ei vor fi molestați înainte de a împlini 18 ani. Mai puțin de 5% vor spune cuiva.”

Prezint trei motive pentru care nu ar trebui să angajăm babysitteri:

# 1: Este mult mai probabil ca bărbații să abuzeze copii, comparativ cu femeile.

Sună sexist, știu. Dar faptele vorbesc atât de tare, încât nevoia noastră de dreptate personală nu sună misandrist [misandrie = repulsie față de bărbați, n. trad]. În contrast, 1 din 3300 de femei a abuzat sexual copii (Abel & Harlow, The Stop Child Molestation Book, 2001, p. 23).[2] Este bine cunoscut că este mai probabil ca cineva să moară în mașină decât în avion. Nu apelăm prostește la această constatare, deoarece statisticile o susțin. Statisticile ar trebui să vorbească mai tare decât agendele noastre. Vorbind din punct de vedere statistic, este mai probabil ca un copil să fie abuzat de un bărbat decât de o femeie. Ceea ce nu înseamnă că toți bărbații sunt abuzatori sexuali sau că femeile nu vor abuza niciodată sexual un copil. Înseamnă doar că, angajând un bărbat, îți expui copiii la un risc mult mai mare de a fi abuzați.

# 2: Verificarea trecutului și încrederea fac din familia ta o țintă excelentă pentru abuzatorii sexuali.

Vasta majoritate a abuzatorilor sexuali nu au avut niciodată un trecut criminal, ceea ce face ca verificarea trecutului lor să fie o sursă de falsă securitate. Am citit blog după blog, și comentariu după comentariu le face reclamă babysitterilor ca fiind grozavi – atât timp cât ai încredere în cel care are grijă de copiii tăi. Tocmai datorită încrederii sunt împuterniciți abuzatorii sexuali ai copilului să abuzeze. Când avem încredere deplină în oameni, suntem cu garda jos. Tatăl meu, care ispășește în prezent o condamnare pe viață pentru molestarea copilului, era babysitter. Pot să spun din proprie experiență că era tipul în care toată lumea avea încredere. Trecea proba de verificare a trecutului. Avea scrisori de recomandare extraordinare. Nu era ciudat din punct de vedere social. Copiii adorau să se afle în preajma lui. Era amuzant, bun și plin de grijă. Pe scurt, era tipul ideal pentru a fi angajat ca să aibă grijă de copiii tăi. Dar există ceva de care este nevoie să fim conștienți. Pedofilii care vor să molesteze copii vor găsi oportunități pentru a câștiga încrederea celorlalți și pentru a dobândi acces la copii.

# 3: Pedofilii folosesc calea rezistenței minime.

Odată cu mișcarea puternică în favoarea babysitterilor și a bonelor masculine, pedofilii văd o oportunitate de a dobândi acces la copii. Ce grozav este pentru abuzator să știe că alții caută în mod activ babysitteri! Deși sunt de acord că este nevoie ca bărbații să joace un rol important în viața copiilor, nu cred că un bărbat ar trebui să fie angajat ca babysitter pentru a avea acces nelimitat la copiii noștri. Statisticile sunt realmente prea crunte pentru a accepta așa ceva. Există o șansă de numai 3% ca un molestator de copii să fie prins la fiecare circumstanță de abuz, mai puțin de 5% dintre copii spun vreodată când sunt abuzați, iar 1 din 10-20 de bărbați au molestat un copil.

Sunt motive suficiente pentru a nu angaja un babysitter. Se poate argumenta că aceasta va „nărui” oportunitatea unei slujbe pentru bărbații care nu sunt molestatori de copii (și nu mă îndoiesc că există numeroși babysitteri care nu sunt molestatori). Dar sincer, mai degrabă aș nărui oportunitatea lor, decât aș nărui ceva mult mai grav pentru copiii mei. Pierderea oportunității pentru o slujbă nu este la fel de devastatoare ca pierderea inocenței unui copil din cauza unui prădător sexual.

Note

[1] Lynn Perkins, Why You Shouldn’t Overlook Hiring a Male Babysitter

[2] Nora Harlow, Gene G. Abel M.D., The Stop Child Molestation Book: What Ordinary People Can Do In Their Everyday Lives To Save 3 Million Children [N. trad.]

[Jimmy Hinton, Why You Shouldn’t Hire a “Mitter” (Male Baby Sitter). Copyright © 2014 Jimmy Hinton. Tradus și publicat cu permisiune.]

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *