De ce ar vrea un homosexual să se schimbe?

Unii oameni găsesc că atracţia faţă de persoane de acelaşi sex este în conflict cu convingerile lor morale şi religioase. Nedorind să abandoneze sau să revizuiască convingerile lor morale sau religioase, ei vor să privească atracţia lor în lumina Scripturilor, pe care se bazează convingerile lor morale şi religioase. Din păcate, pe unii aceasta i-a condus la decizia tristă de a încerca să nege şi/sau să-şi reprime dorinţele. Vestea bună este că după ani de zile de izolare, ruşine şi respingere, mesajul schimbării reale este un suflu de viaţă!

Altora, atracţia homosexuală le controlează viaţa. Căutarea persoanei care va satisface dorurile interioare adânci, pare să nu se termine niciodată. Pentru unii, căutarea a devenit foarte sexuală. Persoana căutată ajunge să fie doar un trup cald, care poate să aline durerea şi dorul o noapte sau pentru puţin timp – dar dorurile interioare tot tânjesc să fie împlinite. Poate că următorul va fi acela… şi astfel căutarea continuă. Pentru ei, mesajul schimbării aduce speranţa unui sfârşit al ciclului nesatisfăcător al sexului.

Altora, viaţa le-a fost plină de o serie de relaţii, fiecare începând cu speranţă şi încântare. Fiecare totuşi ajungând să fie stăpânită de gelozie, dependenţă emoţională şi infidelitate. Relaţiile se termină în durere sufletească şi deziluzie. Mesajul schimbării durabile oferă împlinire adevărată în relaţii.

Iar alţii, care au de-a face cu atracţia faţă de persoane de acelaşi sex, s-au gândit la impactul pe care adoptarea unui stil de viaţă homosexual l-ar avea asupra celor dragi ai lor. Mesajul schimbării reale oferă speranţă căsniciilor şi familiilor lor.

Un ultim gând. Societatea oferă speranţă pentru schimbare oricui altcuiva. Dacă există ceva nesatisfăcător în viaţa ta, nu trebuie să rămâi prins acolo. Problema ar putea fi orice, de la pierderea greutăţii, la găsirea unei slujbe, educaţie, sărăcie, ţigări, alcool, droguri. Oricare este problema – societatea spune că schimbarea este posibilă. Cu excepţia unui grup de oameni – cei afectaţi de homosexualitate. Acestui grup mulţi îi spun că schimbarea nu este posibilă. Cât de nedrept, dureros şi intolerant este ca unii să spună că în timp ce schimbarea este posibilă pentru oricine altcineva, nu este posibilă pentru homosexuali – pentru acest grup anumit de oameni nu există speranţă pentru schimbare. Cei mulţi care sunt implicaţi în Exodus, gândesc diferit. Ei cred şi ştiu că schimbarea este posibilă şi că cei care vor să se schimbe ar trebui să poată primi sprijin, pentru a avea succes în schimbarea pe care o caută.

[Why would a homosexual want to change? Copyright © Exodus Global Alliance. Tradus şi publicat cu permisiune.]

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *