Dar nu-mi place conopida!

de Tim Wilkins

Tim Wilkins

Tim Wilkins

Acest articol conţine o scrisoare reală primită de la un bărbat homosexual (al cărui nume a fost schimbat) şi răspunsul pe care i l-a dat autorul. El ilustrează gândirea greşită a homosexualilor.

Dragă Domnule Wilkins,

M-am uitat la emisiunea Ia atitudine într-o noapte recent. Subiectul emisiunii dv. a fost Biserica şi homosexualitatea. Am câteva comentarii pe care mi-ar plăcea să vi le împărtăşesc. Apreciez cu adevărat sfaturile dv. Vă rog să-mi răspundeţi când puteţi, căci ştiu că sunteţi un om ocupat.

Sunt un bărbat necăsătorit, alb şi de-abia am trecut de treizeci de ani. Am o slujbă grozavă şi sunt foarte educat. Am crescut într-un cămin creştin (penticostal) şi toată familia mea merge regulat la biserică. Toţi din biserică cred că sunt un creştin ideal. Am predat la şcoala duminicală la grupul nostru de adolescenţi din biserică.

Domnule Wilkins, am mulţi bani, două licenţe, o sănătate bună, o familie minunată şi o slujbă grozavă, dar nu am pace în inimă.

Când eram copil (la vârsta de cinci ani) am fost molestat sexual de un tip care îl ajuta pe tatăl meu la recoltarea tutunului. Pe atunci avea optsprezece ani. Mă simţeam vinovat. Nu le-am spus niciodată părinţilor mei. Nici astăzi ei nu ştiu nimic despre cele prin care am trecut în copilărie. Dar probabil că unei laturi a mele i-a plăcut, fiindcă am lăsat să se întâmple asta timp de şapte ani. Astăzi, tipul respectiv este în închisoare din cauză că a avut relaţii sexuale cu băieţi minori în parc.

La vârsta de doisprezece ani, ştiam că întâlnirile mele cu acel tip erau greşite. Aşa că am început să mă rog ca Dumnezeu să-mi ia dorinţa pentru bărbaţi. Am devenit activ în biserică, cântând în cor şi predând la şcoala duminicală. Ani de zile m-am tot rugat asta. La douăzeci şi opt de ani, m-am trezit că nu mai rosteam acea rugăciune. Ştiu că Dumnezeu poate vindeca instantaneu, dar uneori răspunsul Lui vine după o perioadă mai lungă de timp.

Ştiţi ce vină şi ce durere simţeam când stăteam în faţa adunării, cântând despre dragostea lui Isus, ştiind că poate sunt homosexual? Am renunţat la rugăciunea de a fi schimbat. Am fost foarte deprimat la sfârşitul adolescenţei şi după ce am împlinit douăzeci de ani. Ştiu că este greşit să fii homosexual; aşa se afirmă în Biblie. Şi ştiu că femeia a fost făcută pentru bărbat (pentru companie, pentru a ajuta la înmulţirea poporului lui Dumnezeu, pentru a-i fi cel mai bun prieten şi da, pentru sex). Dar nu vreau o femeie. Nu am ce face dacă nu vreau sex cu o femeie, tot aşa cum nu am ce face dacă nu-mi place să mănânc conopidă.

La apogeul anilor mei sexuali (la sfârşitul adolescenţei şi după ce am împlinit douăzeci de ani), în cea mai mare parte a timpului am reuşit să mă abţin de la sex. Am întâlnit un bărbat cu doi ani în urmă. Mă iubeşte mult şi îl iubesc şi eu. Viaţa noastră sexuală nu este totul; cred că ne place compania pe care o avem unul cu celălalt mai mult decât orice altceva.

Domnule Wilkins, ştiu că este greşit să fiu cu el. Dar să fiu cu o femeie iese din discuţie. Da, m-aş putea căsători cu o femeie şi m-aş putea sili să fac sex cu ea din când în când, dar ar fi corect faţă de ea? Ar fi corect faţă de copiii mei? Am nevoie de ajutor.

Vă rog, rugaţi-vă ca Dumnezeu să mă schimbe. Mă tem că întoarcerea Lui este foarte aproape şi ştiu că nu sunt gata să stau înaintea Lui şi să-I explic întâlnirile mele cu bărbaţii. Nu ştiu de ce Dumnezeu mi-a dat această încercare, dar cad la testul Lui.

Mike

Dragă Mike,

Apreciez ilustraţia ta cu faptul că nu-ţi place conopida. Nu ai spus ce legume îţi plac; să spunem, de exemplu, că-ţi plac cartofii. Nimeni, nici Dumnezeu, nu spune că trebuie să mănânci conopidă. (Adică: Nu trebuie neapărat să fii atras de femei sau să te căsătoreşti; Biblia nu spune niciodată că fiecare bărbat trebuie să se căsătorească.) Cu toate acestea, îţi plac cartofii foarte mult. Dar iarăşi, doar pentru că îţi plac, nu înseamnă că trebuie să îi şi mănânci. (Adică: Îţi plac bărbaţii şi eşti atras de ei, dar nu eşti obligat să ai relaţii sexuale cu bărbaţi. Aminteşte-ţi, lui Adam şi Eva le-a plăcut fructul oprit şi l-au mâncat.) Poţi alege să te abţii de la cartofi (activitatea homosexuală).

Fii sigur că odată cu timpul şi cu ascultarea, atracţia pentru cartofi se va diminua şi atracţia pentru conopidă va creşte. Dacă aceasta va duce la cumpărarea unei plantaţii de conopidă, rămâne de văzut. (Adică: Ascultarea de Cuvântul lui Dumnezeu nu înseamnă neapărat că te vei căsători şi vei avea o familie.)

În sfârşit, nu Dumnezeu „ţi-a dat această încercare”. Ceea ce Satan vrea să fie spre rău, Dumnezeu vrea să fie spre bine. Aşa cum am spus de mii de ori: „Sincer, nu ştiam cum să fiu heterosexual, dar ştiam cum să fiu ascultător.”

Aştept răspunsul tău.

Tim Wilkins

[Tim Wilkins, But I Don’t Like Cauliflower! Copyright © Cross Ministry, Inc. Tradus şi publicat cu permisiune. Tim este Director la Cross Ministry, o misiune care se ocupă cu echiparea Bisericii pentru a-i evangheliza şi uceniciza pe homosexuali. Misiunea poate fi contactată la adresa: Cross Ministry, P.O. Box 1122, Wake Forest, North Carolina 27588, USA, telefon: (01)919.569.0375.]

Print Friendly, PDF & Email

One comment

  1. Marius says:

    Mi-a plăcut mult, chiar m-a atins profund. Acum ştiu că sunt mulţi care gândesc ca mine. E greşit, e clar, dar trebuie putere mare. Offf! Mulţumesc pentru străduinţa voastră. E un real ajutor pentru mulţi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *