De ce am atracţii faţă de persoanele de acelaşi sex?

Atracţiile faţă de persoanele de acelaşi sex apar în viaţa oamenilor dintr-o varietate de motive. Este important de ştiut că nu există întotdeauna o singură cauză care le determină.

Cei care se luptă cu atracţiile faţă de persoanele de acelaşi sex, pur şi simplu, experimentează în general un sentiment profund de a fi diferiţi de cei de acelaşi gen. La un anumit moment în călătoria lor, au decis că ceva nu era în ordine cu ei sau că nu se potriveau cu tovarăşii de aceeaşi vârstă. Uneori aceasta a început ca o ruptură în relaţiile de familie vitale cu mama şi tatăl lor. Este posibil ca ei să aibă acest sentiment şi din cauza unui abuz fizic, emoţional sau sexual. O experienţă umilitoare sau traumatică îi poate face pe oameni să se simtă astfel. Uneori sunt suficiente cuvintele jignitoare. Oricare ar fi fost evenimentul care a dat naştere acestui sentiment, efectul negativ este produs când un copil crede în inima sa: „Este ceva diferit la mine” sau „Nu sunt ca celelalte fete/ceilalţi băieţi.”

Sentimentul de a nu fi acceptat merge mână în mână cu dorinţa intensă de a corespunde şi de a experimenta acceptarea şi afecţiunea de la cei care aparţin genului propriu. Mulţi dintre cei care au atracţii faţă de persoanele de acelaşi sex privesc în urmă la dorinţa lor din copilărie şi gândesc: „Probabil că am fost întotdeauna homosexual!”

Ceea ce nu realizează ei este că toţi experimentăm astfel de sentimente. Fiecare băieţel are o dorinţă puternică de a fi cu alţi băieţi. Aţi văzut cum se poartă băieţii mai mici în preajma băieţilor adolescenţi? Vor atât de mult să se joace cu ei şi să le câştige aprobarea, pentru că sunt fascinaţi de masculinitatea lor. La fel, fetiţele doresc mult să fie acceptate de alte fete şi să fie ca ele. Poate că nu le plac întotdeauna lucrurile „de fete”, de exemplu, să se joace cu păpuşile şi cu casa păpuşilor, dar tot tânjesc după acceptare.

Toţi experimentăm asta. Motivul pentru care se întipăreşte în memoria cuiva cu atracţii faţă de persoanele de acelaşi sex se datorează faptului că dorinţele sale naturale nu au fost niciodată împlinite şi astfel, în timp, au devenit mai puternice. Cei mai mulţi oameni au experienţe cu părintele de acelaşi gen şi cu tovarăşii de aceeaşi vârstă care îi satisfac, deci merg înainte şi nu se gândesc prea mult la asta. Alţii nu au experienţe satisfăcătoare şi sunt permanent conştienţi de dorinţele lor neîmplinite, întrebându-se mereu de ce nu i-a acceptat nimeni. Apoi vine pubertatea, iar corpul li se sexualizează. Este de mirare că cineva care trece prin aşa ceva dezvoltă atracţii faţă de cei de acelaşi sex?

[Why do I have these same-sex attractions? Tradus şi publicat cu permisiune.]

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *